BURGOS: Rádi návštěva

Koukám do kalendáře, že už je středa. Neuvěřitelné! Zároveň  i konec března. Takže bych tu mohla něco napsat. Víkend byl totiž nabitý, protože tu byla Ráďa
Dříve jsem se ozvat nezvládla, protože jsem se dozvěděla, že bych měla ukončit jednu práci do ČR, ve které jsem byla trochu ve skluzu. Takže jsem nad tím strávila pondělní večer potom, co Ráďa odjela, a taky celé úterý. Nešla jsem kvůli tomu do školy, seděla jsem nad tím, a po celém dni u notebooku jsem pak byla naprosto vyřízená. Fuj! :D Ale mám to! A dneska mi začínají prázdniny, které skončí až příští neděli! ;) Taky byste chtěli, co? :)

Tak, a zpět k víkendu :)
Ráďa přijela už ve čtvrtek večer, nebo v noci. Já jsem ji vyzvedla na autobusáku, a nějakou chvíli potom, jsme se s naší českou partou sešli u mě v bytě, popovídali si chvilku, dali si bagetu s alioli, a pak šli společně Rádě ukázat místní noční život :) Šli jsme se podívat na nějakou party do studentského bytu. To bylo docela vtipné, protože ten byt byl malinký, a bylo v něm nacpáno strašně moc lidí. Ale vážně hodně. My jsme se za celou dobu nedostali dál, než 2 metry od vchodu. Ale tak aspoň jsme viděli přicházející a odcházející, a nikdo nám neunikl. Taky jsme se seznámili s jedním polákem, co na nás mluvil jaksi česko-polsky. Vtipné. 

V pátek jsme spaly, spaly, a mám pocit, že jsme ten den vlastně docela proflákaly.
Navečer jsme ale šly ven, projít ještě trochu centrum, a pak se mnou šla Ráďa na zkoušku pěveckého sboru. Nevím, jestli jsem zmiňovala, že jsem byla na jeho koncertě a moc se mi to líbilo, ale hlavně jsem se rozhodla, že tam budu chodit, protože ráda zpívám a líbilo se mi to. Navíc tak poznám další lidi :) Šla jsem teda na tu zkoušku, kde jsem teda musela i jednomu ze dvou sbormistrů zazpívat, aby věděli, jak zpívám, a kam by mě hlasově zařadili. Toho jsem se nejvíc děsila, už celý týden předem. Nevěděla jsem, co zazpívat a nechtěla jsem. Nakonec jsem jednu píseň sice vymyslela, ale nebyla jsem si tím jistá, takže to dopadlo tak, že jsem zpívala Cumpleaños Feliz (Hodně štěstí zdraví) :D Pak si ještě Ty (jeden z těch sbormistrů), zkoušel, jaký mam rozsah, a jestli intonuji. Byl spokojený, tak jsem byla ráda, že už to mám za sebou :) Učili jsme se novou píseň, která se mi moc líbila a vzpomněla jsem si, jak jsme ji se ségrou jako malé poslouchaly. Až ji budeme umět, tak to bude super! :) Zůstaly jsme tam ještě na setkání mladých lidí z té církve, kam chodím, bylo to fajn, po skončení jsme si ještě dali tortillas a pizzy, a asi ve dvě ráno jsme se s Ráďou trhly, a šly domů. Zbytek tam ještě koukal na film a kecal :D

V sobotu jsme Rádě ještě s Barčou aspoň trochu ukázaly Burgos :) Prošly jsme centrum, a šly na hrad. Bylo krásné počasí! Ani jsem nemusela mít kabát, a Ráďa se dokonce malinko spálila :D Ale to bylo docela výjimečný počasí. Ale bylo to vážně příjemné. S Barčou jsme byly zvědavé, tak jsme chtěly prozkoumat nám dosud neznámá místo, chtěly jsme se dostat k jedné takové vybydlené budově, která je z druhé části **** hotel, ale bohužel jsme se dostaly jen ke zdi, která je okolo, a když jsme zkoumaly, jestli tam někde není vchod, došly jsme až za nějaké baráky, kde na nás ze dvorku nějakého baráku koukal chlap a sledoval nás, dokud jsme neodešly. Nejradši bych někdy tu zeď zkusila přelézt (to by nebyl problém), a podívala se tam trochu. Taková místa mě lákají. Ale nevím, jestli bych se odvážila.
Večer jsme se zase slezli my češi u mě. Udělali jsme si česko španělskou večeři :) smažák (ehm, skoro) s hranolkama, a samozřejmě nesměla chybět ani morcilla de Burgos, Adamova specialita ;) Neuvěřitelně jsme se nacpali :D

