Burgosáci se bojí slunce?

Ti Španělé jsou opravdu někdy zvláštní. Například včera. Bylo krásně!! Jakože opravdu krásně - konečně!! Ve stínu bylo asi 26°C a na sluníčku jsem někde viděla 32°C i když to si úplně nejsem jistá, jestli to nebylo zkreslený - ne že by nebylo teplo, spíš se mi to nechce věřit. Ale jo, okolo 30°C bylo :) S Johannou jsme šly ven, porovnat naše zápisky z literatury, aby nám nic neuniklo do testu. Lehly jsme si venku u řeky na deku, kterou jsem donesla, slunce na nás pražilo a my se vařily. Ale bylo to krááááásný :)

No, ale právě když jsem vyšla z domu - po třetí hodině odpoledne, v krátkých šatech a v krátkém rukávu, tak jsem jen zírala. A lidi zase zírali na mě. Všichni v kalhotách, riflích, a případně i v bundě. Cože?? Já, jakmile tu máme nad 22°C, nemůžu mít na sobě rifle, protože se prostě vařím. A oni v pohodě, ještě s těma bundama. Oni mají snad z toho slunce strach!! Nebo opravdu nevím, co se děje... Paola měla asi pravdu. Lidé tomu sluníčku tady nevěří. V noci bývá zima i v létě, i když teda mně bylo tuto noc poprvé teplo, tak jsem spala jen pod prostěradlem (ale mám podkrovní pokoj, tak byl vyhřátý z celého dne). Takže lidé tady vždycky nosí s sebou bundu, i když je 30°C. Bojí se totiž, že se to hned změní. No, a mají tak trochu pravdu. Protože dnes sice má být taky teplo, ale je zataženo a mají přijít bouřky. Takže jsme měli jeden hezký den :D Ale já věřím, že to ještě přijde :)

Počasí jsem si prostě užila, opálila jsem se trochu, a večer jsem ještě jela na brusle - konečně jen v kraťasech a tílku! A je pravda, že v parku bylo už víc lidí oblečeno letněji. Rodiny na kolech či bruslích... Brusle mi budou v Čechách chybět. Oblíbila jsem si je, ale prostě u nás nemáme takové stezky. Minimálně v místech, kde se pohybuji já. Tady mi to vyhovuje. Stezku mám asi tak 50 metrů od domu, takže vždycky vylezu rovnou v bruslích, dobruslím po těch kostkách na stezku, a pak jedu. Jen teda včera se mi trochu vymstilo jedno malý dítě hned před domem, co mi vběhlo do cesty. Jak říká Barča: "nejhorší jsou děti a psi". Je to pravda, protože s dětmi už jsem tu na bruslích zažila svý. Vždycky, když jedu sama, tak se mi něco stane - někde se vysekám, nebo tak :D A hlavně, jak nemám porovnání s ostatními, tak jedu namax a naprosto se na těch bruslích tím odrovnám. Musím se naučit regulovat svoje tempo. Ale mě to prostě baví :)

Aha, tak už zase trochu vylezlo slunce... ale není to tak, jako včera... :) ale ono ještě bude :) A já se jdu opět učit. Achjo, už mě to nebaví :D Zítra tu máme Fiesta de Curpillos. Ještě přesně nevím, co to je, ale z toho, co jsem pochopila, to je něco jako grilovací den :D Tak uvidíme :)

Komentáře

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)