sněžííí

Ahoj!
chtěla jsem udělat takové menší shrnutí mého hledání bytu, resp. pokoje.
Hledala jsem 3 dny intenzivně a ten třetí den jsem konečně našla. Takhle to ani nezní tam strašně. Tři dny je docela dobrá doba. Ale za ty tři dny jsem zavolala minimálně 14ti lidem, co pronajímali pokoj, provolala jsem svých 20 volných minut s různými lidmi. Nejhorší bylo vždycky představení, začátek hovoru. Nikdy jsem nevěděla, co říct, a často mi lidé nerozuměli :) první den jsem viděla tři byty, druhý den dva, a třetí den ještě dva, přičemž ten druhý jsem vzala. Takhle to asi nezní už tak šíleně, ale byla jsem z toho opravdu hotová. Přiznávám, že to bylo hodně rychlé rozhodnutí, a teď vidím, že to byla chyba. Ono teda je asi dobře, že se stalo, všechno má svůj důvod, ale nejraději bych tu nebyla. Jak jsem na všechny byty říkala, že se ještě rozhodnu, a pak mi třeba nějak utekly, nebo tak, nechtěla jsem už to rozhodnutí tolik oddalovat, když mi byt přišel v pohodě. Ano, na první pohled působil dobře, ale na druhý vlastně už tolik ne...


Ale teď se ještě vrátím ke středě večer. Šla jsem se zúčastnit události pořádané přes couchsurfing. Byla to fotografická dílna. Sešlo se nás v takové pěkné umělecké kavárničce několik amatérských fotografů a jeden profesionální z Belgie, který to vedl. Bavili jsme se o tom, jak a co rádi fotíme, naše zkušenosti, jak fotit, jak vylepšit naši fotografii, a pak jsme se rozešli po kavárně a fotili něco. Následně jsme to ti odvážnější ukázali a trochu hodnotili. Můj obrázek, který zveřejním níže, se jim prý moc líbil, snad nejvíc :) to mě potěšilo. Původně jsme měli jít fotit ven, nejlépe semafor, ale byla strašná zima, tak jsme právě fotili v té kavárně. Bylo fajn, že to těm majitelům nevadilo :)



A to jsem vlastně chtěla zmínit... SNĚŽILO!! :) nebo taky... průběžně tu sněží... :) tím se mi teda splnil sen, vidět Burgos zasněžený... ale teď by už mohlo přestat a mohly by začít být hezky ;)



Ve čtvrtek, když jsme šly do školy, tak byla docela vrstva sněhu... (opět na fotkách) :) strašná zima, a hlavně, když tu fouká, tak to je docela šílený...

Škola ve čtvrtek byla docela zajímavá. První hodina se jmenovala Základy východních kultur, nebo něco na ten smysl. No, popravdě nevím, co si o tom myslet. Možná by to mohlo být zajímavé. Ale profesorka mluvila takovým způsobem, že jsem u toho usínala, a nebylo jí moc rozumět. Ale vypadala, že by nás tam ráda měla, aby se mohlo diskutovat mezikulturně... :) Další hodina byla o Správné španělské gramatice. Bylo to velice zajímavé, a jako úvodní hodina hodně intenzivní. Teda hodně intenzivní projev té vyučující. Bylo nás tam jen 5, takže takové komorní uskupení. Ale té učitelce bylo rozumět výborně. Na španělštinu to je výborný předmět. Často řekla třeba za sebou i tři synonyma, takže jsme měli velikou šanci rozumět tomu, co říká. Na ten předmět bych ráda chodila. Ale vypadá to, že to tady procházka růžovým sadem nebude. Na každý předmět je docela dost úkolů, čtení knížek, skupinové a individuální práce, eseje, a tak... Ale je pravda, že asi ke zkoušce toho pak už bude snad míň :)


