ubytování ve Španělsku vol.2


Úterý byl pro nás v podstatě volný den.
Holky spolužačky se měly odpoledne stěhovat do jejich nového bytu, tak mi nabídly, že můžu využít jejich zaplacenou noc v hostelu. Dopoledne jsem se teda sbalila, a nechala jsem svému hostiteli v kuchyni vzkaz. Sice jsem mu večer řekla, že odejdu, ale kdoví, jestli mě pořádně poslouchal, nebo pochopil. Vyrazila jsem obtěžkána kufrem do centra, dorazila do jejich hostelu, chvilku jsme povídaly, ony teprve vstaly, tak se oblékly, a šly jsme do města. Potřebovaly jsme vyřešit nějaké neshody s naším tarifem u vodafone. Požádali jsme totiž o Smart12 a došla nám sms, že se neaktivoval a že máme jen Smart8. Po nějaké době a zvláštním telefonátu paní pracovnice, z kterého se nám zdálo, že tam mají trochu zmatek, jsme se dozvěděli, že Smart12 můžeme mít až od příštího měsíce. Mají tam opravdu zvláštní systém.
Dál jsme se vydaly najít nějaký dobrý podnik, kde by prodávali kafe s sebou :) po nějaké chvíli jsme našly kavárnu, která se nám líbila, tak jsme tam vlezly, koupily kafe a šly dál. Kafe měli vážně dobré. Byl to takový ten typicky španělský podnik se staršími španělskými číšníky :)
Dál jsme také chtěly nějaké pečivo, ale usoudily jsme, že koupit si něco v panadería (=pekařství), je asi zbytečně drahé a raději jsme se vydaly hledat supermarket, který by byl někde blízko v centru. Já jsem o jednom, díky mému nekonečnému hledání bytu, věděla, tak jsem tam holky vzala. Jmenoval se El Árbol (=strom). Zjistily jsme ale, že v přízemí mají takový ten typický španělský trh. Stánky s rybama, vepřovými jazyky a jiným masem, pečlivě vyskládaným ovocem, a chucherías (=sladkostmi...čti "čučerías"). Nakonec jsme ale našly v prvním patře i normální supermarket, tak jsme tam nakoupily potřebné potraviny a šly zpět k holkám na hostel.
Ony si sbalily a já jsem mezitím zavolala majitelům toho bytu, kam se šly stěhovat, že bych se na ten byt podívala. Byt vypadal lépe, než na fotkách, které mi majitelka poslala, ještě když jsem byla v ČR. Jenomže jsem stále byla na vážkách. Přece jenom bychom tam byly 3 češky a jedna španělka. Vlastně by i ta španělka byla tak trochu chudák, že by nám nerozuměla. Taky mi mezitím došla sms od jednoho studenta, ať se přijdu podívat na byt, kde bydlí, tak jsem majitelům vysvětlila svoji situaci a řekla, že jim kdyžtak zavolám :)
Zavolala jsem taky ještě na číslo, co jsem dostala od toho týpka, u kterého jsem předtím bydlela, jenomže tam mi nějaký španěl řekl ulici bytu a podle mapy jsem viděla, že to nebylo ani blízko do centra ani k univerzitě. 
Také mi volala paní z bytu, který jsem viděla v pondělí jako poslední, že mluvila s manželem a byt by mi pronajali místo 220eur za 200e. Tak ať o tom popřemýšlím.
Sešly jsme se s Adamem v centru, holky s ním šly na kafe, nebo vlastně na pivo, a já se šla teda podívat na ten další byt. (Orientujete se ještě?) Byl to byt naprosto krásně umístěný v centru. Dozvěděla jsem se o něm tak, že jsem docela už zoufalá psala v pondělí večer na skupinu Erasmus Burgos na facebooku, že hledám dobré ubytování v centru do 220euro. Odepsal mi Fabrice, ať se na to přijdu podívat. Že pokoj bude volný až od 20.února, ale že bychom to nějak vymysleli. S velkou nadějí jsem se tam šla podívat. Byt byl docela pěkný. ALE nájem byl 230euro + další výdaje za vodu, topení a elektřinu!! Tak jako nechápu, jestli ty lidi čtou, co píšu. To mě dost naštvalo a řekla jsem jim, že jsem hledala něco do 220euro, že to je moc. Fabrice mi řekl, že možná bych mohla s majitelkou trochu smlouvat, ale těžko říct. Když přišel kluk, který v tom pokoji ještě do toho 20. bydlí, tak mi ho ukázal. Přišel mi pěkný, praktický a útulný, měl širokou postel a velkou skříň se zrcadlem JENOMŽE neměl okno! 230e+další výdaje za pokoj bez okna?? No, to teda nevím. Majitelka měla dorazit, ale nebyla nikde na blízku, tak jsem si na ní vzala číslo a šla jsem. Sešla jsem se opět se svými českými spolužáky, sdělila jim své dojmy, vyslechla si jejich názory, a šli jsme dál. Koupili jsme si nějaké víno, nějaké jídlo, šli se podívat, kde přibližně bydlí Adam, trochu jsme zabloudili, a strašně moc jsme toho nachodili. Volala jsem majitelům bytu, kde jsou holky, že pokud ten pokoj nebude chtít ta slečna, co tam měla přijít půl hodiny na to se podívat, tak že ho beru. Bohužel, nebo bohudík, mi pak zavolali, že slečna to vzala... Ještě jsem se teda snažila volat té paní majitelce bytu s pokojem bez okna a navrhnout nižší cenu, řekla jsem jí, že za pokoj bez okna to je moc, ale nezdála se, že by slevila. Rozhodla jsem se, že si zaplatím ještě další noc v hostelu, abych se nemusela ráno vystěhovat, a že tomu ještě věnuju trochu času. Poptám se ve škole spolužáků a budu hledat na internetu.
Tak se uvidí... :) snad ze mě nebude bezdomovec ;)
Myslete na mě! :)


6.2.2012
trh :)
6.2.2012
vyrovnané ovoce
6.2.2012
vyrovnané byly dokonce i brambory :)
to mohl být můj pokoj

Barča vybaluje věci u Markét v pokoji


Komentáře