vztahy

Už mám za sebou skoro druhý týden školy (i když v tom prvním týdnu jsem se učila jenom jeden den) a musím říct, že se mi tu vážně líbí. Dokonce si to naprosto užívám. A to si myslím, že je super znamení, vzhledem k tomu, že v Praze na VŠE jsem to už první týden docela nesnášela a pak se moje pocity každý týden měnily, ale byly hlavně špatné.
Neříkám, že všechny hodiny jsou zábavné. Dneska jsme měli například Úvod do jazyka - angličtina, což byl docela nicmoc a trochu nudnej předmět (zatím), ale na druhou stranu jsme se s Ráďou pobavily výslovností naší učitelky. Byla taková česká. Asi vrchol bylo slovo "samsing" (something). Vím, že není hezké dělat si srandu z učitele, ale na druhou stranu si říkám, že učitel na vejšce by měl mít nějakou úroveň, ne?

Doba mezi hodinama taky není nudná, protože s Ráďou se zabavíme dobře. Nebo spíš výborně? Dokazuje to velký počet našich záchvatů smíchu :)
ve středu jsme totiž měli docela vtipný rozvrh. Protože je sudý týden, tak jsme měli jeden blok ráno do 10:25 a další začínal až od 14:20. Takže v mezičase jsme se v knihovně připojily na internet, vyřizovaly si věci a pak jsem Rádě pomáhala se španělštinou.
Když jsme pak po druhé hodině udýchané vyšlapaly do sedmého!!! patra, tak jsme si na dveřích k učebnám přečetly, že výuka odpadá. Tak to bylo k zasmání, nebo k pláči? Takže se naše čekací doba prodloužila (lítačku ještě nemáme, tak se nám nechce utrácet za MHD, abychom si zajeli na kolej/na byt)
Takže jsme čekaly další hodinu a půl na hodinu angličtiny s američanem, který nás po 10minutých hodiny propustil. Takže to byl velice užitečný den :))

Ale nakonec jsme se při odchodu ze školy dohodli s několika spolužáky, že si zajdeme někam sednout... na pivo... :)
Byl to vážně super čas, trochu víc jsme se poznali, zasmáli se a popovídali si španělsky, anglicky a česky dohromady, protože tam byla i naše spolužačka z Panamy. Bylo to super se dozvědět o jejih zvycích a jak některé věci u nich chodí.

Když jsem nad tím pak uvažovala a byla jsem ráda, že jsem šla, tak jsem si říkala. Ano, bylo to super, ale zase jsem utratila peníze za pití a musela jsem věnovat tomu čas.
Ale nestojí tohle za to? Obětovat nějakých 30-40kč za lepší vztahy se spolužáky? Já to do toho klidně investuju a nelituju toho.

Komentáře

  1. tak hlavně, že se Ti tam líbí ;) a baví Tě to... :)
    Míša V.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemáš tu, co ti to napíše :-)) jinak je fajn, že takhle veřejně říkáš, že se spolu bavíme, zvedne to sebevědomí trochu...i když cviko ze špániny mi ho zas hodně rychle srazí ještě níž, než bylo...

    OdpovědětVymazat
  3. Za tejden začnu na VŠE :-) Dvousemestrální kurz...tak škoda, že tam už nejsi, bysme něco podnikly určitě :-) Seš teď v Liberci? Tam sem taky studovala :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Barča: jé, to je škoda. Tak si ten kurz užij! :) bude to určitě super. Jo, teď jsem v Liberci. Co jsi tu studovala?

    OdpovědětVymazat
  5. studuj, studuj a nenech se odradit nudnejma a divnejma předmětama... mně málokterej bavil, ale důležitej byl kolektiv - ten dělá nejvíc

    OdpovědětVymazat
  6. Já studovala všeobecnou sestru :-)) A pak sem utekla do Anglie :-)) Mě se ale v Liberci fakt nelíbilo!!! Ale jak píše nespres, může za to kolektiv :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)