online úprava fotek

jednou, někdy hodně dávno jsem tu napsala článek o stránce, kde se dají upravovat fotky, aniž byste si museli stahovat nějaký program do počítače. picnik mě nadchnul, byl totiž celkem přehledný a velice jednoduchý (oproti gimpu, ve kterém jinak pracuji a sice je úžasný, ale nevím, k čemu je většina funkcí a nemám čas to zjišťovat). Proto jsem byla docela smutná, když picnik oznámil, že 19.dubna končí a bude se moci využívat jen jako Creative kit v Google+. Nevím, jestli to byla skrytá reklama na google+, ale jasné bylo, že by to chtělo najít jiný editor. A sám picnik mi nakonec pomohl, protože ve své zprávě o ukončení, navrhl použití PicMonkey - serveru na úpravu fotek
PicMonkey není sice ještě tak propracovaný jako picnik, ale vypadá to, že se na něm pracuje a možná se ještě vylepší. Jako největší mínus tam zatím vidím fakt, že nemůžu nahrát víc, než jednu fotku najednou, což celkem zdržuje.
Ale teď se podíváme, jak PicMonkey vypadá :)
když zadáte jejich adresu do prohlížeče, tak se vám ukáže tato stránka:

kliknete na edit your photo, nahrajete fotku a můžete upravovat :)

ukáže se vám toto:
jsou to základní úpravy fotky

pokud si moc nevíte rady, ale chcete fotku nějak hezky upravit, můžete zkusit Auto adjust. Tím se vám fotka upraví nějak automaticky. Většinou to je pěkný, i když ne vždycky. Ale tady to vyšlo dobře :)


další moje oblíbené úpravy jsou:
kontrast


úprava barev - sytost, nebo teplejší či studenější odstíny fotky

když nechcete základní úpravy, nebo už je máte hotové, můžete si vybrat různé efekty, či filtry... vlevo kliknete na obrázek nějaké baňky a otevře se vám nabídka :)

mezi mé nejoblíbenější patří: Orton

Intrepid (brzy bude možná zpoplatněný, ale teď ho můžete ještě využívat zdarma :) )

Tranquil


Cinerama :) můžete se cítit jako Hollywoodská star)

...a dále tam také najdete další potřebné či méně potřebné nástroje na úpravu... třeba na vybělení zubů, odstranění vrásek atd atd... ty já nepoužívám, ale třeba se můžou hodit :)


no a dál byste tam našli prostě ještě strašně moc možností, ale to už nechám na vás, abyste to sami prozkoumali. Pokud tento program vyzkoušíte, napište mi třeba do komentářů, jak jste s ním spokojeni. Docela mě to zajímá ;)
Mějte se hezky!! :)

Komentáře

  1. kdybych věděla, že bude můj ohon tak slavnej...

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, tuhle stránku používám od doby, co jí picnik navrhnul :D Chtěla jsem na ní psát návod, ale jak vidím, už nebudu, abych se neopičila :-D

    Jestli to zpoplatní, tak mě fakt nas... štvou :-) protože s touhle ikonkou je tam většina funkcí, které používám.. Hlavně teda vymazání lesku, protože mám na všech fotkách strašně mastné čelo a to nevypadá vůbec dobře :D takže to vždycky musí pryč..

    OdpovědětVymazat
  3. tyjo, tak tu úpravu jsem ještě nezkoušela... moc jsem ještě neměla čas to prozkoumat :) já se tadytěch úprav bála, nevěřila jsem, že by to mohlo fungovat. Tak dík za radu, zkusim to :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)