V neděli jsme šly jen do té mé církve, potom se naobědvaly, trochu se opět poflakovaly, a večer jsme se sešly s holkama a vydaly jsme se do centra, kde mělo být nějaké velikonoční procesí, nějaký průvod. V poledne byl palmový průvod, který jsme bohužel prošvihly, ale ten večerní taky stál za to. Bylo to hodně podobné tomu, co jsem zažila na Mallorce. Šly tam dvě kapely, různí papalášové, nesli tam různé věci a chodili v těch jejich kápích. Bylo to takové zajímavé...vážné. Když ten průvod končil, tak jsme za ním chvilku šly, pak to ale prošly jinudy, a našly ho na jiném místě, kde teprve začínal :) to bylo vtipné :) Netuším, jestli teda ještě nějaký průvod bude, nebo jestli tohle bylo teda všechno. To se ještě uvidí. Mám z toho hodně fotek, tak asi to časem (co nejdřív) hodím na svou facebookovskou stránku. Taky jsem něco natáčela, tak bych z toho chtěla sestříhat nějaké video. Ale taky uvidím, jak to stihnu, a jak to moje (ne)schopnosti zvládnou :)
Po cestě domů jsme neodolaly a stavily se v jednom stánku na churros (čti: čurros). Mmmm, byly dobré :)

V pondělí nám tu začalo šíleně pršet, tak se nám moc z domu nechtělo, ale šly jsme se podívat do katedrály. Doteď jsem se tam nepodívala, protože jsem věděla, že se tam půjdu podívat s někým, až mě přijede navštívit. Zaplatily jsme studentské vstupné 4,50e, ale stálo to za to :) Je to fakt obrovské a zajímavé. Čekala jsem, že ta katedrála teda bude mít velký takový ten "hlavní sál", a právě jsem ho skoro nezaregistrovala. Bylo to takové malé místo. Ale za to má strašně moc postranních kaplí. Každá byla dekorovaná někým jiným a v jiné době. To jsme si poslechly na takovém tom sluchátku, co nám půjčili u vchodu.  Z katedrály mám taky moc fotek, takže budou také na té mé facebookovské stránce ve speciálním albu ;)
U prodeje vstupenek mě napadlo, že bych se tam mohla zeptat na letní brigádu. Byla jsem trochu nervózní, ale říkala jsem si, že když už tam jsem, tak za zeptání nic nedám. Zeptala jsem se teda pána, co tam byl, jestli v létě mají nějaká pracovní místa. Řekl mi, že ano, a že tam teda ale mají většinou ty stejné lidi. A jakými jazyky mluvím. Tak jsem mu řekla, a on řekl, ať donesu životopis, že on by mě tam měl mnohem radši, než ty lidi, co tam mívají, a že ten životopis dá těm nahoru, a třeba mi to vyjde. Tak dávám teď dohromady ten životopis a zanesu ho tam co nejdřív. Když jsme vycházely z katedrály, tak jsem si tam ještě kupovala pohledy, platila jsem u toho pána, a on mi ještě říkal, že teda ať se stavím s tím životopisem. Tak jsem byla ráda, že si mě dokonce pamatoval :) To bylo milé. Sice to není nic jistého, ale aspoň mám naději, že je šance tu něco sehnat. Budu se ptát ještě dál a jinde. Dostávám postupně různé nápady, kde bych mohla... :) Moje nevýhoda je, že nemám žádný zkušenosti na recepci, nebo tak. Ale snad to půjde. Někde je získat musím ;) Myslete na mě ;)

Rádě jsem jinak pak ještě ukázala náš kampus, i když pořád hnusně pršelo, doprovodila ji na autobus, rozloučila se, a už byla pryč. Byl to super prodloužený víkend! :)

Komentáře

  1. Prúvod vypadá skvěle, to já jsem letos nestihla ani blbý Velikonoční trhy :-/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)