den PÁTÝ - 14.9.2010

den PÁTÝ

tak dneska sme se naštěstí probudili do sluníčka, tak to bylo mnohem příjemnější... se mnou to je hrozný, protože večer si už vůbec nevzpomínám, co sme dělali ráno :D ale pokusim si vzpomenout... kdyžtak mi poradí táta :)

řikali sme si, že když je tak pěkný počasí, tak bychom se mohli jet podívat na tu věž, kterou nám doporučovali ti známí (pozn. pro rodinu - Hertzch)... Byla to věž součástí budovy Stadthuset. Koupili sme si vstupenku, vyšlapali 365!! schodů nahoru, tam se krásně rozhlídli a sešlapali 365 schodů dolu... :) byl tam i výtah, ale proč to jet, když si to můžeme vyšlápnout, že? ;) no, on určitou část člověk musel jít... výtah vyjel skoro nahoru a pak se šlo asi ještě takových možná sto, možná míň schodů, plus strašně moc metrů klikatých cestiček... :) člověk nevěděl kdy to skončí... :)

když sme teda slezli z tý věže, tak sme si ještě chvilku fotili krásně nasvícené okolí a pak přemýšleli, kam se vydáme dál... neměli jsme nějaký přesný tipy a přání, tak sme se vydali do Drottingsgata, což je taková dlouhá ulice plná obchodů... jak oblečení a jiný věci, tak taky jídlo a suvenýry... tam sme něco koupili a už sme měli hlad, tak sme šli do parku, kde sme našli i volnou lavičku, posadili sme se, měli sme krásnej výhled na město (park byl trochu na kopečku) a zjistili sme, že sme oběd zapomněli na lodi :D tak sme si dali jen to, našli po batozích a napsali sme Garymu, kde se chce teda sejít... odepsal nám, že zrovna dorazil, tak že v 1:30 u st.Jacobs... bylo 12:45, tak to bylo docela akorát... trochu sme zahledali na mapě a pak tam našli Jakobs kyrka, což bylo ono.

dorazili sme ještě chvíli před srazem, tak sme se tam porozhlídli a když už se blížil čas srazu, tak sme ho tam trochu začli hledat... vlastně z nás všech sem jenom já viděla fotku jeho, která už teda asi byla i starší... takže když sem ho zahlídla, tak sem si ze začátku moc nebyla jistá, ale pak už sem si řikala, že to určitě bude on... on vešel do toho kostela, zavolal tam na varhaníka, co hrál a on na něj: "Hej, Gary!" , tak nám s tátou bylo jasný, že to je on... tak sme se s nim pozdravili, pak u něho v kanceláři chvilku popovídali... byl moc rád že nás vidí...

po tomhle setkání sme si řekli, že se dojedeme na tu naši loď najíst, ať nám ty chleby nezplesniví ;) nezplesnivěly ;) najedli sme se a protože sem včera studovala nějakou příručku, co sem si někde vzala, a tam bylo docela dost informací o muzeích a dokonce některý zdarma, tak nás zaujalo jedno muzeum, který je hned kousek od naší lodi, který je o životě ve Stockhlmu a tak... o minulosti..., tak sme tam šli...

vlastně sem od toho muzea moc neočekávala, ale moc nás potěšilo a líbilo se... bylo teda hodně interaktivní... bylo i pro děti... nebylo to jenom o nápisech: PLEASE, DON´T TOUCH! ale právě naopak, některý věci si člověk musel vyzkoušet, mohl nahlídnout do pokojíků z minulýho století, kde vrzaly schody, hodně věcí tam fungovalo na fotobuňku... když ste se přiblížili, tak to začlo mluvit, nebo promítat obraz, mohli st si sednout, prohlídnout video ajánevimcoještě.... :)

pak sme si zase zašli do lodi a uvažovali co dál... dali sme si "večeři" na palubě, ale už bohužel mrholilo a začínalo pršet... škoda, že se nám to počasí tak pokazilo... takže já tady bloguju a táta, kterýmu se nechtělo být v lodi, se šel porozhlídnout okolo... už tam je docela dlouho, tak předpokládám, že se šel asi projít... :) už se začíná stmívat, ale pěkně se tu sedí, s tim výhledem na moře a ta loĎ se ani moc nekejve... :) i když bych docela chtěla zažít malinko větší kejvání... táta řiká, že to je dost možný, protože dneska byl docela fučák... tak uvidíme v noci... no, v noci by to nemuselo bejt... já si myslim, že to moc hrozný nebude... ale už se teda těšim na moji neprohejbavou postel... docela mě z toho tady bolej záda a dneska za krkem... ale jinak to tu je super :) spolubydlící naštěstí furt nepřibyli, takže máme v pokoji klid... :)

snad zejtra ráno v pořádku odletíme a budeme vzpomínat jen nad fotkama... :)

tak pápá :)

Komentáře

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)