Šp: pravý španělsko

tak... až teď tu zažívám pravý španělsko...

jsou tu jídla o několika chodech - takový zvláštní občas... obědy ve tři a večeře ve čtvrt na jedenáct... škoda, že Teresa nějak nechápe, že mi stačí jíst málo a že víc nechci... dávala jsem si předsevzetí, že zhubnu, ale nevim teda... sice to jídlo není tučný, ale je toho hodně a moje břicho to cítí... no, stále doufám v lepší zítřky... ;)

ještě abych nějak uzavřela tu alergii, tak po poradě s mým lékárníkem, jsem si dneska v lékárně koupila Certizine. Včera, když jsem uléhala, tak mě strašně štvalo, že z tý pohovky, na ktéré spím, cítím psy... ale to by nebylo to nejhorší... to horší bylo, že se mi po půl minutě špatně dýchalo... odkašlala jsem si a neuběhla další půl minuta a znova... to už mě to začínalo štvát... tak jsem si nakonec otevřela okno, sice venku řvaly auta, ale brzo jsem usnula a ráno jsem se probudila, takže jsem očividně dýchat mohla... dveře jsem si zavřela, protože jsem nechtěla riskovat psy na mé posteli... zvlášť, když ten malej má zvyk čůrat po celým bytě (ještě nemá návyk), a mě to šíleně vytáčí... ale jak jsem již psala, snažím se to přehlídnout a věřím v lepší zítřky... :)

dneska jsme se projely na druhou stranu města - k doktorovi... přijeli jsme o 45minut pozdě... sestřička se nezdála nadšená :D takže se muselo čekat...
odpoledne, ve čtyři hodiny jsem šla s Teresou na ten její pěveckej sbor. Jo, původně si myslela, že jí budu pomáhat, ale nějak jsem jí to rozmluvila. Sice to bylo docela těžký, ale zřetelně jsem ji vysvětlila, že příjmení neznamená vše... že kdyby tu byla nějaká moje sestra, tak to je jiný, ale se mnou to asi moc nepůjde... i tak stejně se jí snažím vysvětlit její snahu mě zaměstnat v nějaké hudební škole... jó, vim, že by to bylo třeba lepší, než uklízet... když by mě vzali, což spíš ne, i když by mě přirovnávala k Severáčku, kterej tam byl a má tam známý... ale já nechci... necítila bych se dobře... ani nevim, co bych tam dělala... takže to vypadá, že začíná chápat :)

ale v tom sboru, to bylo zajímavý... paní z toho domu pro seniory, nebo jak tomu říkají (pro neznalé - to není jako domov důchodců, ale něco jako DDM, ale pro seniory... chodí si tam hrát karty, kulečníky, zpívat atd atd...), když se jí Teresa ptala, jestli si mě pamatuje, tak hned že jo, že z čr a tak... to mě překvapilo :D sice jsem byla kromě těch malejch kluků nejvíc k zapamatování, protože jsem jako jediná mluvila trochu španělsky, ale to jsem nečekala... v tom sboru se to hodně obměnilo, takže mě tam skoro nikdo neznal, ale Angeles jo. Strašně nadšeně mě vítala a celou dobu byla taková nadšená, že mě vidí... no, zítra jedu na koncert do Mataró, tak jsem zvědavá na ty lidi tam... těšim se hlavně na Josepha... ten byl super... a taky ten pán, co se mnou hrál stolní tenis, ale už si nepamatuju, jak se jmenuje... možná Joaquim... :) takže uvidíme... pamatuju si, že tam Angeles mi nabízela, kdybych jsem jela studovat, tak že můžu u ní bydlet... nějak bych se jí nenápadně zeptala, jestli to ještě platí, protože u Teresy nechci zustávat... ti psi atd... a zas hledat si byt by bylo asi hodně složitý... nevim...

no, jinak teda furt hledám všude možně a stále nic moc... ještě se poptáme a uvidíme... :)

jo a sice teda mam furt šílený problémy s minulým časem atd... (neptejte se mě na minulost ve španělštině...) ;) ale i tak cítím, že se docela rozmlouvám... ne, že bych třeba mluvila líp, ale že už i začínám myslet ve španělštině, což je fajn! :) Teresa si myslela, že bych tu prostě jenom tak zustala, vykašlala se na práci a studovala španělštinu, tak jsem ji vysvětlila, jak drahý to je a že já bych ráda pracovala, protože leden tak nějak nic nedělání, mě vůbec nebavil...

jo a odpoledne se ještě Teresa stavila tady v ulici v supermarketu a koupila katalánský speciality pro mě, abych to ochutnala... strašně jsem měla pocit, že bych jí to měla rozmluvit a ať neutrácí, ale zase jsem viděla, jakou radost má, tak jsem ji nechala... :)


a teď moje fotoresty:

můj bývalý pokoj
moje bývalá koupelna


moje bývalá vesnice (náhled)

moje bývalé moře (s Teresou a psama)

náhled do metra v Barceloně
tohle je prý typický pro Vánoce.. takže teď to je levnější... je to taky specialita, ale vyrábí se to v Málaze, tak nevím, jesti to je specialita pro španělsko nebo katalánsko... rozhodně to je ale teda výýýýýýýýýýýýbornýýýýý!!! :)


jo a říkám si, jestli jsem nezapomněla zmínit, že jsem dorazila právě včas, protože zítra nejenom, že je koncert, ale také karneval !!! který úplně miluju !! tak snad ho stihnu! :)

Komentáře

  1. Ahoj Jiři, pozdravuj Terezu a Ramona (psy ne). Jo a taky hodně pozdravuj všechny v Mataró, Esperansu, Jaume, Josefa a Marii, Angeles,....
    Otec

    OdpovědětVymazat
  2. Jířo, samozřejmě že tu máš rekordní statistiky, všichni chceme vědět, co s tebou je ;) Opatruj se ;) Péťa H.

    OdpovědětVymazat
  3. Jiři, v nouzi vyřiď Terese, že "břicho exploduje"... to by mohla pochopit;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)