Šp: jak to nazvat?

ahojte :) jó, ano, přiznávám, že už začínám být lína sem něco psát... :D sama se tomu divim, protože předtim jsem se nemohla dočkat... ale asi mě už počáteční nadšení opadlo... hlavně jsem nafotila nějaký postřehy, nechce se mi to probíhat a ne, že by tu nebyl čas, ale tak divně tady vždycky uteče, že se divim :)

vzpomínám, že jsem naposledy psala asi ve čtvrtek večer... je to tak? takže... co se tu událo? :)

že mam letenku na Mallorcu, to už víte... chtěla jsem vám ještě ukázat, co mi moje úžasná letecká společnost vueling.com nabízí :)

pokud chcete, můžete si trochu připlatit a vybrat si sedadlo, které se vám líbí... chcete vetší prostor na nohy? žádný problém... máte to mít... ;)
v pátek dopoledne... v 10hodin!! jsme s Teresou měli sraz s Angeles, která nás pozvala na kafe... ukazovala jsem jí fotky synovce, moc je chtěla vidět a tak jsme si povídali... o Mallorce, psech a tak... :D
takový hezký kafe jsem ještě nikdy předtim neměla :) jo a ještě k tomu croissant :)

pak jsem jela s Teresou k jejímu pediněco... oni tomu řikaj pediólogo (nějak tak), ale to "logo" mi tam přijde divný... no, prostě na nohy :D já jsem počkala a pak jsme se šli podívat do obchodu, kde maj strašně moc knih, filmů, CD a foťáků, kamer atd :)
ach, můj vysněnej foťák :))) ale mam pocit, že ho maj dražší, než v čechách... tam je za 18tisíc a tadyto mi v přepočtu vychází na něco málo přes 21tisíc... a to je rozdíl... (ale ještě nevim, jestli budu kupovat i 55-200mm... možná až časem :)

odpoledne jsme jeli do Mataró, kde jsem zpívala s Esperanzou v sopránu :D a všichni na nás vzpomínali :)
když jsme se vraceli, tak jsem se chtěla jít podívat po nějakých hračkách pro ty děcka na Mallorcu, tak mě Teresa nasměrovala, v jaký ulici to najdu, ale neřekla mi, že to je až za Rambla, takže jsem to nenašla... šla jsem tou ulicí, pak se vrátila a prošla jí znovu a nenašla to... :)

takže jsem se v sobotu ráno vydala znova, s lepšími instrukcemi a našla jsem ten obchod... a sice mi to zabralo šíleně dlouho, asi 5x jsem šla dolu a 5x zase do přízemí (obchod je dvoupatrový), ale nakonec jsem těm dětem něco koupila.. snad budou mít radost... odpoledne jsme nějak zkejsli..........přiznávám to - u televize... Teresa má sobotu vážně odpočinkovou a koukala, co budou dávat, tka jsem přisedla, daly jsme si "čaj" (řiká to česky) a koukali jsme na filmy... pro moji obranu říkám to, že i koukání na filmy je pro mě dobrý, protože to je ve španělštině (případně katalánštině) :) a koukám tu s titulkama, tak i trochu rozumim... ale nejlepší byla Doba Ledová 2 :) já jsem to už někdy předtím viděla, ale tolik jsem si to nepamatovala... oni to viděli poprve a stranšně se smáli... hlavně Ramon... už jsem psala, že je vtipnej, ale on tak nevypadá... takže mě to vždycky pak dostává... :) 

on pak volal sýmu synovi, já to nevěděla, ale slyšim jeho: "Hola hombre!" :D ("nazdar člověče") a takovým tónem, že jsem se musela smát...


