(NE)kamarádím se s... // I am (NOT) friends with...

Nekamarádím se s... 

I am not friends with... 


Nekamarádím se zásadně s místní pračkou. Nejen, že mi málem zničila všechno oblečení - vlastně mi vážně zničila jedno tričko. Ale ještě k tomu mi zanehala kdovíco na mým oblečení. Tak jako nevim, jestli to praní mělo vůbec nějaký smysl. Velmi zvažujju praní v ruce. 

I am not a friend with the washing machine. Not only it almost destroyed all my clothes (it actually destroyed one top) but it also left some weird stuff on my clothes. So I am not sure if using the washing machine had any positive result. I am considering washing everything by hand...


Moje tělo, a řekla bych, že bohužel i moje pleť, se nekamarádí s místním jídlem. Strašně moc masa, hodně kořeněného, stále rýže. Vlastně nevím v čem přesně to vězí. Ale mám hlavní podezření na to koření. 

My body, and unfortunately also my skin, is not a friend of the local food. Too much meat, a lot of spices, and rice all the time. I don't actually know what exactly is the reason. But my main suspect is the spice. 


Nekamarádím se s místním prachem. Snad nikde jsem ještě nezažila tolik prachu najdnou. Můj pokoj je pod střechou, a tím, že tady ty střechy nejsou nijak dokonalé, ani extrémně těsněné, anebo prostě nevím, v čem to vězí, tak v mém pokoji a koupelně stále přistává na všech věcech kupa prachu, a začíná to být docela otrava. 

I am not a friend of the dust here. I think I have never experienced that much dust. My room is right under the roof and the roof is not very much isolated, it's not perfect so I think that it is the reason although I am not completey sure. But my room and bathroom are constantly covered with dust and it's kinda annoying. 


Stále mě nějak netěší, že musím toaleťák házet do koše místo do záchoda. Ale už to je skoro zvyk. Ale nepříjemnej zvyk. 

I am still not very happy about having to throw the toilet paper into the trash instead of the toilet. But it kinda became a custom. But not a comfortable custom. 


Naopak ale... 

But on the other hand.... 


Kamarádím se s kytarou. V obou církvích po mně chtěli, ať jim něco zazpívám. Jenomže já se strašně stydim, obzvlášť co se týče zpívání sama bez doprovodu. Mám ale za úkol příště něco zazpívat, tak to, a dostatek volnýho času mě dohnalo k tomu, že jsem si tady půjčila kytaru (bez jedné struny) a piluju svoji znalost šesti akordů a rozšiřuju to na 7 :D a hlavně piluju teda pravou ruku a schopnost hrát plynule a k tomu zpívat. Zatím mě to baví, i když mám otlačený prsty. 

I became friends with the guitar. In both churches they wanted me to sing them something. And I am really shy in singing especially if it is alone and without an instrument. But they assigned me to sing next time a czech worship song so I am using my free time to practice on a guitar that I borrowed here (that is missing one string). And I am enjoying it. I am broadening my knowledge of 6 cords onto 7. And also perfectioning my right hand playing and being able to play without stopping and being able to sing with it. It's a challenge, and it's fun although my fingers hurt :D 


Kamarádím se s místními lidmi. Když přehlídnu ty místní chlápky, co na mě pokřikujou, z nichž polovina to myslí hezky, a polovina nic moc, tak místní lidé jsou strašně fajn. Jsou vstřícní, kamarádští, a starají se, jestli se mi tu líbí, jestli jsem byla tam, a tam, a že mě tam třeba zavezou, anebo že tam a tam znaj tamtoho člověka, co je strašně vzdáleně příbuznej, ale až tam přijdu, tak určitě mám říct, že znám tohohle a tohohle. Mí místní kamarádi mi písou na fb a ptají se, jak se mám, a tak když se zrovna nevidíme, tak jsme i tak stále v kontaktu. Můj kamarád to okomentoval tak, že tady dostávám hodně pozornosti, a já ji mám ráda, takže jsem prý na správným místě :) 

I am friends with local people. When I overlook the guys who shout at me here out of them half means it nicely, the other half is just rude, local people are really nice. They are open, friendly, and they care if I like it here, if I got to visit this and that place, and they say that they would show me around, ot take me somewhere, and that they know this person there who is uncle of their son's girlfriend or something like that :D so if I go there I should definitely say that they sent me and I know them :D and my local friends added me on facebook and they write me when we don't see each other asking how am I doing so it's really nice. As my friend commented. I am getting a lot of attention here and I like attention so that's good :D 


Kamarádím se se sluníčkem. Stále krásné a teplé počasí, no prostě sen pro mě. Kéž bych si byla bývala mohla přivézt celou svoji letní výbavu, a aspoň bych jednou v životě mohla všechno to letní oblečení unosit :D ale život je o něčem jiném, že? :) 

I might be one of the best friends of the sun. The always warm-hot and beautiful weather is just a dream for me. I wish I could have brought all my summer clothes and have the opportunity to wear all of them one in a life :D that would be cool. But life is about different stuff :) 


Kamarádím se s místními cenami jízdného. Fakt super, měla bych to víc využívat. 

I am friends with the local transport prices. They are really good I should take advantage of it more. 


Kamarádím se s místní hudbou a tanci. Stále je bohužel neumím, ale líbí se mi to. To si dám za úkol, abych se do odjezdu naučila místní tance. 

And last but not least, I am friends with local music and dances. It has some good rythm. I still don't know to dance those dances though and that makes me sad. So my mission is to learn these dances before I leave :D


Tady jsem měla výjimečně na mé přání kuře. Salát měl ale až moc citronu v sobě.

Komentáře

  1. tak to sluníčko opravdu zááávidím!:)♥ krásné fotky! a držím palce, ať zvítězíš nad pračkou!:)

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Georgie, na příliš kořeněné jídlo nezbývá než pít a pít a pít (vodu :) ) a tím to koření naředit. Držím palce, ať se to brzy srovná, tělo si musí zvyknout.
    A krásný nový rok přeju ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Stejně je zajímavý, jak některý věci, který člověka ani nenapadnou, dokážou ve výsledku buď znepříjemnit či naopak zpříjemnit život. :) Ale se vším s čím se nekamarádíš bojuj! :))
    Krásný nový rok ti přeju! Ať je co nejlepší ve všech ohledech :)

    OdpovědětVymazat
  4. Házet toaletní papír do koše? Zní to docela hrozně.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)