MACHU PICCHU, Perú

Machu Picchu je prostě ... wow!
Fotky to nenahradí, protože vždy ukážou jen jednu perspektivu. Ale když jste najednou konečně uprostřed toho všeho, jen zíráte. Je super si tam někde na kopci sednout a jen koukat a užívat si ten klid. Lidi se v té rozloze celkem ztratí, i když já jsem tam zrovna bylo v době, kdy nebylo tolik turistů, ale taky teda byla dešťová sezóna, což znamená, že hodně prší, a ten déšť nás zastihl v polovině prohlídky s průvodcem. A kupte si ty pláštěnky, co všude prodávají, protože ani promokavá bunda vás nezachrání, a aspoň nebudete muset celý zbytek být v mokrém oblečení. Věřte mi, bude to dobrá investice ;)
Taky doporučuju zaplatit si toho průvodce, protože vám řekne kupu zajímavých věcí, a pak si to můžete v klidu ještě projít sami :) Já jsem byla ze všech těch záhadných faktů paf!
V celém areálu nejsou záchody, ani občerstvení, moc by se tam ani nemělo jíst, i když ne všichni to dodržují :D Nicméně z toho areálu člověk může libovolně odejít ven, kde je občerstvení i záchody, a pak se zase se vstupenkou vrátit :)
Jeden ze sedmi novodobých divů světa... doporučuji!!! :)

Machu Picchu is just ... wow!
Looking at the pictures is not enough. They always show just one perspective. But when you are finally in the centre of this amazing place, you are in an awe. I really liked sitting donw there on the hill and just looking at that place, thinking and enjoying the peaceful atmosphere. The people spread out in this huge space so it doesn't seem as if there were that many... althought I was there in the rainy season when not many tourists come. And it rained a lot, it started in the middle of the tour with a guide and so I recommend buying the plastic raincoat they offer at every corner. Believe me, even a rainproof jacket is not enough and you don'T want to spend the rest of the day in wet clothes ;) It's a good investment.
I also recommend paying the guide because they will tell you many interesting facts that will make your head spin. And then you can walk around again alone.
There are no toilets or shops in the site. You can find it before you enter and you can also go out any time during the day and come back with the valid ticket for that day :)
It's one of the 7 current wonders of the world... it's a to-go place! :)



Aguas Calientes






Machu Picchu


















Komentáře

  1. Wow je asi správný slovo, je to úplně ohromující! :)

    OdpovědětVymazat
  2. I fotky ukázaly hodně. Musí to být skvělé být součástí té nádherné přírody. Doufám, že i my s manželem se někdy na Machu-picchu podíváme. Začali jsme investovat a peníze, které tak vyděláme chceme použít na cestování :-) . Tak uvidíme, jak nám to půjde a kam se díky investicím podíváme. Snad to nebude jenom na Mácháč :-D .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)