o tom, jak přijdu revizorům moc věrohodná


již jsem se několika lidem svěřovala, že mě v Praze ještě nikdy nekontroloval revizor. Ano, je to pravda, a nepřišlo by mi to tak neobvyklé, kdybych tam 5 měsíců intenzivně nepobývala. To v Liberci jsem byla zkontrolována už několikrát, i když jsem přijela na návštěvu. V Berlíně mě taky revizor kontroloval... ale v Praze ne. Mohla by to být výhoda, ale já lístky kupuji, tak proč by mě nemohli zkontrolovat?
Ale jak se říká "náhoda je blbec", tak naposledy, když jsem byla v Praze (v úterý), jsem šla do metra na Karlově náměstí a kupovala jsem si SMS jízdenku. Vím, že do prostoru metra bych měla vstoupit, až když mi dojde potvrzovací smska, ale ono to trvá docela dlouho, než člověku dojde... tak jsem odeslala žádací smsku a jela pomalu po jezdících schodech. Stále koukám do mobilu a sms nikde. Od tý doby, co to zdražili, se čekací doba ještě prodloužila.
Už jsem skoro dole a najednou koukám - revizoři!!! málem začínám panikařit, ale jen uvnitř a řikám si, co bych jim asi tak řekla, vystupuju ze schodů, vracet se nemá smysl, revizor na mě tak koukám, tak raději čumim do mobilu, přivolávám smsku, nenápadně se ploužím jako šnek, abych u něj ještě nebyla, říkám si, jak mě zastaví a bude po mě chtít smsku, snažím se udržet klid, už jsem od něj jen 3metry a....v tu chvílu mi dojde ta smska. Velice si oddechnu a mírně zrychlím tempo, revizor na mě kouká, okolo nikdo nikde, ale nakonec kolem něj projud a on mě ani nezastaví. Tak teda nevím. Buď jsem neviditelná, nebo vážně věrohodná :D to mi totiž jednou někdo řekl. Ale já mam pocit, že v tu chvíli muselo být jasné, že jsem tu jízdenku neměla, když jsem se tam tak šourala :D takže stále jsem ještě nebyla kontrolována revizory v Praze. Doufám, že mě to nechytně někdy tou blbou náhodou ;)

Komentáře