Miami beach a srážka s blbcem

Zdravím všechny! :)
Máme tu krásně!! Jakože fakt, po nás to je léto, i když někteří Španělé chodí v kabátech, nebo se na nás divně koukají, když jdeme v šatech. Ale to je jejich problém.

Nicméně, ráda bych tu vysvětlila název tohoto článku. Předminule jsem se vám svěřila, že jsem si koupila kolečkové brusle. Hezky to vyšlo, protože i začalo být hezké počasí, takže jsem brusle mohla vyzkoušet. Nikdy předtím jsem na kolečkových bruslích nejezdila, jen tady jsem to jednou zkoušela na bruslích Barči. Na ledu ale nemám problém, tak i když to je jiné, rozjezdila jsem se dobře a strašně mě to baví. Podobně jako na ledu, i když na ledu to je zas jiná sranda, a tady se mi aspoň neotlačí nohy.
K dalšímu dovysvětlení - na nás (Češkách), je holt prostě poznat, že nejsme odtud, vypadáme jinak. Zároveň chlapi rádi reagují na ženy na ulici. Takže už nás nepřekvapuje, když na nás všichni strašně koukají (jo, vlastně i ženy často), někdy na nás i pískají, či vydávají jiné zvuky, to už je teda méně příjemné, a také na nás volají. Tam to dost záleží, co volají, a jak daleko jsou. Občas to je úsměvné, občas mě to štve a jen lituji, že nemám rychlejší reakce na nějakou "hezkou" odpověď :)

Včera jsme opět šly na brusle s Markét a Barčou, vzaly jsme to naší už docela oblíbenou trasou (problém tu je, že tu jsou cesty pro kola-brusle, ale jsou většinou rovnoběžné a nejsou mezi sebou propojené. Mají to trochu nedomyšlené), zajely do úžasného parku-lesa, který se mi moc líbí a někdy si vezmu foťák a vyfotím to :) tam je jen trochu problém s větvičkama, které se válí po cestě a já jsem se jednou málem díky tomu vybourala. Na pláži... ehm, teda "pláži" - trocha písku u řeky, ale Burgos má taky svoji pláž... jsme si sedly na lavičku a chvilku odpočívaly a slunily se. Pařilo to hodně. Po cestě zpět se blízko domu od nás Markét odpojila. My (já s Barčou) jsme ještě chtěly jet, tak jsme zkoušely, kam to půjde. Jely jsme zase na opačnou stranu města, a tam právě, když jsme vyjížděly z jednoho parku, na nás začali nějací chlapci volat "Miami beach! Miami beach!" Ze začátku mi nedošlo, že to bylo na náš, až když byli blízko. Tak tohle bylo vtipné, smála jsem se tomu ještě večer. Ale jo, asi byli blízko - v kraťasech a tílku na bruslích jsme určitě musely vypadat jako z Miami beach :D

Další historka je z dnešního dne. Jela jsem sama, bylo vedro, ale tak krásný! :) Měla jsem moc myšlenek v hlavě, které jsem si potřebovala i vyčistit, nebo prostě dělat jinou aktivitu, než sedět doma u stolu a rozčilovat se nad tím, tak jsem jela rychle, s hudbou v uších, užívala jsem si to, a zkoušela jsem trochu jinou trasu, než jezdíváme obvykle. Ta je lepší, protože vlastně celou dobu vede dobrá cesta na brusle, jen tam je právě problém, že tam jsou nájezdy aut. A to jsem nevěděla. Další věc je, že na těch bruslích neumím brzdit. Jen tak hodně mírně. Takže já jedu rychle, trochu mimo, a najednou se tam přede mnou vynoří auto, které chce vjet na silinici. V tu chvíli ve mně panika! auto, jeď! né, já to snad do něj napílim! zpomal! to nejde! achjo! co budu dělat!! nakonec jsem úplně těsně, ani nevím jak, zajela za to auto, tak udělala rychlé kolečko, a ještě rychle najela na chodník, to ale znamenalo, že jsem musela na ten chodník vyšlápnout, protože tam nebyl nájezd. Uffff! zvládla jsem to teda dost těsně, ani jsem se nenaflákla. Nohy se mi ještě chvíli klepaly, rozdejchávala jsem to, ale měla jsem radost. Fuj, fakt jsem se v tom autě viděla. Viděla jsem, jak do něj najíždím a v horším případě tam promačkávám díru :D to by byla ostuda. To auto bylo červené mimochodem. (né, že by vás to zajímalo, ale fakt si ho pamatuju). Ještě si vzpomínám, že někdo právě jel okolo na kole, viděl to, a komentoval to ve smyslu jako "fíííha". Taky asi zíral :D
Takže to byla "srážka s blbcem" i když ten blbec jsem byla asi spíš já :D

no, na srdci toho mám ještě asi hodně, ale necháme to dnes jen u bruslení... ještě pár fotek z mobilu (když bylo ještě chladno), a zítra (ve čtvrtek) jedu navštívit Ráďu do Ovieda!! Juchůůů! :)

Komentáře

  1. Ty tvoje články a příhody mě vždycky dostanou. Hlavně, že ta srážka "s blbcem" ;-) dopadla tak šťastně. :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda!! :) přesně tak! nerada bych tu obíhala nemocnice se zlomenou nějakou končetinou, nebo tak :)

      Vymazat
  2. Ještě by to chtělo fotečky v těch kraťáskách, ať mají čtenáři představu jak vypadá naše verze beach :D Kdo si kdy pořídil brusle na Erasmu a drandí na nich o 106? :DD (Markét)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, letní verzi musíme vyfotit právě příště!! :D až bude zas teplo :)

      Vymazat
  3. Barča by měla začít víc jíst, nebo se nám za chvíli vypaří :-P

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)