BURGOS: návštěva pivovaru San Miguel

Pravda je taková, že nejsem velký fanoušek piva. Popravdě, donedávna jsem ho vážně neměla ráda. Později jsem ho začala ochutnávat, s ovocným problém nemám, a tady ve Španělsku jsem ho začala pít mnohem víc. Asi tím, že není hořké. Občas se přistihnu, že i říkám svým kamarádům, že mám chuť na pivo, jestli si jedno nedáme. A v mé ledničce mám momentálně 5 plechovek Heinekenu. Ale ta jedna plechovka mi na posezení stačí :D

Nicméně, když nám došel email od univerzity, že se můžeme podívat do místního pivovaru San Miguel, neváhala jsem dlouho. Přihlásila jsem se, a byl jsem zvědavá, co to bude. Nikdy předtím jsem v pivovaru nebyla.

Místa byla omezená, mohlo nás jet jen dvacet, tak mě překvapilo, že zas tak velký zájem nebyl. Pro mě takové věci jsou zážitek, zvlášť, když to je zadarmo. Jediné, co mě napadá je, že jsme se hlásili dva týdny předem, a museli jsme napsat číslo občanky.

Sraz jsme měli v pátek (3.5.2013) na Plaza España v 9:30, autobus samozřejmě dorazil se zpožděním, tak jsme se mezitím bavili s těmi, co dorazili. Bylo to vtipné, že se lidi (jako docela obvykle) poskupinkovali po zemích. Američani spolu, poláci, mexičani, tak jsem se bavila s brazilcem a italkama a komentovali jsme to :)
Potěšilo mě, že si mě někteří lidé pamatovali, i když jsem je viděla jen jednou - například ten brazilec (i když toho mám na faceboku), ale i jeden mexičan, se kterým jsem se jednou někde bavila. Ten si dokonce pamatoval i moje jméno :)

V autobusu to vypadalo, jakože někteří šli rovnou z party (paří se tu totiž ve čtvrtek a v sobotu). Za pár minut jsme už ale byli u pivovaru, tam nás uvítala sympatická paní, pustila nám údajně tříminutové video o společnosti San Miguel, které mělo minimálně 5 minut, potom nám rozdala sluchátka, ochranné brýle, a mohli jsme vyrazit na prohlídku.
Prohlídka pivovaru mě trochu zklamala, a určitě jsem nebyla jediná. Prošli jsme chodbou, kde jsme mohli nahlédnout dovnitř do výrobny, a pak jsme vešli přímo do výrobny, ale tam se nesmělo vůbec fotit. Ze zajímavějších věcí jsme viděli, jak tam po pásech jezdily láhve, a tak, ale v podstatě to zas nějak extra zajímavé nebylo. 
Bylo to i docela krátké, ještě jsme teda vlezly do nějaké místnosti, kde nám pustili nějaký film o historii piva, byl takový hodně jakože živý, protože když v tom filmu foukal vítr, tak foukal doopravdy vzduch i na nás :D
A pak nás čekala už jen ochutnávka piva. S holkama jsme čekaly, že nám teda dají do ruky sklenici piva, nebo lahev, a to bude všechno. Takže to, co nás čekalo, nás dost překvapilo. Asi šest připravených stolů s občerstvením, a různými druhy piva. Nadšeně jsme si sedly ke stolu s polkama, a začaly hodovat ;) Docela už jsme i měly hlad, bylo 11:30. Já jsem ochutnala jablkové pivo San Miguel, které má 0,0% alkoholu, takže to vlastně skoro ani není pivo. Tou příchutí připomíná limonádu, ale já jsem si nestěžovala. Ochutnala jsem i nějaký tmavý speciál, který měl skoro 6% alkoholu, a to bylo něco jiného.  Pak jsem pila citronové pivo. K jídlu tam byly bagetky se salámem, nebo tortillou de patatas, chipsy, olivy, sušenky, a tak... Fakt super :D a při odchodu jsme ještě každý dostali na památku krabici, ve které byly dvě sklenice na pivo. Jééé, snad je nějak dokážu dovézt pak domů. To stálo za to! :)

Komentáře

  1. Miluju ty ovocný piva! Tady v Čechách je to můj symbol léta .. :)

    OdpovědětVymazat
  2. teda, muselo to být super :-)
    já byla proti ovocným pivům, ale v poslední době mi teda hodně zachutnaly, stávají se symbolem léta :-)

    OdpovědětVymazat
  3. viděl jsem tam 0,0%? hm ... to bych si dal já :-P

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)