nach OVIEDO

Jsem strašně šíleně pozadu, ale moje omluva měla být dnešní prezentace z literatury. Ta obávaná prezentace s půlhodinou šílených otázek. Včera jsem nad tou prací strávila celý den, v sobotu taky. Fuj! Dopadlo to ale tak, že učitelka si nepřečetla můj email, kde jsem jí poslala materiály pro spolužáky (jak by mohla, když jde na mail jednou za den..?!?), takže šla místo mě spolužačka, co měla jít po mně. Chtěla jsem to už mít za sebou, nemuset to řešit, ale tak se aspoň na to ještě trochu kouknu a budu třeba lépe připravená...

A teď zpět k tomu, o čem jsem chtěla psát :)

Jeden z mála výletů, které jsem věděla už v Čechách, že udělám, byl ten do Ovieda. Proč? No přece, abych navštívila Ráďu! :) Chtěla jsem vidět ji, město ve kterém studuje, navíc jsem tam měla nocleh zdarma, moře za rohem, kdo by nejel? :)

Vyjela jsem ve čtvrtek odpoledne, abych tam byla už ten večer a měla celý víkend k dispozici. Cesta autobusem trvá čtyři hodiny, tak jsem po cestě četla knížku, kterou musím do školy dočíst na referát. Když jsme  přijeli do Asturias ("kraj", ve kterém je Oviedo), krajina se změnila, a všude byly krásné hory. Moc se mi to líbilo :)

V Oviedu jsem se setkala s Ráďou, zavedla mě do svého bytu, má to vážně pěkné, zašly jsme si na skleničku vína, abychom oslavily naše setkání, a pak se vydaly do nějakého baru na sraz couchsurferů :) Na srazu jsem poznala Rádi spolubydlící - majitelku toho bytu, tak to bylo fajn. Povídalo se španělsky, pak jsme ještě prošly trochu centrum, a šly domů, protože jsme byly docela unavené.

V pátek šla Ráďa brzo do školy, takže já jsem se mohla ještě trochu vyspat. Naplánovaly jsme prohlídku města. Tak mě Ráďa vzala na nejzajímavější místa ve městě, do ulice Sidry, do katedrály, prošly jsme různé krásné úzké uličky, daly si víno a tapas v Copas Rotas, trochu nakoupily, a prostě si to užily.

Večer jsme vyrazily do Avilés s pěveckým sborek, ve kterém Ráďa zpívá, protože tam měli koncert. Měla jsem čas si to tam malinko, ale opravdu jen malinko projít, takže mě to extra nezaujalo, ale jak se znám, tak kdybych tam byla o pár hodin déle, tak by se mi tam líbilo.
Po návratu jsme si zašly ještě na "zmrzlý jogurt" Smöoy, ňam, a pak jsme šly spát, abychom nabraly síly na výlet do Gijónu na druhý den. O tom příště :)

Komentáře

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)