US: Přátelé

Tenhle pobyt je úplně jiný než ty všechny předchozí v zahraničí! :)
V týdnu jsem přemýšlela, že jinde bych touhle dobou už měla najitý nějaký kamarády mýho věku, cizince, nebo místní, kohokoliv, a podnikala bych s nima akce a tak. Ale tady mě to nějak právě ještě nenapadlo. Je to zvláštní, ale to asi znamená, že se tu mám fakt dobře. Je to vlastně první pobyt, kde bydlím s rodinou, ale nepracuju pro tu rodinu. No, ehm, já vlastně tak trochu pro ně pracuju, ale spíš pracuju s nima :D Ale fakt se tu cítím jako doma. Vlastně skoro každý den přicházíme na to, co máme společné. I když máme jiný původ a jinou barvu pleti, jiný jazyk, tak jsme si vlastně dost podobní. Jak s rodičema, tak s bráchou - Brandonem. On je poslední dítě (já předposlední), on je o 3 měsíce mladší (i když mi tak nepřijde), a všimla jsem si, že máme podobný móresy, a zájmy, pohled na život, nebo tak :) Je to zajímavý :)

This stay abroad is really different from the previous ones! :)
Last week, I was thinking that usually at this point I would have already some friends my age, expats or locals, just anyone and I would hang out with them. But I haven't really thought about this here. It's weird but that might mean that I am having really a great time. It's actually my first stay abroad where I stay with a family but don't work for them. Ehm, well, I work with them but it's different :D But I really feel like a part of the family. Like being at home. We are actually finding out that we have a lot in common which is really interesting because our nationalities are absolutely different :) But yea, there are some similarities between Tracy, Rhonda, Brandon and me. Brandon is the last child (I am almost the last) and he is just 3 months younger although I don't feel like that. But I noticed that we have some similar mores/habits, interests, topics... it's really interesting :)


No, a vlastně díky Brandonovi tu mám kamarády. Je fakt super, protože mě vždycky zve, ať s ním jdu, když podniká něco s kamarádama. První jsem poznala jeho přítelkyni Kassandru. Ještě ji poznávám, a je super. A pak znám Nickyho a snad celou jeho rodinu :)

Well, it's actually thanks to Brandon that I have friends here without even having to search for them ;) It's really great because he always invites me go hang out with them. First, I met his girlfriend Kassandra. I am still getting to know her but I like her :) And then I know Nicky and his family :)


Takže tenhle týden ve čtvrtek jsme byli u Kassandry a koukali na Fantoma opery. V pátek jsme šli na Filmovou noc k Nickymu. Představte si tu celou jejich rodinu - mamka, brácha, další brácha, další brácha s partnerkou(?) a dítětem, tatínek, my, sranda! Už jsem u nich byla jednou na tom tancování. Jsou moc milí. A jsou strašně moc pohostinní. Pořád mi něco nabízeli! :) Přišli jsme na konec prvního filmu, a pak jsme koukali na Útok na bílý dům - moc dobrý akční film, doporučuju! A nakonec jsme koukali na Pot a krev. To moc nedporučuju. Na začátku říkají, že to je bohužel! podle skutečné události. Moc jsem to nechápala, a na konci jsem to pochopila. Vypadá to prostě jako šílenej trochu blbej film, a o to hroší je to, že se to dokonce stalo. Fakt neuvěřitelný.
Víte ale jinak, jaké to je koukat se s místností plnou latinos na filmy? To je naprosto 3D zvuk :D Buď to komentují, nebo používají různé citoslovce - překvapení, pobavení, a já nevím co :D Fakt mě to bavilo, a rychle jsem se přizpůsobila a dělala taky různý zvuky :)
A v sobotu jsme vyrazili s Kassandrou, její sestrou, Brandonem a Nickym do Revolution. Je tam bar, bowling a automaty. Takové ty herní. Tak jsme si každej nabyli kartu, abychom mohli hrát, a vrhli jsme se na to. Ve hrách můžete vyhrávat body, a já myslela, že za ty body budu mít hry navíc, ale pak jsem zjistila, že ne, že ty body jsou na to, abych si za to pak něco koupila. Ale prý toho tam moc neměli ten den. Měli hlavně nějaký sladkosti, a pak moc drahý věci. Tak jsem si to nechala na kartě. Jinak to byla moc sranda, fakt jsem se bavila, měla jsem takovej pocit, jakože mezi ně patřím :) Prostě super! :)

So this Thursday we were at Kassandra's house watching the Phantom of the Opera. On Friday, we went to a movie night at Nicky's house. It was fun, we watched movies with his family, just imagine one room packed with people. I was there already once at the xbox game Just dance. They are really nice and hospitable. They are always offering me something to drink or eat :D We came at the end of the first movie and then we watched White House Down - that's a really good action movie, I like this kind of movies. I recommend that. The other one was Pain&Gain and I didn't like that one much. They say in the beginning that "it is unfortunately based on a real story". I didn't understand the "unfortunately" because those movies are usually good. But I understood it in the end. It's a crazy and kinda stupid movie :D so it makes it even worse when you imagine that it really happened. Unbelievable.
Anyway, watching the movies with them was fun. You know how it goes? Well, the sound is 3D! :D Not because of the equipment but because of the people. They make sounds, comment on it, show their excitement, disappointment or irritation :D It was funny and soon I was joining them making different sounds :D
On Saturday, Kassandra, her sister, Brandon, Nicky and I went to Revolution. That's a place where they have a bar, bowling and game machines. I bought a card, charged it, and then we went to play different games. It was more fun than I expected. When you win, you get some points. And I thought that for the points I would get more games but then I found out that the points are for the people to buy stuff in their shop. But that day there were just some candies and then expensive stuff, so I didn't buy it and have my points as a souvenir :D But it was a lot of fun there! :)


 Betlémská hvězda, co tu svítí nad městem, a kterou jsme se snažili zachytit po cestě do Revolution :)

Střílení jelenů mi vůbec nešlo. Vždycky jsem místo toho střelila nějaký krávy a býky...

