RECEPT: těstovinový salát ala dej tam, co máš


protože některé dny nemám ve škole čas se pořádně najíst, obzvlášť ve středu, kdy jsem ve škole celé odpoledne, až do cca 20h, tak to většinou řeším různým pečivem, které si někde v pekárně koupím. Ale vím, že to není nejlepší, nejzdravější ani nejlevnější řešení, navíc pak přijdu domů a mám stejně hlad, tak si vařím něco k večeři a jím vážně pozdě. Proto jsem se rozhodla připravit si něco alespoň trochu zdravého (obsahující zeleninu :D ), co si budu moci vzít s sebou do školy v krabičce a o přestávce to sníst.
První jídlo, které mě napadlo, byl těstovinový salát. Nikdy předtím jsem ho nedělala, tak jsem začala na mé oblíbené stránce hledat různé recepty. Pár jsem si jich otevřela, přečetla si postupy, vypsala všechny možné ingredience a pak jsem si z toho vytvořila svůj alternativní recept, který budu moci pokaždé měnit :)

takže co jsem tam všechno dala?
  • těstoviny
  • zeleninu (rajče, paprika, ředkvička, okurka)
  • sýr (protože jsem velký milovník sýra)
  • anglickou slaninu (maso jsem doma neměla)
  • tatarku, sůl a pepř
Začala jsem těstovinami :) vaří se obvyklým způsobem, ale doporučují se uvařit "al dente", ne uplně měkké. Já jsem je nehlídala úplně nejlépe, takže "al dente" nejsou, ale rozvařené také ne ;)


Když těstoviny vychladly, zamíchala jsem do nich tatarskou omáčku, která mi už nějakou dobu ležela v lednici, takže byla dobře využita, trochu jsem těstoviny osolila (ale ne moc, protože jsem je měla již osolené z vaření) a přidala pepř... podle chuti


Ještě při vaření těstovin jsem začala smažit anglickou slaninu, kterou jsem pak přidala a zároveň jsem tam i vylila trochu toho omastku pro chuť :)


zbytek sýra, co byl v lednici, na kostičky. Prostě protože miluju sýr :)

nakrájela jsem zeleninu, která mi přišla pod ruku a která mi přišla, že by se hodila :)

přihodila to do misky

...a zamíchala :)

a voilá!! těstovinový salát :)

(ještě jsem ho mírně dochucovala solí a pepřem, protože jsem ho tam moc předtím nedala)


Dobrou chuť :)

byl výborný!!! :)

Komentáře

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)