jak to teda bylo s tím bydlením

Posledně jsem vás tady tak trochu napnula, že se mi ještě děje něco s bydlením. Bylo to tak. Jak jsem trochu hledala, tak mi došla nabídka na jedno ubytování. Hned jsem to tak nějak zavrhla, protože to bylo celkem drahé. Napsala jsem to tomu chlápkovi, ale on mi napsal, že ať se i tak přijdu podívat, že už měnil cenu jiným lidem, tak  že se třeba dohodneme. Trvalo mi sice 3 dny, než jsem mu odepsala, ale byt byl stále volný (asi díky tomu, že cena na tom internetu byla taková). Byl to čtvrtek, kdy jsem se na ten byt šla podívat. Byl jen 5 minut od mého bydlení. Dům pěkný, poloha dobrá, a byt skvělý! Má vlastně dvě patra. Velký prostorný a světlý obývák, krásná čistá kuchyň, koupelna a taková pracovna, a v podkroví dvě ložnice a koupelna. Byt se mi moc líbil. Cenu mi snížil o 30e, asi třičtvrtě hodiny jsme si prostě jen povídali, prostředí skvělý, jen byl možný zádrhel s internetem, a já jsem potřebovala mluvit se spolubydlícím o mém odchodu, tak jsem řekla, že mu dám ještě vědět. 
Holkám jsem to nadšeně vylíčila, dala jsem si u nich večeři, shodly jsme se na tom, že to je super nabídka, tak už mi zbývalo jen si o tom promluvit se spolubydlou. Odchytila jsem ho v pátek. Opět se hádal s druhou spolubydlou, tak jsem je nechtěla rušit, a čekala jsem, až se dohádaj. Zároveň jsem ale potřebovala jít na nákup a nechtěla jsem, aby mi tam mezitím zavřeli, tak jsem se nakonec rozhodla, že první půjdu nakoupit a pak ho odchytnu. On mě ale viděl odcházet, tak to využil jako příležitost, řekl spolubydle, že jde se mnou (někam šel), a já to vzala jako příležitost a po cestě z toho našeho čtvrtého patra jsem mu to vše řekla. Moc nechápal, co se mi teda u nich v bytě nelíbí, řekl, že to je škoda, a že mi peníze vrátí. Že to teda bude muset nějak vypočítat, ale že minimálně teda měsíc a půl (ze dvou) mi vrátí. Luisovi (mému nynějšímu spolubydlovi), jsem teda napsala, že to bydlení beru, jen potřebuju pojistit ten internet. V sobotu jsme jeli do Salamanky (o tom příště), tak jsme se dohodli, že v neděli se stavím s notebookem. V neděli jsem se stavila, internet fungoval bez problému, tak jsem mu rovnou zaplatila měsíční nájem, vzala si klíče, se skvělým pocitem šla domů a už jsem trochu začala balit :)

Dnes, v pondělí, jsem si sem ráno dovezla kufr + nějaké věci, pak jsem měla kurz španělštiny, a odpoledne mi Adam (spolužák) pomohl se zbytkem. Rovnou jsem si zašla do Mercadonny na nákup, ta je tu hned za rohem, a jak jsem se vrátila, tak jsem si stihla jenom dát věci do kuchyně, a skoro hned na to přišel Luis.
Já jsem si šla do kuchyně dělat večeři, bylo asi půl deváté, a on si tam šel taky něco dát - bylo to strašně zvláštní se s někým dělit o ten prostor a s někým se bavit :D v předchozím bytě jsme byli každý zalezlý v pokoji a v kuchyni i koupelně jsme se spíš tak trochu míjeli :D Luis mi nabídl víno, chtěla jsem odmítnout, ale nakonec se mi to moc nepodařilo, tak jsem si s nim dala, dal mi ochutnat i nějaký místní typický sýr z Burgosu, který byl strašně bez chuti, ale takový jemný... na styl mozarelly. Já jsem si mezitím udělala večeři, sedla jsem si do obýváku-jídelny, a začali jsme se bavit.

Bylo to docela zajímavé, protože jsme se bavili tak nějak přes hodinu, a o všem možném. Je to fajn, že jsme si tady sedli. To bylo vidět vlastně už, když jsem tu byla poprvé.
Vypadalo to nějak tak:
Luis: "... a v létě jsem byl v Londýně."
já: "vážně? já jsem taky byla v Londýně."
Luis: "fakt? a v jaké části jsi byla?"
já: "no, na západě, v Ealingu."
Luis: "to si děláš srandu!! já jsem byl taky v Ealingu!! stanice metra Ealing Broadway."
já: "jo, přesně tam!" :D
takže to byla pěkná shoda. Ve stejný čas ve stejné čtvrti :)

Takže jsme se měli o čem bavit, jemu je 35 let, takže toho už má dost za sebou, dnes mi vyprávěl o jeho zaměstnáních (například pracoval jako fotograf, herec...), a plánech do budoucna, já mám taky nějaké zkušenosti za sebou a hlavně mě momentálně zajímá španělská kultura, tak jsem ráda, že se toho můžu od něj dost dozvědět, i když to je i trochu z jiného pohledu, řekla bych, že nemyslí úplně stejně jako jiní Španělé, dokáže vidět problémy a tak... je to zajímavé...

