update - příprava na cestu

Do odletu mi už zbývá jen devět dní, a mně přijde, jako bych to ani nějak extra nevnímala. V povaze totiž mám vlastnost řešit věci až na poslední chvíli, i když už dlouho předtím mi to v hlavě strašně šrotuje. Ale teď jsem v klidu, nějaké předodjezdové napětí, nebo něco jiného necítím. Horší to bude příští týden - 2 až 3 dny před odjezdem. To začnu šílet :D Mluví ze mě zkušenost, ale pořád nějak nevím, jak se tomu vyhnout. Má největší noční můra je balení se. Jak mám celý svůj pokoj narvat do toho jednoho kufru do 23kg?? Stačí, když tam narvu dva foťáky, dva náhradní objektivy, notebook a všechny nabíječky, a už to mám přes 5 kilo.

Nicméně, abych vážně nenechávala všechno na poslední chvíli, tak se mi včera podařilo zařídit si přespání v Londýně. Mám tam totiž přestupovat, ale mé lety moc nenavazují, mám tam 20 hodin času. Do Londýna přiletím 24.10 v 20:45, a odlítám 25.10 v 17:25. To mi dává klidnou noc na vyspání se, a dopoledne na projití mých oblíbených míst v Ealingu. V Londýně mám tři kamarádky, ale jedna je na univerzitě v Kentu, druhá se tento měsíc stěhuje, tak mi nic nemohla slíbit, a ta třetí se taky stěhuje, a ještě to má trochu komplikovaný s její hostitelskou rodinou. Tím pádem mi nezbylo nic jiného, než napsat mé hostitelské rodině, kde jsem pracovala minulé léto. Ani nevím, jestli jsem to tu psala, ale než jsem odjela, tak mi minimálně 5x zopakovali, že se můžu kdykoliv vrátit je navštívit, nebo kdybych potřebovala v Londýně přespat, ať se ozvu, že mají ten pokoj volný. Kdyby to řekli jednou, tak bych si myslela, že to říkají ze slušnosti, ale tím, že to vážně tolikrát zopakovali, tak mi nezbývalo nic jiného, než uvěřit jim, že to vážně tak myslí. Takže to byla moje poslední volba před hledáním hostelu. A podařilo se! Poslala jsem jim zprávu, a do hodiny mi došla odpověď, že mám určitě u nich přespat, že se na mě těší, a že jsou zvědaví, až jim popovídám, co budu dělat v USA. Bylo to tak neuvěřitelně hezky napsané, že se tam vážně těším. Těším se, že si projdu ty svá oblíbená místa, jako Walpole Park, ze kterého jsem tu loni snad nedala žádné fotky, jak jsem teď zjistila... to je ostuda!!

Teď už mi zbývá teda "jen" zařídít si pojištění, ESTA, koupit dárky, sbalit kufr, vyměnit peníze, vytisknout letenku, a dojet na letiště. Juchůůů! :) Nezapomněla jsem na něco?

Mezitím ale v Čechách začal pěkný podzim, a stále je co dělat :)

*** dodatek o dvě hodiny později: už mám i cestovní pojištění! :)



There are only 9 days left till my departure and I don't feel like stressing out. My character starts freaking out just at the eleventh hour. I do think about my journey all the time but I will start acting just few days before I leave. So I just feel ok, right now. But wait, next week, maybe you should avoid me :D I might be freaking out :D That'S the experience speaking but I still don't know how to prevent this or avoid it. My worst nightmare is packing. How on earth can I pack my whole rook into one suitcase with maximum of 23 kg?!? I can just take my two cameras, two additional lenses, laptop and all my chargers and at least 5 kilos are gone. Plus the weight of the suitcase. Pffff.

But anyway, I didn't really want to leave everything for the last moment so yesterday, I was able to arrange a night in London. Yay! I have a long layover in London - I will be there 20 hours. I will land in London Heathrow on the 24th October at 8:45 pm, and I will leave on the 25th at 5:25 pm. That gives me enough time to spend the night in London, and take a walk around my favourite neighbouhood of Ealing, and visit my favourite places there, such as Walpole park, of which I hadn't posted any picture last year - what a shame! I do have 3 friends in London, but one of them is studying at the University of Kent, the another one is moving this month, and the third one is also moving while having problems with her hostfamily. So in the end I didn't have any other choice then writing my host family where I worked last summer :) I probably hasn't even mentioned that here but before I left they had repeated several times that I could always come to visit them, or stay overnight if I needed, that the room would stay free if I needed. And because they said it about 5 times, not just once that would only sound polite, I realized that they really meant it. So that was my last choice before looking for a hostel. And it worked out! Until not even an hour after I sent them my message, I got a reply that the do want me to come to visit them and they will be happy to see me and hear about my journey. How nice! I am really looking froward to seeing them again. I am also looking forward to seeing those places I love.

So now, I "just" need to arrange my travel insurance, ESTA, buy gifts, pack my suitcase, exchange the money, check-in online, print the boarding pass, and go to the airport. Yaaaay!! Haven't I forgotten something? :)

And... meanwihle the autumn came to the Czech Republic, as you can see in the pictures :)

*** update 2 hours later: so now I also have the travel insurance :)

Komentáře

  1. Už se moc těším na články o tom, jaké to v USA je! :-) Těš se, bal a užívej si poslední dny v ČR :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je prostě super, že vážně jedeš :) A já to nějak moc prožívám :D
    Určitě pak napiš, jak bylo v Anglii a o Americe snad ani nemusím mluvit :)
    Budu na tebe myslet, až přijedeš, budeš mi muset všechno vyprávět! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)