Výlet na kole po Mallorce

Dny rychle utíkají, zvlášť ty chvíle volna, a už tu máme zase pátek :)
počasí je každým dnem lepší - např. dnes má být 27°C a zítra až 28°C


Včera jsem se konečně zeptala na to kolo. Od začátku mi říkali, že si ho můžu půjčit, jenom musíme zkontrolovat, jestli má nafouklé gumy. Ani jsem nevěděla, které to je, takže jsem si ho nemohla půjčit sama. Už jsem si plánovala déle, že si ho půjčím, ale každý den je vždycky tak plný - ráno se pospíchá do školy, večer se sprchuje, jí, jde do postele a pak je zas ráno, že jsem se k tomu nedostala. Ale včera jsem si ráno řekla, tak mi bylo půjčeno docela fajn kolo, až na to, že vzadu je sedačka pro dítě, ale na to jsem si nějak zvykla, tak jsem konečně vyrazila.


Chtěla jsem prozkoumat moře na druhou stranu Alcúdia, než je Port d´Alcúdia
Port je na jihu, já jela na sever
Je pravda, že na této fotce to vypadá na jih i sever stejně, ale do Port to je poměrně rovně a tu cestu znám, ale jak jsem zjistila, tak na opačnou stranu to rozhodně nebylo rovně a ani jsem to neznala. Takže jsem to spíš tak prozkoumávala... no a ono v tom teplu chodit... ;)


No, takže jsem si vybrala jednu únikovou cestu z města a pak jsem se po ní spíš jen tak vezla. Rozhodovat se, jestli doleva, nebo doprava, jsem musela jenom jednou, protože jinak to pak byly všechno jen slepé ulice... takže jsem se držela těch, po kterých se dalo postupovat dál. Vůbec jsem nevěděla, kam asi tak dorazím... byl to takový pěkný venkov a prázdninové domy pro turisty. Ale ten venkov voněl pěkně. Úplně mi to připomnělo Letařovice v létě anebo v hodně teplým květnu (kdo zná, pochopí) :) tak jsem tak vzpomínala a bylo to vážně hezký vyrazit pryč z města, někam pryč. Nakonec jsem konečně dorazila k moři. Byla tam jedna taková malá plážička, která vypadala prázdně, tak jsem se zaradovala... jenomže když jsem přišla blíže, tak jsem si všimla koupajícího se páru. Tak jsem tam chvilku pobyla, vyfotila pár fotek a jela dál. 
(teď jsem zjistila, že se to tam jmenovalo Es Mal Pas - můžete to vidět i na té mapě)






Trochu jsem se posunula po pobřeží a našla úplně krásný pohled z parkoviště na pláž, která byla níž a byla teda docela plná, ale foťák se právě rozhodl nefungovat, takže jsem nic nevyfotila... tak jsem jela dál :)


Spíše jsem se tak trochu vrátila a na jednom (ze dvou) rozcestí, kde jsem se musela rozhodovat, jakým směrem pojedu, jsem odbočila na tu druhou stranu.


Narazila jsem na jiné místo (Es Bacares), tam jsem si na chvilku lehla na kámen a četla si knížku, co jsem si půjčila v knihovně.






Až na ten tvrdý kámen to tam bylo docela fajn... pak jsem se už vrátila domů...


Ráda bych to tu prozkoumala a našla nějaké místo, kde nejsou lidi... ráda se někam zašiji, ale nechci být v pokoji, když je venku tak pěkně... tak musím ještě něco najít... nejlépe v přírodě a nejlépe blízko... ale myslím si, že s brzkým velkým přílivem turistů to bude docela těžké...




Jinak večer přišla holka, co tu byla přede mnou... tak tu chvilku byla a povídala si... nevím, nebyla nesympatická, ale ani nebyla nejsympatičtější typ, jaký znám... ale má vážně výhodu - znalost jazyka. Je myslím z Kolumbie. Teď tu prý studuje. Nevím co...


A taky mě potěšilo, že M. nedávno konstatovala, že máme s nejmladším takovej dobrej vztah. Tím, že je nejmladší a hlavně s ním trávím nejvíc času a i sama, tak to je dobrý. Mám na něj různý fígly a dělám si z něj srandu a tak, takže to je fajn :)


Už mě nic nenapadá, tak se mějte fajn a prožijte krásný víkend!! :)

Komentáře

  1. ty taky!!!!!!!!!!!!!
    mam

    OdpovědětVymazat
  2. Ta vodaaaaa úžasná!! A btw, jak píšeš 28 stupňů, wtf???!!! Já se tu raduju když máme 17 a sluníčko :D:D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)