První den na VŠ(E) aneb kde to sem?

20.9.2010 20:53

ano, přesně tak... dnešní den sem si naprosto užila... ;) už sem se hodně těšila, až tu budu a vše poznám a už sem se dočkala...

ráno sem vyrazila docela dobře. Obtěžkána těžkým batohem, těžkou taškou a těžou kabelkou, jsem zvládla cestu na autobus, jízdu busem do Prahy...

na Černým mostě sem si uvědomila, že když mi táta včera poslal peníze na kartu, tak mi asi ještě nedošly.. šla sem si to ověřit do bankomatu a ten mi to potvrdil. Tim padl můj původní plán: ze všeho nejdřív si na ČM nabít OpenCard... koupila sem si SMS jízdenku a vydala se na dlouhou cestu metrem na Chodov... to sem kupodivu zvládla :)
při výstupu z metra sem se řídila cedulkama Autobus Jižní město, a až později sem zjistila, že to není ten samej autobus, jako ten, co sem chtěla... chtěla sem jet busem 197 nebo 177 do zastávky Volha... ne tímhe... ten jel ještě k tomu na druhou stranu. Tak sem zase podlezla silnici nazpátek a šťastně se dočkala autobusu... správně sem i vystoupila a začla hledat kolej... už bylo 11h a já sem si myslela, že úřední hodiny sou do 11:30... musela sem se poptat, kde je kolej Blanic, protože je až poslední a já sem ten nápis viděla, ale nemohla sem ho přečíst... :) tak sem došla na kolej, zase sem se ptala, kde je ta kancelář, tam sem došla a velice nepříjemná paní mi sdělila, že mam přijít v jednu, že měli do deseti a teď maj polední přestávku. To už sem byla docela unavená z cesty, měla sem hlad a hlavně kupu věcí na vyřizování před sebou. Cestování po Praze s těma zavazadlama nepřicházelo v úvahu... tak sem si sedla do křesla ve vestibulu a čekala...

po těch dvou hodinách sem tam teda šla znova a potvrdil se mi můj dojem z té paní... hodně nepříjemná... ale stihla sem si trochu popovídat s jednim klukem z národohospodářský. Nakonec mi vydali kolejní průkaz a naložili mi povlečení se smlouvou a závadovým listem... to už sem měla co dělat, abych to všechno pobrala :D tak sem šla hledat výtah... to je kapitola sama o sobě... z 6výtahů tady fungujou asi 2 :D nakonec sem nějakej našla a pochopila systém... každej si zmáčkne číslo svýho patra ( v mým případě 7) a pak ten výtah všude zastavuje :)

pokoj sem našla a se zklamáním zjistila, že tu ještě nemam spolubydlící... pokoj nebyl vůbec zabydlenej... ani povlečení, nic, takže takže ta holka, co tu je se mnou ještě nedorazila... záhada spolubydlícího stále neobjevena... bohužel tu nebyly ani holky z vedlejšího pokoje. Chtěla sem se jich zeptat, co napsat do toho závadovýho listu, nakonec sem nenapsala nic... sice je šíleně poškrábanej a počmáranej stůl, ale to beru jako normál... no, možná sem to tam mohla napsat, ale pozdě... :) bylo tam dokonce napsaný, ať podle seznamu zkontrolujeme, jestli tu všechno máme, jenomže seznam nikde není... :D vtipný a trapný... :) ale zjistila sem, že místo 2 lampiček máme 3 :D to je ta lepší varianta... ;)

zjistila sem, že už je dost hodin (13:30) a že do 15h jsou úřední hodiny u mý referentky na Žižkově... tak sem rychle vzala, co sem potřebovala, odevzdala závadovej papír a pak hnala na bus a metro... teda ten bus byl uplně narvanej... jako fakt... no, na Žižkov sem dorazila asi za 45minut (dohromady). Už jednou sem tam hledala tu referentku. Oni maj totiž ceduli, která navádí člověka k tý referentce v 2.patře, jenomže ta referentka je asi v 3. ... minule sem to tam hledala, ale dneska sem se zase zamotala... :) a už vidim řady stojících lidí a řikám si: "prosím, ať k tý mý referentce není řada..." ano, nebyla... ta referentka tam totiž vůbec nebyla... jen lísteček na dveřích: NEPŘÍTOMNA - DOVOLENÁ 20.-27.9 ... no, nenaštvalo by vás to? ona si dá dovolenou první tejden školy, kdy je nejvíc žádaná!! :D :D nojo, umí to. Pro ní to je výhodný... místo největších návalů má dovolenou a polovinu její práce vyřešej ostatní referentky... jenomže mně se tam ty řady nechtěly čekat, navíc ta minulá referentka byla pěkně nepříjemná... tak sem se zeptala holky, co tam taky kroutila hlavou nad tou dovolenou, jestli neví, kde se vydává ISIC. "ve starý budově vedle počítačů" tak sem zamířila zase do starý budovy... nevěděla sem, kde je "vedle počítačů", ale zahlídla sem nějakou dlouhou frontu, tak sem se ptala, na co se čeká a dozvěděla sem se, že na ISIC... super! :) tak sem se zařadila a asi něco přes půl hodiny čekala, kdy na mě dojde řada, tam sem byla rychle vyřízená, málem sem tomu pánovi ukradla propisku :D

