GIJÓN, Asturias, España

Sice se mi chce už strašně spát, ale nesnesu být tak pozadu s blogem, tak se do toho pouštím! :)


V sobotu, jsme s Ráďou vyrazily do Gijónu. Gijón je snad prý ještě větší, než Oviedo, a hlavně má moře. A pláž. Je to asi půl hodiny od Ovieda autobusem, a ten jezdí každých dvacet minut, takže o to jsme se bát nemusely, vyrazily jsme z bytu, jak se to podařilo, koupily lístky (zpáteční za necelých 5 euro), a zrovna nám skoro jel autobus. Perfektně načasované! :)


Pravda je, že jsme nijak extra naplánovaný program v Gijónu neměli. Věděli jsme jen pár základních věcí, a na ty se spolehly. Město zas tak komplikované není, Ráďa má orientační smysl, a kdyby jí selhal, tak já docela taky. Ale když nemusím, tak vedení přenechávám na jiných :)

Vyrazily jsme směrem k moři, a za šíleného větru, jsme šly na pláž. Teda jako projít se. Já jsem byla nadšená, pláž tu nemáme, tak to byla fajn změna. Prostě se mi líbí procházet se po pláži. 

 Šly jsme směrem na západ, až jsme došly k Akváriu. Ráďu docela zajímalo, tak jsme se šly podívat dovnitř na cenu vstupu. Studentský byl za 10 euro, tak jsme doufaly, že to bude stát za to, a šly jsme dovnitř. A nelitovaly jsme!! :) Akvárium jsem si vážně užila. Nepamatuju si, že bych někdy v nějakém (kromě toho pražského na výstavišti) byla. Naprosto mě to fascinovalo, vyfotila jsem strašně moc fotek, a natočila kupu videí (ty chci ještě dát dohromady). 
Na některé živočichy se dokonce smělo i sahat.... na jiné zase ne ;)
Nadšené, ale unavené jsme po více, než hodině vylezly z muzea, a rozhodly se přidat k lidem, sedícím za takovou zídkou u pláže. Být v tom větru bylo totiž docela nepříjemné, ale za tou zídkou bylo krásně a teplo. Daly jsme si tam svačinu-oběd, a odpočinuly si = daly jsme si siestu (vidíte, jaké jsme španělské?)
Ráďa asi jen tak odpočívala, ale já jsem vážně usnula. Teda měla jsem takový polospánek. Ale byl to takový polospánek, ve kterém se vám dokonce zdají sny. Znáte to? :)

Po nějaké době jsme usoudily, že bychom mohly jít dál, tak jsme se vydaly do infocentra, které mělo samozřejmě siestu (zavřeli půlhodiny předtím, než jsme přišly!), tak jsme se vydaly za nosem, kolem přístavu do historického centra. Tam jsme prošly všechny možné uličky, Ráďa vždycky odběhla a hledala nějakou "kešku". 

 Nakonec jsme vyšly na takový kopec k jakémusi pomníku, kde foukalo ještě víc, než dole. Zjistily jsme, že to je spojený s nějakými bunkry. Prostě obrana proti námořním útočníkům (z Anglie?). U pomníku jsme se na "útesu/ vyfotily. Bylo tam hezky, nebýt toho větru, tak dokonale. Klidně bych tam hodinu seděla a koukala na moře :)
Vydaly jsme se na druhou stranu města. Došly jsme k druhé pláži, našly Plaza Mayor, a vydaly se pomalu směrem na autobus. Pořád byl čas, tak jsme nijak nepospíchaly, koupily si zmrzlinu, a dokonce narazily na náš společný oblíbený obchod, který známe z Anglie - Tiger!! Je úžasnej, je vlastně dánskej, a mají tam super vymoženosti! :) Nevím, kam na ty nápady na severu chodí. Ale bylo těžké některým věcem odolat, tak jsme tam utratily peníze. A strávily jsme tam strašně moc času, protože Ráďa si prohlížela věc po věci :D
Potom jsme teda už jen unavené došly na autobusák, kde jsme se později zařadily do řady na autobus, nastoupily, a vystoupily zase v Oviedu. Daly jsme si večeři, a později jsme šly na party do vedlejší ulice do bytu češky a slovenky, kam byla Ráďa pozvaná, tak mě vzala s sebou. Tak jsem poznala zase pár tamějších erasmáků :)

Komentáře

  1. Já ti tak závidím :) Vypadá to tam hezky :)

    OdpovědětVymazat
  2. No vybralas mi krásnou fotku na pláži, haha :D
    Mám pocit, že to infocentrum zavřelo dokonce tak 10 minut před náma..
    Prej "vždycky odběhla a hledala nějakou kešku", haha, to zní, jak kdybych jich našla tak 10. Byly jenom tři! ;-)
    Tiger mi ani nepřipomínej, nevim kam jsem dala ty oči (nalepovací)! Ale pobavilas tou zmínkou, že jsem prohlížela věc po věci, haha, tož s tím mi nezbývá nic jiného než souhlasit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vždyť, krásnou!! líbí se mi, jak tam zrovna "tancuješ gangnam"! :D

      Vymazat
  3. skvelé fotky, to more, dala by som si povedať.:DD

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)