JARO! :)

Jaro! Primavera! Spring! Frühling! Printemps! Kevät! 春天! Pranverë! الربيع!
Գարնանային! Yaz! Вясна! Пролет! Forår! Kevad! Tagsibol! გაზაფხული! אביב! वसंत!
Het voorjaar! Proljeće! Musim semi! Earrach! スプリング! פרילינג! 봄! Pavasario!
Tavaszi! Rebbiegħa! Våren! بهار! Wiosna! Primăvară! Весна! Εαρινό! jar! Пролеће! 
ฤดูใบไม้ผลิ! Bahar! موسم بہار! Gwanwyn! Mùa xuân!





tak, předevčírem mě pěkně naštval prostřední...
vyráběli jsme něco z Fima a kromě toho, že tam bral celý barvy a míchal, pak nám kradl naše výrobky, tak pak je chtěl ničit! a dělal to se strašnou radostí. Musela jsem mu to vyrvat z ruky a vzít všechno z jeho dosahu.
Pak tam vzal nůž, řízl se a nadělal šílenej povyk. No, ale jak kradl a ničil ty věci, tak si toho všimla M., tak musel jít za dveře. Hurá!! Tak snad si to aspoň trochu uvědomil... nevím...
nejstarší si zase přivlastňoval moje výrobky. Říkal, co bude jeho a tak. Vím, že Fimo je jeho, ale když s ním vyrábím, tak to je snad trochu jinak, ne? a navíc jsem mu ho dala já ;) 
no, mně přímo o ty výrobky ani nejde, ale ten jeden se mi fakt líbil a kdybych si ho nenechala, tak bych ho dala M., protože jí se taky líbil...
stejně jako s tim ničením to je dost otázka principu. Aby se naučili, že v životě nemůžou mít to, co se jim zachce. ale možná jsem úplně mimo - nevím...
celkově jsem si všimla, že si chtěj přivlastnit co se jim líbí... druhý den si zase všechny výrobky chtěl přivlastnit prostřední... ach... a to otravoval a ani nic z toho nevyrobil. 
Ale Fimo mělo úspěch a M. ho chce někde sehnat, abychom mohli vyrábět víc.
Ale myslím si, že to je právě jen tak pro toho nejstaršího a ani ne tak moc. Na Fimu je doporučení od 8let a myslím si, že to je pravda. Ty dva malý z toho vůbec nemají rozum. Potřebovali by spíš plastelínu. Ale tak co...


včera jsem se ve škole dozvěděla, že jsme skončili učebnici, teď už budem probírat jenom gramatiku, co je vzadu. Takže si jí asi pravděpodobně nebudu ani kupovat, ale ráda bych se z něčeho pak naučila na závěrečnej test.
Jsem celkově zvědavá, co budeme dělat teď do června. Snad se ještě něco naučíme, já bych to potřebovala :)
taky jsem přišla dřív, než minule a už jsem šla skoro pozdě :D takže příště přijdu radši dřív, než v 9:02 :D a Jen, co sedí za mnou, mi sama půjčila učebnici. Musím se jí zeptat, odkud je. Zajímá mě to. Má výslovnost trochu jako ti němci, ale přijde mi, že je na tom líp.
Teď jsem si vzpomněla na tu belgičanku, co přijela na návštěvu do tý minulý rodiny. Je letuška a byla strašně sympatická. Dokonce jsem jí našla i na facebooku, ale nevěděla jsem, jestli si jí přidat... i když jsme si docela dobře popovídaly.


odpoledne, když jsem šla vystřídat v hlídání prababičku, tak nejmladší si chtěl hrát s takovými písmeny a ona ho nenechala, protože to je prostředního. Občas mě štve, jak tu mají strašně moc hraček rozdělených. Jsem z toho zmatená a nevím s čím si teda můžou hrát a s čím ne... já bych ho nechala s podmínkou, že to pak uklidí, ale babička se zdála pěkně rozhodnutá a naštvaná, že jí to nechtěl dát, tak jsem do toho nechtěla zasahovat. Přišlo mi lepší, když si hraje s abecedou, než když se kouká na televizi.


Pak jsme ještě jeli na procházku. Já nevím, mně přijde dost velkej na to, aby se vozil v kočárku, ale popravdě se v tom moc nevyznám. Jsou mu 3roky, chodí do školky a nohy už má docela dlouhý, i když schody jsou občas trochu problém. Dneska půjdeme znovu, tak ho zkusím vzít, ať chodí, aspoň se trochu unaví ;)
kluci šli včera na nějakou oslavu k někomu z příbuzenstva a pak tam i přespávali, takže tu byl docela klid. Rodiče si to furt pochvalovali a říkali, jaký to je rozdíl - 1dítě místo 3. :D ten večer mi ani tolik nepřišel, hlavně ráno. To bylo klidný a na všechno bylo strašně moc času. Nejmladšímu prý v noci tekla krev z nosu, tak prý půjdou k doktorovi, jestli nemá brát nějaký vitamíny. Hm... a všimla jsem, že on snad ani nesnídá. Vždycky jenom pije skořicový mlíko z lahve, pak si dá třeba sušenku a to je vše. Zvláštní.


Jinak mobil se mi stále nenabíjí, už si s tím nevím rady, zkusím se podívat, jestli tu není nějaký servis, kde by mi na to koukli, ale zatím jsem nic takového nezahlídla. Baterka je už úplně na dně. Takže dokud to nějak nevyřeším, tak nemůžu fotit.




tak aspoň něco z google:
zdroj


zdroj

Komentáře

  1. Jiři, nešlo by něco z té učebnice alespoň okopírovat? Teresa kopírovala velice levně i barvu
    mam

    OdpovědětVymazat
  2. jo, kopírovat by šlo jednodušše. mam i možnost v práci Ma. ale nemám kde sehnat tu učebnici na půjčení...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)