Anglie - den první - 2.2.2011

takže nějak tak ve zkratce k dnešku... :) bohužel se to teda dozvíte až zejtra, takže vlastně dneska něco k včerejšku... (nakonec se to teda dozvídáte až pozejtří, takže ke předevčerejšku, ale nebudu to tady radši moc rozvádět, abyste nebyli zmatení) ;)

všechno vyřizování šlo ok, až na úterý, kdy sem musela 2x do pojišťovny, protože sem se musela vrátit ještě pro jeden papír, ale jinak dobrý...

no letiště sem dorazila, kufr si odbavila, chvíli počkala, ale řikala sem si, že bych mohla z mobilu napsat článek (notebook se mi nechtěla zapínat, ale teď sem zjistila, že celou dobu byl jenom v režimu spánku, tak je teĎ uplně vybitej), jenomže poslední dobou se mi ten mobil furt seká a tak se sekl, tak sem ho restartovala, zase se sekl a takhle to bylo furt dokola... totiž, když ho vypnete a zapnete, tak ta wifi se tam zapne automaticky, protože ste jí nevypli... ale kvuli tý se to sekalo... takže mobil v čudu... zrovna teď!

výbornej sušič rukou na letišti na záchodech... fakt to fučelo!
jo, asi nejvtipnější moment dne - paní před vstupem do letadla, když vám kontrolujou příručáky... prjel mi tam batoh a ona: "Mohla byste ten batoh otevřít? máte tam nějaké kruhy." - nojo, co byste chtěli, když táhnu troje lázeňské oplatky :D

přestal mi fungovat foťák... ale pak se zas vzpamatoval... pak zas ne... no, má to asi podle nálady :/




mobil se v letadle zprovoznil - hurá!! (asi to bylo tim, že když sem o tom mluvila s tátou, tak řekl, že už nezbejvá nic jinýho, než se za to modlit ;) )

jinak sem byla strašně dehydrovaná... už sem si myslela, že si v letadle koupim vodu, ale nakonec sem to nějak neudělala...

v Stanstedu sem bus našla v pohodě - teda zastávku... už od přistání jsem měla takovej skvělej pocit, že sem v Anglii :) a je tu teplejc!!!

fakt je vtipný, jak lidi do busu nastupujou vlevo ;) ale jinak na jízdu vlevo jsem docela zvyklá...
jak se nastupuje zleva

jo, řidič busu se mě ptal, odkud jsem a když jsem mu odpověděla, že z Czech republic, tak na mě vybalil: "Dobrý večer" a pak po koupení jízdenky ještě: "Děkuji" :D borec!

jinak teda pocit - být v Anglii, je úžasnej!! přesněji řečeno: Je to jako vracet se po dlouhý době domů, ale s tim pocitem, že si to tu musim všechno užít a vychutnat, protože brzo zase odjedu :)

líbí se mi, jak Joan používá zkratky v SMSkách...  přijde mi to super! takový to jako "c u there" (=see you there)
jinak teda načasování cesty bylo správný. Já sem si furt řikala, jak se mi to teď nakonec nehodí, ale Joan mi řikala, že je super, že sem přijela te%d, že se to hodí a jestli jim s nějakej maěcma pomůžu, tak sem ráda, protože sem chtěla přijet, abych pomohla... cejtila bych se tu blbě, kdybych tu byla 2 tejdny a skoro nic nedělala...

jo, a mam pocit, že moje angličtina je hrozná - pravda je, že sem dlouho nemluvila, teď bylo zkouškový a předtim jsme o hdinách zas tak moc taky nemluvili, předtim byly dlouhý prázdniny a teprve předtim byl maturita... tak snad mě tyhle 2tejdny rozmluvěj a doufám, že se naučim ten jejich britskej přízvuk - aspoň trošku... strašně se mi líbí!! :)))

ještě dodám něco k jídlu... na to jejich jídlo jsem si už zvykla, ale furt nějak nemůžu přijít na chuť salátu, který je vyrobený z hodně majonézy, zelí (asi) a rozinek... hlavně ty rozinky jsou divný...


tak a to je pro dnešek vše... bohužel tu nemůžu najít nezaheslovanou wifi síť, na kterou bych se připojila, tak se jich zejtra zeptám, jestli by mi mohli dát heslo ;) snad jo :) tim, že sem dneska prožila o hodinu delší den, takže sice tady maj půl jedenáctý, ale moje tělo má půl dvanáctý a teda sem šíleně unavená, tak jdu spát. dobrou! :)
cesta... (mapy mě nějak baví ;) )

Komentáře