Anglie - den druhý - 3.2.2011

3.2.2011

ano, máme tu druhý den :) vyspala jsem se celkem dobře, děkuji za optání ;)

k snídani čaj s mlíkem a cereálie... čaj s mlíkem jsem pila jako malá, pak ne, ale je to moje tradice, že v anglii si ho vždycky dávám... doma bych si ho neudělala, ale docela mi chutná, tak to mam jako anglickou tradici :)

je tu teplo!! vážně :) ale k tomu ještě později...

dnes jsme měli výlet do Maldonu. Teda on to nebyl výlet. Michael tam jezdí do nemocnice k fyzioterapeutovi. Je to řekla bych tak 5-10km od Chelmsfordu. 

Ta jejich nemocnice je moc pěkná. Jako zámek. Něco jako v Praze U Apolináře ;) ale menší.
nemocnice
čekání na Joan a Michaela před nemocnicí ;)

Joan s Michaelem šli dovnitř a já jsem dostala 1,5h na prohlídku města. Už jsem tam jednou byla, ale jen krátce u vody.
Madon je menší, ale moc pěkné městečko. Je to lovely městečko :) s lovely malýma obchůdkama.
Narozdíl od Chelmsfordu tam není High Street s pěší zónou. High street tam je, ale je to dost průjezdová silnice. To se mi na Chelmsfordu líbí, že tam to je takový široký a bez aut. Jo a Maldon má hlavně takové malé obchůdky, specializované. Vypadá to trochu staře, ale je to vážně roztomilý. A je tam vážně poznat, že to je menší město.
Narozdíl od Čech, tam potkáte víc lidí venku, kteří chodí, posedávají, povídají si, důchodci chodí i ve skupinkách, přijde mi, že v čechách jde vždycky jeden, max 2... a co je vtipný a vlastně to je i tady v Chelmsfordu, že autobusové zastávky jsou udělány zády k silnici. Prostě tam maj to sklo, které je k silnici+lavička, na které se sedí zády k silnici. Asi to má taky určité výhody, ale je to vtipný.

Po cestě zpět jsme se stavili nakoupit do Lidlu a tam mě zaujal způsob nakupování. Joan řekla, že budeme věci dávat do igelitek a pak je tam vyndáme na pult. Řikala sem si, že to je divný a bála jsem se, že nás někdo obviní z krádeže, ale pak jsem si všimla, že jsme nebyly samy. V tu chvíli jsem už byla klidnější... no, docela vtipný způsob.

Počasí je pěkné. Co jsem sledovala teplotu, tak jsem si všimla až 11°C, možná bylo i víc. Docela teda fouká, ale ne moc studeně... rozhodně ne tak, jak v čechách :)

Strašně jsem si chtěla tady vyzkoušet řídit, ale když jsem teda sledovala Joan - je výborná řidička, jak se proplítá těma malýma uličkama, kde ještě parkujou auta, tak teda nevim... taky má teda dobrý brzdy, protože jednou nám vjelo do cesty auto a ona to pěkně zabrzdila.

K večeři by sausage pie! moc jsem se na něj těšila, to mi v čechách chybělo. Joan mě poučila, že rodíl mezi meat pie a fruit pie je v tom, že do meat pie se do toho vrchního těsta dělá díra.
Jiank mi přijde vtipný, jak servírujou večeři. A to tu už bylo i minule. Strašně moc hrášku, strašně moc pórku, velkej kus sausage pie a trochu bramborový kaše :D
po večeři jsme si ještě dali jelly se zmrzlinou, nebo rice pudding a nezapomněli jsme na čaj s mlékem ;)
zajímavý a divný je, že oni nepijou k jídlu, ale po jídle. Občas mi to vadí, ale včera jsem si naštěstí ten čaj udělala už před jídlem, tak jsem mohla při tom pít ;)

výhled z pokoje :)

Komentáře