LONDON: Notting Hill Carnival


Poslední velká událost, které jsem se v Londýně zúčastnila, byl Notting Hill Carnival, který se každoročně pořádá 26. a 27.8.

Já jsem svůj první pořádný karneval zažila ve Španělsku cca před pěti lety a tenkrát mě maximálně nadchl. Proto jakmile jsem se dozvěděla o tomto, chtěla jsem se na něj jít podívat, zvlášť také proto, že to je největší karneval v Evropě. 

Vydala jsem se s dalšíma čtyřma aupairkama, dojely jsme na zastávku metra Holland Park, dostaly mapku okolí a trasy karnevalu, tak jsme se šly postavit na jedno místo. Přišly jsme brzo, ale už v tu chvíli tam byly zástupy lidí. Nějak jsme se ale nakonec postavily, že jsme viděly. Čekaly jsme a čekaly, mezitím začalo a přestalo pršet, lidé se hemžili, a najednou tanečníci, co byli u nás zmizeli. Tak to nás naštvalo, tak jsme šly najít lepší místo. Prošly jsme zajímavými místy Notting Hillu, tak jsme to tam alespoň trochu víc poznaly. Byly tam také různé stánky s jídlem, street party, rozličná hudba, vůně a lidé.

Došly jsme na místo, kde měl karneval procházet, ale skoro tam nikdo nebyl. Dlouho jsme naštěstí čekat nemusely a tanečníci začali přicházet. Bylo to super, byl to začátek karnevalu, oni byli ještě čerství, tak k nám chodili, pózovali do foťáků a měli dobrou náladu. Po hodině jsme už viděly jejich únavu, nohy je bolely z vysokých podpatků a někteří víceméně spíš jen tak procházeli... tak jsme byly rády, že jsme přišly včas. Nicméně my jsme už také byly unavené a hladové, tak jsme si šly něco koupit do Tesca a sedly jsme si v Holland Parku, který se mi teda líbil. Zase něco trochu jiného.

Fotky z karnevalu jsem skoro všechny dala na moji fb stránku, protože skoro každá má něco do sebe. Ti lidé byli jedineční a zajímaví. Tak pokud máte čas, klikněte TADY a podívejte se. Je jich tam asi 50 :)














Komentáře

  1. Mě to úplně dostalo! To je tak neuvěřitelná atmosféra! Díky za zprostředkování karnevalovýho zážitku - připadám si, jak kdybych tam sama byla ;-)...ty zářivý barvy, holky a cingrlátka!

    Giveaway ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, tak to jsem ráda, že to potěšilo. bylo to vážně super, skvělej zážitek!! :)

      Vymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)