a dneska... dneska se toho událo dost :)
vlastně kvůli tomu, že jsme dnes šli na koncert s projekcí a Teresa mi koupila lístek, tak jsem zůstávala... jinak bych tu už možná nebyla...
no a docela jsem se divila, že se mi dlouho nestalo nic tkaovýho, u čeho bych si řekla: "to se může stát jenom mně!!!!!" a stalo se dneska... ona mi Teresa ten lístek dala do pokoje na stůl a já prostě nevim... měla jsem pocit, že ho berou oni a uplně sem na to zapomněla... achjo... a oni se mě ani nezeptali při odchodu, jestli mam ten lístek... ale byla to moje chyba... vůbec mě to nenapadlo, až když jsme tam dojeli a oni ty svoje vytáhly... "achnéééééé!" ... cestou jsme se ještě stavovaly pro otce Teresy... dorazili jsme asi 5minut před začátkem... tak jsem řeikala, že se pro lístek vrátím, ale u vchodu nám řekli, že pak už nikoho nepouštějí... tak se někoho ptali, jestli by to nešlo udělat... nakonec nás poslali na kasu, tam se to nějak řešilo, pak ještě někoho zavolali a já toho teda moc nevim, protože mluvili katalánsky, ale nakonec nám dali lístek do stejný řady, kde jsme měla být... asi se slitovali a věřili nám, že jsme ho zapomněli.. uplně jsem si oddychla... to byla hrůza, když mi ho Teresa koupila a já ho zapomněla...

byl tam promítaný nějaký strašně starý film a k tomu hrál orchestr muziku od Strausse... bylo to docela pěkný, i když jsem ten film moc nepochopila, protože tam nemluvili, jenom tam občas byly titulky v němčině a přeložený do katalánštiny... ale všichni si tam byli nějací podobní a nakonci filmu ještě napsali nějaký jména co kdo udělal, ale já ty jména neznala z toho filmu, takže jsem byla ztracená... ale hudba byla pěkná :) a bylo hezký, že se člověk měl během toho koncertu na co koukat, pokud se nechtěl koukat na orchestr... :)

pak jsme měli oběd u tatínka Teresy...

a pak jsem měla prohlídku města... a měla jsem průvodce....

...chvíle napětí...

... :D

...ale nic... byl to syn Ramona... :) já jsem nechtěla, aby někdo se mnou šel, ale jak jsem psala, že mu v sobotu volali, tak mu volali kvůli karnevalu, jestli o tom něco neví, tak nám to zjišŤoval a zjistil, že jsem to propásla :( ale tak jsem aspoň vídala lidi v ulicích...

no a když zjistili, že dneska už nic není, nebo dneska už nic není odpoledne, tak se ho ptali, jestli by mě nemohl apsoň provýst po městě... no a bylo mi to blbý odmítnout, tak jsem řekla, že "bueno" ... :)

takže mě pak Ramon odvedl na zastávku metra San Andreu (tak se jmenuje tady ta čtvrť, ale my to mám blíž k Fabra i Puig... tadyto bylo blíž od toho tatínka), představil nás a jeli jsme :)

nó a prošli jsme toho hóóóódně! :) Teresa uplně zírala, když jí to vyprávěl... já si to moc nepamatuju... jenom pár věcí a pak jsme hodně chodili něakýma uličkama a já se malinko ztratila v orientaci... a mam jenom prá fotek, protože mi bylo blbý zastavovat každých 10m a fotit něco... já vim, že to není blbý, že jsem turista... ale kdybych aspoň měla foťák... s mobilem to je fakt takový divný :)

takže... :)
zapomněla jsem zmínit, že bylo krásný počasí... ;) - Arc de Triomf

Kolombus

Rambla de Cataluňa - ta vpravo je dobrá

další...

katedrála

kašna


byla jsem pozvána na kafe... :) to pod tim slunečníkem je topení... bylo to cejtit :)

další dílo Gaudího... jeto Casa de Gaudí a vstup je 18euro !! :/

no a abych to shrnula, tak to bylo nakonec super... trochu sme si i pokecali :) španělsky... :) říkal, že když to Teresa s Ramonem domlouvali, tak se docela bál, jestli se dorozumíme a tak, že neumí jinak, než katalánsky a španělsky... já se taky trochu bála, ale bylo to v pohodě... :) kdyžtak mi to párkrát zopakoval :D ááá... to je asi všechno...? :)
(mam tu ještě dodatek jídla, ale to dám asi zvlášť třeba zejtra :) )


jo a na Mallorcu se vážně těšim... ještě mi dneska volala ta rodinka a ptali se, jak jsem na tom s balením a že se na mě těšej, že se zítra uvidíme... i jsem "mluvila" s jedním klukem :)) je to hezký, že zavolaj i jen tak... je sice pravda, že mam španělský číslo a je to skoro nic nestojí, ale nemuseli by, že? ;)

Komentáře

  1. skvělé Jiři, ať se Ti to tam daří. Otec

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych na něj taky byla schopná zapomenout :-))
    ZJ

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)