Anglie - den dvanáctý - 13.2.2011

tyjo, je to zajímavý... dneska jsem měla původně odlítat domů... už jsem měla být doma... nebo vlastně spíš v Praze a připravovat se na zítřejší přednášky a začátek letního semestru... nic z toho se neděje a já místo toho pozítří letím do Španělska, kde strávim přístích 6měsíců (doufám... a minimálně... asi)

stále mi to nějak nedochází... mám to uplně oddělené a díky tomu se mi zatím nestýská po domově... asi to na mě padne všechno až ve španělsku (nebo v letadle)...

až dneska jsem si uvědomila, že až tam budu hledat nějaký sbor, tak ty lidi vlastně nebudou mluvit ani česky ani aniglicky... možná ani španělsky, ale katalánsky... uplně mě to dalo takovou pěst do obličeje, jako : Co sis asi myslela, Jířo?
takže jestli se tam bude mluvit katalánsky, tak to bude asi vtipný a 9 z 10 slov si budu muset domýšlet... :D
nějaké rady - jak to zvládnout? :) ještě vám dám vědět...

dneska si ze mě Michael dělal srandu ohledně Valentýna... byl celkově v dobré náladě... tak se ptal, kolik jich budu posílat... tak jsem řekla, že jsem o tom ještě nepřemýšlela, a on: "takže jeden kluk v čechách, jeden v anglii, jeden ve španělsku..." Joan se začala tvářit zděšeně, tak jsem se přidala: "...jeden ve Švédsku..." a Joan řekla něco, jakože: "to snad ne? že si děláš srandu...?" tak jsem se jenom smála a když o tom začal Michael znova při obědě před těma příbuznýma a já souhlasně kývala, tak byla furt taková překvapená... :D tak nevim, jestli tomu chvilku věřila :D no, rozhodně zítra je Valentýn, ale já radši 1.máj :))

včera jsem byla hodně unavená... ta rýma mě naštěstí docela přešla, takže jsem moc ráda... ale šla jsem spát asi v 10h, ráno se v 8:30 vůbec nemohla vzbudit a Joan se strašně divila, jak brzo jsem šla spát :D mají tu nějaký jiný režim, ale narozdíl ode mě nemusí celý den (skoro) přemýšlet v cizím jazyce... takže dneska jdu zase brzo spát - doufám ;)

jo a k obědu jsme měli nějakou mrkvovou polévku.. bylo to jakože rozmixovaný a trochu mi to připomínalo svíčkovou obsahující trochu víc mrkve než obvykle se strašně velkým množstvím pepře, že mě z toho pálila pusa... ale vy, kdo mě znáte a víte, že nemám ráda vařenou zeleninu, tak se divte, protože to nebylo nejhorší a snědla jsem to docela v pohodě... ale stačilo mi to... ;)

jo a ještě jednou připomínám soutěž!! losovat se bude zítra ;)

Komentáře

  1. hi:) polívka jako jednou vařila Mářa - ta belgická mrkvová ne?

    OdpovědětVymazat
  2. jo, něco takovýho... ale nebylo to tolik zeleninový...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)