dodatek ke Stockholmu

chtěla bych tady timhle nějak uzavřít náš výlet do Stockholmu...

15.9.2010 sme vstali brzo ráno, nasnídali se, strašně moc zmohli po cestě na metro a autobus...
Lilo jako z konve... nebo řiká se: Padají trakaře...?
pro jazykomilce:
It´s raining cats and dogs - EN
Il pleut comme la vache qui pisse - FR
Es regnet Schusterbuben - DE
Estan lloviendo hasta maridos - ES
- to sem si přečetla v ryanair časopise v letadle... ;)

no, kupodivu sme na bus trefili dobře, i když ta cesta byla dost záludná... musim ještě
podotknout, že sem se moc dobře nevyspala, protože se mi zdál sen, že sme nestihli letadlo... takže sem se ráno furt probouzela, abysme náhodou nezaspali :)

cesta autobusem byla taková ospalá... v protisměru - do Stockholmu byly docela zácpy, tak sme byli rádi, že jedeme v tom našem směru :)

na letišti sme dojedli naše zásoby a šli k letadlu. Tentokrát nám dokonce zvážili kufr a vzhledem k tomu, že sem měla o něco těžší než táta a on měl 9,5kg, tak sem se docela bála, když sem ten kufr pokládala na váhu... (maximum bylo 10kg)... měla sem 10,5kg, tak sem se docela bála, ale ta slečna nám ukázala, že v pořádku, že můžeme jít dál...
tam nás čekala další test... jestli nám projdou hořčice... já sem spíš čekala, že ne... zařaděj to do tekutin... a když si dali naše kufry na stranu, tak mi to bylo jasný... tak sme je s tátou oba vyndali, oni je vyhodili :( a pak teda s mým kufrem ještě něco měli, ať ho nezavírám... a pak se ptali, jestli tam nemam sausage, nebo něco takovýho... :D tak sem si to uvědomila a ukázala sem jim ten marcipán, co sem tam měla... ten nám naštěstí nechali :)

tak sausage to nebyl... ;)
pak už bylo všechno v pořádku, nastoupili sme do letadla a vzlítli... a bylo to uplně úžasný, protože se docela vyjasnilo a skoro celou cestu, co sme letěli nad švédskem, tak nebyly mraky, tak sme viděli... to se mi z toho celýho výletu líbilo skoro nejvíc... :)



moje top zážitky:
  • výměna stráží
  • let na Švédskem
  • rozhled z věže
  • halfmarathon
  • slunečné dny
  • to městské interaktivní muzeum

tak to asi vše.. :)


jako bonus přidávám písničku, kterou momentálně strašně ráda poslouchám :)


Komentáře