leaving soon... to Burgos


co je nového? co se děje? co mi běhá hlavou?

převážně dvě věci.
zkoušky a Španělsko.

Už jsem si zarezervovala letenku. Podruhé. 
Původně jsem chtěla letět s wizzair. Důvod byl prostý - možnost letět s kufrem do 32kg. To se na cca 5 měsíců hodí, ne? Minimálně mně teda jo.
Bohužel wizzair se rozhodl, že z Prahy už od Nového Roku létat nebude. Špatná zpráva pro mě. Překvapili mě touto zprávou, když jsem měla náruč plnou nákupu v Lídlu a mlsně jsem nakukovala do nějakého mrazáku. V rychlosti jsem se rozhodla, že nikam jinam asi teď s wizzairem nepoletím, tím pádem nevyužiji jejich kredit na jinou letenku, ani nemám zájem letět do Barcelony z Polska, tak jsem je požádala o vrácení peněz. Slíbili mi peníze poslat do týdne. Když jsem je tam do dvou týdnů pořád neměla, začínala jsem být nervózní. Brzo na to mi ale došla faktura na 756kč. To mě vyděsilo. Letenka přece stála skoro 2tisíce. To si ze mě dělají srandu, nebo co?? Hned jsem jim napsala zprávu, co to je, a že jsem počítala s tím, že mi vrátí peníze. Sice mi neodpověděli, co ta faktura teda pořádně znamená, ale dozvěděla jsem se, že částku mi vrátí celou a opravdu ještě ten den přišla.

Po této zkušenosti jsem mírně rezignovala a na chvíli přestala řešit cestu do Španělska. Nedlouho poté jsem se ale rozhodla, že nějak to řešit musím a začala hledat možnost spolujízdy, a při tom jsem se dozvěděla, že pravděpodobně nikdo v únoru z Čech do Španělska nejezdí. Škoda.

Jako nejlepší a nejvýhodnější možnost se nakonec ukázalo letět s vuelingem. Trochu nejistě jsem si bookla letenku, ale bylo to dobré rozhodnutí. Ceny jdou nahoru.
Takže když už mám letenku, můžu i odpočítávat dny. Přijde mi to ještě daleko, i když každým dnem nad tím přemýšlím.

Sice jsem ve Španělsku už před dvěmi lety (odlétala jsem z čr také 2.2) strávila skoro 7 měsíců, a dvakrát jsem byla letní aupair v Anglii, ale tentokrát je to úplně jiné.

Po příjezdu si budu muset najít bydlení - pokoj. Sice jsem už v kontaktu s některými lidmi, ale žádný byt mě zatím moc nezaujal, a navíc je prý nejlepší si to bydlení sehnat na místě s tím, že ho na vlastní oči uvidím.
Vyřešit předměty, které budu studovat. Sice jsme si už něco zapsali, ale pravděpodobně si to budeme měnit. Navíc jsem zjistila, že se mi dva předměty kryjí.
Hospodařit, vařit si (žádná víkendová jídla od maminky), najít si přátele (aby se mi tolik nestýskalo).
A pak... učit se a poznávat další, mnou zatím neobjevené, charakteristické rysy španělů a španělské kultury.

Těším se moc :)

Víc mě toho nenapadá, jdu se učit :) Ale můžete se na cokoliv zeptat. Každé rozptýlení je vítáno ;)
Já se zase brzy ozvu ;)

what's new? what's happening? what's on my mind?

mostly two things.
exams and Spain.

I have already booked a ticket. Twice.
First I wanted to go with wizzair. The reason was simple - being able to have a suitcase up to 32kg. That's quite useful for cca 5 months, isn't it? At least for me it is.
Unfortunately wizzair decided not to fly from Prague from the beginning of the year 2013. Great! They surprised me with this news when I had my hands full shopping in Lidl and looking into one freezer :) I made a quick decision not to use their credit to fly somewhere else or to fly from Poland so I asked for a refund. They promised to send me the money back in a week. But two weeks gone and the money nowhere. After realizing this I recieved an invoice for cca 25euros. That made me really mad. The flight ticket cost me 80 euros. They must be kidding me!! I immediately wrote them an email asking them what did it mean and got the reply that I should get the money - all of it, soon. And they were right, I got the money later the same day.

After this experience I waited a bit and didn't care about my journey to Spain. But then I decided it was time to think about it and started looking for the possibility of a shared right. I googled a lot but found just two guys going to Spain and none of them was going to Spain in February. Such a shame.
The best and most convenient way to go in the end was with vueling. Kinda doubtful I booked the ticket but it was the right decision. The prices go up.
So now when I have the ticket I can start the countdown. It still seems so far even though I think of it every day.

Although I have already spent almost seven months in Spain two years ago (I was leaving the CR on the 2nd Feb as well), and I have been a summer aupair in England twice, this seems absolutely different.

Once arriving to Burgos I will have to find some accommodation - a room. I am already in contact with some people but I haven't seen any room I would really like yet. And also they say that it is better to find it personally and see the room before agreeing to live there.
I will have to choose the subjects I would like to study. We already did that but most probably we will have to change some of them.
I will have to cook for myself (no meals from my mum), find new friends (so that I wouldn't be homesick), and be economical (so that I would always have some money left at the end of the month) ;)
And then... study and find out more about the way spanish people live and behave.

I honestly can't wait! :)

That's all for now, I should study :) But you can ask anything. Any distraction is welcome ;) :D

I will "talk to you soon" :)

Komentáře

  1. Nice blog post. And if you need any advice on how to be economical, I'm here for you. :D

    OdpovědětVymazat
  2. S tou cestou držím palce! Doufám, že se tam budeš mít krásně a jsem si jistá, že se hned zabydlíš a zapadneš mezi ně. ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)