SWITZERLAND: Nesslau-Krumennau













tak dneska již konečně publikuji fotky ze Švýcarska :)
Když jsme přijeli, tak jsme měli zkoušku s místním pěveckým sborem a potom jsme se rozdělili do rodin, ve kterých jsme měli strávit následující tři noci. Dozvěděla jsem se, že já a další tři holky (Hanka, Eva, Iva), budeme bydlet jako jediní mimo Nesslau, takže jsme museli brát auto. Vážně jsem se smála, protože jsem celou dobu jen seděla na zadním sedadle a najednou jsem měla řídit auto ve Švýcarsku. Ale byla to výzva. Ještě k tomu nám byla přidána povinnost natankovat benzín, což bylo teda taky vtipný (já snad ještě nikdy netankovala, možná jen jednou s pomocí taťky). Ve Švýcarsku na menších benzínkách mají automat, kam dáte peníze (či platební kartu), vyberete číslo stojanu a tankujete na tolik peněz, kolik jste vložili. Zvládli jsme to :)
Po úzké cestě (tak pro jedno auto + půl druhého?) jsme dojely na místo našeho bydliště, byly jsme přivítány a ubytovány naší hostitelkou a bylo nám řečeno, že ten večer budeme jíst v rodině u sousedů, kde bydlely Iva s Hankou (já se ségrou jsme bydlely naproti).
Večeře byla fajn, dostali jsme výbornou panna cottu :) mmmm :)

po večeři jsme dostaly možnost jet na koncert nějakého malého dechového souboru, nebo odpočívat, či dělat něco jiného. My jsme byly tak unešené z okolí, že jsme se rozhodly jít raději na procházku (i když nám poté ostatní říkali, že koncert byl výborný, ale my jsme nelitovaly), byla nám doporučena cesta, my se oblékly a vydaly.
Z té procházky jsou fotky v tomto článku. Bylo to moc fajn, zažily jsme tím takové pravé Švýcarsko a pravý Švýcarský venkov.
Všechno to tam mají organizované, šly jsme po nějaké stezce, ale vlastně jsme nemohly moc vybočit, nebo přejít koleje, protože tam byl plot... ani jsme si to netroufly, protože to je prostě Švýcarsko. Unavené jsme se za stmívání vrátily "domů" a 20 metrů před domem začalo pršet. No, načasovaly jsme si to skvěle :)

Komentáře