A teď se teda vrátím k tomu bydlení. Po čtvrteční škole jsem se teprve pořádně dostala do svého nového bydlení, i když věci jsem už tam měla. Všimla jsem si, že je to tu pěkně špinavé, až odporné, tak jsem se to tu rozhodla ze všeho nejdříve uklidit. Utřela jsem si stůl, noční stolek, vypínače, deku hodila vyvětrat z okna, a protože svítilo sluníčko, tak jsem i nechala otevřené okno, aby se pokoj vyvětral. Potkala jsem svoji spolubydlící, tak jsme se seznámily, a ona mi ukázala, kde si můžu dát v kuchyni věci, kde v koupelně, jaké nádobí můžu používat, a jaké je soukromé. To mě překvapilo. Oni mají totiž každý své nádobí, a pak tady je nějaké erární. Jsou tu talíře, příbory, pár horších hrnců a snad i pánev. A například tady vůbec není hrnek, a to pro mě byla docela rána, jako pro čajového maniaka. Vlastně ani nevím, jestli tu je erární plech do trouby, nebo tak. Tohle mě dost zaskočilo, pak mě hodně překvapila nechutná špína v kuchyně. Všechno zašlé, olepené, nikdo se nezdá, že by měl chuť uklízet. Tohle mě nějak dostalo, ale měla jsem hlad, tak jsem si začala vařit polévku. A nějak v tu chvíli se ta holka začala hádat s tim klukem. Byla to šílená hádka, každý si jel svou. A nebylo to, že by se hádali deset minut. Ale hádali se celou dobu, co jsem vařila, jedla, pak jsem šla na chvilku spát, protože jsem byla neuvěřitelně unavená, když jsem se probudila, tak se pořád hádali, a pak nakonec naštěstí nějak skončili. Orientačně časově můžu říct, že se hádali 3 hodiny!! nevím, jestli se vážně hádali celou dobu, co jsem spala (asi 45minut), ale usínala jsem za jejich hádky, i se probudila. Byla jsem z toho docela hotová a hlavně to prostředí tady mně přišlo hodně depresivní. Plus ta špína a třeba fakt, že mám skříň jen na ramínka, ale ramínka tam nejsou, mám jich tam asi jen 7, díky holkám, které mi jich pár půjčily. Takže v podstatě všechno oblečení mám zatím v kufru. Všechno to na mě nějak dolehlo. Takhle jsem si to vůbec nepředstavovala, tak to nemělo být. Ani se mi nechtělo vycházet z pokoje do té špíny. Teda ne, že by můj pokoj byl lepší. Chtěla jsem si aspoň vyluxovat matraci, která vypadala taky nechutně, ale nemají tu vysavač. Tak jsem ji aspoň obrátila a dala si na ni své čisté povlečení... Padla na mě jakási depresivní nálada. Něco tu není dobře, to prostředí mi nesedí, vnitřně jsem to nezvládla a rozbrečela jsem se tu z toho... prostě to ze mě šlo... Situace se zdála být neřešitelná...



Večer jsem se ještě naštěstí trochu rozptýlila díky místní studentské organizaci AEGEE, která pořádala jakousi party. Sice mi přišla organizace mírně zmatená, protože někde se psalo, že se něco děje od 17h, a pak od 21h, ale ve škole jsme dostali papírek, kde byla informace o akci od 20h. Nechápala jsem, co se teda má dít, ale řídili jsme se podle informace na facebooku, která říkala 21h, a bylo to tak. (Nakonec jsem zjistila, že se konaly tři akce v každou z těchto hodin). Sešlo se nás asi 15-20. My Češi, Slováci, kluk z Jižní Korei, Japonec, Američan, Holanďan, Italka, Francouzky, Němec, a Španělé... a možná jsem ještě na někoho zapomněla. Ale bylo to fajn, protože jsme se aspoň trochu poznali. Do teď nebyla moc příležitost. Šli jsme první do nějakého podniku se najíst a tam byla i možnost si docela popovídat. Bylo to vážně fajn :)

Organizátoři byli docela vtipní, i když ze začátku nám hned řekli, že jejich angličtina je strašná, a španělsky nám moc nerozuměli, což jsem nechápala :) Pak nám ale už rozuměli, tak to bylo fajn :) Dozvěděli jsme se taky něco víc o budoucích akcích a získali kontakty :)
Bylo zajímavé, že na tom hlavním náměstí, kde jsou různé bary, bylo po půlnoci plněji, než přes den. Zároveň je teď období karnevalu, takže většina lidí chodila v maskách a nám trochu vynadali, že nemáme masky. Jenomže nám se za to teda utrácet nechtělo :)
Domů jsem dorazila hotová a byla jsem ráda, že to mám blízko...
...ale tím jsem ještě s ubytováním vyhráno neměla...
více příště, teď už musím jít spát :)

Burgos and snow Burgos and snow Burgos and snow Burgos and snow Burgos and snow

Komentáře

  1. Ahoj Jířo, držím palce s tím ubytováním, ono to asi nikdy není tak, jak si to člověk představuje... Mě teď přijeli buddyci ze Švédska a z kolejí teda fakt nadšení nejsou, je to tam fakt dost hnusný i na český standard. Na druhou stranu, není to na dlouho a člověk si zvykne :) Tak se měj hezky a užij si sníh :) Anička

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)