já a photoshop

letos jsem si ve škole zapsala volitelný předmět, který se jmenuje: Počítačová grafika se zaměřením na digitální fotografii.
Pěkný dlouhý název, že? A co si vlastně pod tím představit?
Tento předmět mám ráda. Jinak bych si jim nekazila úterý, kde nic jiného nemám. Bavili jsme se tam o foťácích, kompozici fotky, vlastnostech fotek a programech na úpravu fotek. A to je vlastně to hlavní téma.
Učíme se tam upravovat fotky v Photoshopu. Proto jsem tam šla.
Z photoshopu jsem měla vždy docela velký respekt. Přišel mi moc složitý, všemocný a hlavně se za něj musí platit. Tohle byla jedinečná šance se v něm naučit základy upravování a později se budu moci rozhodnout, jestli do něj budu chtít vrazit ty peníze. Mám jen gimp a v něm většinu funkcí využít neumím. Postupně se učím, podle potřeby, ale jak jsem tu už jednou zmínila, nejvíce si rozumím s picmonkey :)

ale teď mám ráda už i photoshop. je to suprovej program, daj se tam dělat takový skvělý věci!! jen bych v něm měla pracovat každý den, abych nezapomněla, kde se co a jak používá. stále z něj mám respekt a myslím si, že je všemožný, ale už jsem mnohem šťastnější, protože od dneška vím, jak změnit barvu slona z hnědé na šedou. no není to super? posuďte sami! ;) :D
this year I attend a subject called: Computer graphics orientated to digital pictures.
Lond name, right? And what is the subject about?
I like the subject. If I didn´t I wouldn´t ruin my otherwise free Tuesday with it. In this subject we have already talked about cameras, right compositions of pictures, the character of pictures and the editors for pictures. That´s actually the main topic.
We are learning to edit pictures in Photoshop. That was the main reason for me to attend this subject.
I have always admired Photoshop. I thought that it was very complicated, omnipotent and also expensive. This was the unique chance to learn how to edit pictures in it and layter maybe decide whether I want to invest in it or not. In my computer I have gimp and I don´t even know how to use 80% of the functions. I am learning slowly just when I need something. But as I have already mentioned on this blog my best editing friend is picmonkey :)

but now I can say that I like photoshop. it´s a great program and one can do really cool things there!! I would have to use it every day so that I wouldn´t forget where to findeverything. I still respect it and admire it, I think it´s omnipotent but I am also much happier because since today I know how to change the color of an elephant from brown to grey. Cool, isn´t it?! :D

Komentáře

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)