teď už sem měla nejdůležitější za sebou, kromě teda toho, že nemam ty potvrzení o studiu... no, to je jedno... jela sem proměnit peníze a tak a pak sem na Muzeu hledala, kde si dobiju OpenCard. Došla sem k nějakým informacím a paní mi něco řekla a ukázala... sice sem jí ni nerozuměla, ale ukázala nějakým směrem, tak sem tam šla a viděla zase dlouhou řadu. Tak sem se zase pro jistotu zeptala, jestli se čeká na dobíjení OpenCard a kluk přede mnou mi řekl, že teda doufá, že ho sem ta paní poslala. Jo a měl stejnej mobil jako já :) vtipný :)

nabití karty se podařilo, chtěli to potvrzení o studiu, který sem naštěstí jedno ze zápisu měla. Ještě sem si zašla koupit něco k jídlu a pak už šťastně jela na Chodov a z Chodova na Volhu a z Volhy na Blanici... :)

spolubydlící tu ještě nebyly, tak sem ŠLA (nechtělo se mi čekat na výtah) do prvního patra navštívit Míšu (kamarádka na stejným oboru), přišla tam i Eliška (další kamarádka, ale z účetnictví-teda myslim) a ony pak šli nakoupit... pro vysvětlení: ještě před busou zastávkou Chodov, je zastávka, na který je obchodní centrum chodov a tam je Albert... takže všichni lidi jezděj do Albetra a na koleji všechny vidíte s plnejma taškama od Alberta... docela vtipný :)

no a já sem si šla zařídit kabel od internetu. Chlapi na recepci mi řekli, že se mam stavit za půl hodiny. Tak sem ŠLA, opět zdůrazňuju ŠLA, těch sedm pater nahoru, kde sem už konečně potkala jednu spolubydlící z druhýho pokoje, tam počkala půl hodiny a po tý půlhodině sem zase šla dolu a oni, ať siten kabel objednám, ale že dojde až zejtra... tak sem řikala, že jeden mam, ale že mi nefunguje... a oni se zašli ptát, jestli není telefonní a tak... no, jak to mam vědět :D tak prej ať s nim zajdu do 803, ať se mi na něj kouknu, přece si nebudu zbytečně kupovat novej kabel, že? :D tak sem jela do 7.patra, tam popadla kabel, vyšla do 8.patra, tam se teda vydala opačným směrem, než byl pokoj 803., to sem po chvilce zjistila, tak sem to vzala na druhou stranu, pak se tam ta chodba na konci rozvojila, tak sem to zase vzala špatně, ale pak sem našla pokoj 803... :) zaťukala sem a až po druhý zaťukání mi otevřel nějakej kluk, tak sem vysvětlila problém, on se podíval na kabel a tak řikal, že to bude asi blbý, ale že ho zkusí, ať du dál :) tam byla ještě nějaká holka, co tam něco vybalovala a kluk, kterej vrtal vrtačkou do zdi :D maj to pěkně zabydlený. vypadá to dost útulně a pěkně... myslim, že si i přestavěli nábytek :) proti mý místnosti, kde sem ještě k tomu sama.......... no, tak kabel nefungoval, ale prej mam ještě jít na recepci, ať se na to kouknou. No, tak sem jela zase dolu, tak to chlapi zkusili, řekli, že kabel můžu vyhodit z okna a mam si ho objednat... tak sem si ho objednala... 4m, snad to bude stačit... ;) tak sem zvědavá, jestli to story s kabelem bude ještě zejtra nějak pokračovat, nebo jestli mi ho konečně daj... ;)

už přišla i druhá spolubydlící z druhýho pokoje, která je i na stejným oboru, ale nemáme žádný společný přednášky. Ale sou sympatický :)

takže dneska bez internetu... :) škoda, že zrovna dneska, kdy by se mi dost hodil, ale člověk nemůže bejt závislej... ;)

tak zejtra: 1.přednáška v životě :) a zrovna Geoekonomika :/ :D :D :P snad to pujde :) a snad trefim... je to už v 7:30

PS: a zapomněla sem napsat, že sem ještě k tomu šlápla do bléblé... :/

Komentáře

  1. Jířo, tak tady čtu o tvým prvním dnu na našem ústavu a nepřestávám se smát. Vzpomínám na sebe :) Já tehdy radši ani na Žižkov nechodila, protože jsem se tam vždycky ztratila. a ty kilometry proběhaný na jižáku, kdy jsem hledala průchod do druhý budovy.....Anička

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)