Jinak teda bavíme se ale anglicky. On si prý rád procvičí angličtinu, a mně to nevadí - španělsky mluvím všude jinde a angličtinu taky zapomenout nechci.

Žije se mi teda skvěle, líbí se mi tu, ráda tu vařím, takže snad se zase budu stravovat lépe, pít více, žít zdravěji, a ve středu to tu přijdou okouknout spolužáci - usmažíme si tortilla de patatas (čti: "tortíja de patátas), něco upečeme a bude to super :)
fotky bytu jindy ;)
nějaké dotazy, či připomínky? ;)


slíbené fotky sněhu ze 7.2.2013 :)
snow in Burgos, Spain snow in Burgos, Spain snow in Burgos, Spain snow in Burgos, Spain snow in Burgos, Spain  


I have mentioned that there was something happening with my living here. I was still searching a bit so I got an offer for a room in one flat. I looked at the advertisment but it was quite expensive so I replied to the guy that it was expensive and I couldn't afford that. He replied to me that he didn't care that much about the money that I should come to see it and we would talk about it. It took me 3 days to reply to him but the room wasn't still taken (maybe because of the price). It was Thursday, February the 14th, when I went to see the flat. It was just 5 minutes walking from the flat I was living in. It was a nice house, good location, and a great apartment! I actually has two floors. A big, spacy and light living room, clean and nice kitchen, bathroom and an "office", and upstairs in the loft, there are two bedrooms and a bathroom. I really liked the flat. He reduced the price for me and we talk cca three querters of an hour just about life. Such a nice enviroment. There might only be a problem about the internet and I also needed to talk to my previous flatmate about me leaving. So I said to this guy that I would let him know.
I told the girls everything, I had dinner with them and we agreed that it was a nice offer so I just needed to talk about it with my flatmate. I saw him on Friday. He was arguing with the another flatmate so I didn't want to disturb and I was waiting till they finish their fight. But I also needed to buy some food so I decided to go shopping first. But when he saw me leaving he sait that he was going with me that he was late anyway. So meanwhile we were going down the stairs I told him everything. He didn't really understand what didn't I like about the flat, and said that it was a pity but that he would give me the money back. So I texted Luis (my new flatmate) that I would take it and I just needed to be sure that the internet was working properly. On Saturday we went to Salamanca (about that next time) so we agreed that I would come on Sunday with my laptop. So I came on Sunday and it worked well. So I paid him my first rent, took the keys and left with a great feeling :) And at home I started packing :)

Today, on Monday, I brought my suitcase + some stuff, then I went to my spanish course, and in the afternoon Adam, my classmate, helped me with the rest of the stuff. I also went to Mercadonna (it's around the corner) to buy some food, when I came back I just finished filling my shelves in the kitchen with the food and Luis came.
I went to the kitchen to make me some dinner, it was around half past eight, and he went there also to eat something. It was quite unusual to share the space with someone and to talk to somoeone :D in the previous flat everybody was closed in their rooms and we didn't talk to each other much. Luis offered me some wine, I wanted to say no but in the end I wasn't successfull so I had a glass with him. He also gave me some local cheese from Burgos, but it didn't have almost any taste so I didn't like it much... maybe something like mozarella. Meanwhile I made dinner, sat in the living room, ate, and we started talking.

It was quite interesting because we were talking for more than an hour... about everything. It's really nice that we get along so well. Well, I could see that already when I first came. It was like this:
Luis: "...and in the summer, I was in London."
me: "really? I was also in London during the summer."
Luis: "no way! and what part were you in?"
me: "well, really in the west... do you know Ealing?"
Luis: "You must be kidding me!! I was also in Ealing! Do you mean the station Ealing Broadway...?"
me: "yea! exactly there!" :D
So that was really nice. At the same time in the same neighbourhood :)

So we did have a shared topic, and there were more. He is 35 years old so he has already experienced a lot. Today he was telling me about his jobs (he worked for example as a phoographer, an actor...), and about his plans for future. I also have some experoence and I am mostly interested now in the spanish culture so I am really happy that I can learn from him, even though it's also from a different angle as he doesn't think the way most of the Spanish people think... 

But anyway, we talk in english. He is happy to practise it and I don't mind. I speak spanish in all other occasions so I also don't want to forget english.

My life here is great. I really like the flat. I think I have already mentioned that ;) I like to cook here so hopefully I will eat better here, drink more, live healthier, and on Wednesday my (czech) classmates will come to check it out :) we will make tortilla de patatas, we will bake something and it will be great! :)

the pictures another time
any questions? ;)

Komentáře

  1. No vidíš, změna k lepšímu, snad už ti tam bude teďkon dobře... A co ten spolubydlící?:-D stál by za to?;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda, že to vyšlo. Snad už bude vše v pohodě. Mimochodem, máš krásný fotky (jako vždy) :) Anička

    OdpovědětVymazat
  3. Tak konečně už bydlíš normálně :) A jestli je ten spolubydlící tak fajn tak se z toho možná i něco vyklube :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)