Zmáčkněte svítící tlačítko :) Skupinová hra. Nebo možná i pro jednotlivce, ale ten by musel mít 8 rukou a 8 očí.
Zleva - Nicky, Kassandra, Brandon :)

Komentáře

  1. Ahoj jen jsem se chtela vyjadrit k tem filmum,samozrejme kazdy ma jiny vkus,ale film White House down (Utok na BIly Dum) je nejhorsi film a nejtrapnejsi film,jaky jsem kdy v zivote videla,kazdemu,kdo jen trochu vi,jak funguje americka armada,a tajna policie se opravdu chce trapnosti zvracet,vcetne me…lol…A naopak,film Gain & Pain je jeden z nejlepsich,smutny pribeh podle skutecne udalosti,ale neskutecne dobre natoceny!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, jasně, že to je hodně subjektivní hodnocení, navíc já nejsem žádnej odborník. Ale na tomhle jsem se dokonce shodla s "bráchou". Jo, určitě ten druhý film je dobře natočený, a herci jsou výborní. Mark je jeden z mých nejoblíbenějších herců. Prostě mi nesedl žánr. Ale myslím si, že tím, co jsem o tom napsala, jsem tím možná i udělala reklamu :D Fakt první takovejhle film podle skutečný události, na který jsem narazila.
      A můžu se zeptat, kdo to napsal? :)

      Vymazat
  2. Ahoj,ja jsem Iva,omlouvam se,ze jsem nenepsala sve jmeno.Ten film Pain & Gain uplne skvele ukazuje,a Mark W.to uplne uzasne zahral,jaci totalni hlupaci to byli.Videla jsem podobny film na tohle tema,drama podle skutecne udalosti,ktere skoncilo smrti nekolika lidi a clovek nevi,jestli je spatne,ze se u toho musi porad smat.Ten film se jmenoval Fargo.Opravdu doporucuju.A White House down,….to je vazne katastrofa,ta tady studuju government,takze myslim,ze i neco vim,kdybych na tom byla v kine,jdu domu….lol
    A jak se ti tady 'u nas' libi?
    Zdravim te z D.C. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo :)
      já když mám anonymní komentář, tak mi to pak vždycky nedá a přemýším, jestli to je někdo z lidí, co znám, a kdo by to mohl být, nebo jestli někdo jiný zavítal na můj blog :)
      Jo, Mark W. to zahrál fakt dobře. Já prostě ale nemám žaludek na to koukat, jak tam grilujou lidský části těla :D Takže to je tak trochu prostě můj pohled. Jak funguje government tady, to nevím, a věřím, žej jestli to studuješ, tak to pro tebe musí být fakt strašná pitomost :D Já jen tak kroutím hlavou, že ten člověk všechno přežije, ale jinak náročná na tohle nejsem, no.
      Líbí se mi tady moc. Nevím, jestli bych tady chtěla žít, ale já bych asi celkově na jednom místě celej život žít nechtěla, nevím. Jsou tu věci, které se mi líbí, které jsou super, a pak tu josu věci, nad kterýma kroutím hlavou. Ale určitě se vrátím :)
      Tak ať to jde dobře v D.C.

      Vymazat
  3. Ahoj a dekuju,jak dlouho tady jeste budes?
    Ja uz tady jsem pres deset let a zase si nedovedu predstavit,ze bych jednou mela zit natrvalo v Cesku.To uz bych nedala.Na dovolenou urcite,to se tesim strasne,ale uz je to pro me jiny a ty veci,co me drive nerozcilujou uz me nechavaji uplne klidnou,protoze vim,ze uz do te zeme nepatrim.Mam americky obcanstvi a vse se mi tim hodne zmenilo.
    Kam se jeste chystas cestovat?

    OdpovědětVymazat
  4. OMG,…lol…chtela jsem napsat,ze ty veci,co me drive v Cesku rozcilovaly uz me nechavaji uplne klidnou…lol
    Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Budu tady ještě necelý čtyři týdny. Tak já si nedokážu představit žít natrvalo nikde. Ale asi nejspíš v ČR. Tady se mi to líbí, ale jsou některý věci, který mi úplně nevyhovují, i když všude se něco najde. Jak jsi získala občanství mimochodem? Dneska jsem přemejšlela, jak se získává zelená karta, jestli člověk potřebuje první práci, nebo tu kartu. V rámci USA se chystám do NY státu ke kamarádce na Thanksgiving, a na konci pobytu do NYC. A potom v prosinci do Peru na dva měsíce :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)