relax v Německu a cesta přes Bazilej domů

Neděle v Kandern byla hodně odpočinková, vlastně skoro stejně jako celý můj pobyt, vyrelaxovala jsem se luxusně :) Šly jsme do BFA na shromko dopoledne, a pak jsme si udělaly výborný oběd. Do listového těsta jsme zabalily sýr, rukulu, rajčata, a do některých jsme nalily vajíčko. Pak jsme na to ještě daly krájené mandle a potřely některé vajíčkem. Dopadlo to skvěle!! :) Odpoledne jsme odpočívaly, užívaly poslední den spolu a navečer udělaly úžasnou večeři. Spolubydlící Johanny, Mer, připravila steak na americký způsob a brambory na irský způsob :) ňam!!

Sunday in Kandern was very relaxed. Actually, my whole stay was quite relaxing, it was realy holiday for me :) in the morning we went to BFA to the church and then we made some delicious lunch. We used the puff pastry that we filled with cheese, rucula, tomatoes and some with egg too. Then we put almonds on top of it and egg. It was great!! :) Later we relaxed some more, enjoyed our last day together, and then prepared awesome dinner. Johanna's flatmate Mer prepared american steak and irish potatoes :) yummy!!





Zajímavý zážitek jsem ale měla v pondělí. Z Kandern jsem musela vyrazit autobusem v 8:20 a v 9:15 jsem byla v Basileji. Tam jsem na Claraplatz našla svoji zastávku tramvaje, tak jsem si chtěla v automatu koupit lístek, ale bralo to jen drobné. Ani papírové peníze ani kartu jsem tam nemohla strčit. Tak jsem začala mírně panikařit, přešla jsem na druhou stranu, tam to vypadalo, že se dá dát karta, ale bylo to přeškrtlý. Říkala jsem si, jestli se někoho ptát, jestli mi nerozmění, a pak jsem si všimla stánku s ovocem a zeleninou opodál, tak jsem si řekla, že si tam něco koupím. Konečně jsem si vybrala - hroznové víno, ale nikde nebyl prodavač. To už mi přijížděla tramvaj a já věděla, že ji nestihnu. Zaplatila jsem, koupila lístek, a čekala 7 minut na další tramvaj. Ta přijela v 9:27. Dojela jsem v 9:38 na Hlavní nádraží, a tam jsem zase zmatečně hledala zastávku autobusu na letiště. A v tom směru vůbec nebylo, přitom to tam na internetu ukazovali. Ale viděla jsem tam Infocentrum, tak jsem se šla zeptat, a zjistila jsem, že bus byl hned před tím infocentrem, kde jsem vlastně z busu ve středu vystupovala. Paní mi i nabídla, že si u ní můžu koupit lístek. Pak mi vysvětlila, kde si ho mám označit. Cože? On se má označovat? To jsem nevěděla!! Bála jsem si, aby mi autobus neujel, tak jsem vyběhla z infocentra označit lístek, a za chvilku za mnou vyběhla paní, a vracela mi 1 frank, že jsem jí utekla :D moc milá byla. Autobus jsem v klidu stihla a už po 10h jsem byla na letišti. Našla jsem odbavení, ale podle všeho jsem si asi stoupla do špatné řady s kupou lidí za sebou. Až když se začali všichni za mnou přesouvat do jiný řady, tak mi došlo, že asi stojím ve špatné řadě, a šla jsem za nima :D když jsem došla na řadu, tak jsem se dozvěděla, že let byl přebookovaný, a jestli by mi prý nevadilo letět přes Mnichov, že hledaj dobrovolníky. Nechápala jsem to, ale pak říkali něco, že by mi dali 300euro na útratu, tak jsem řekla, že nepospíchám, že klidně, ale v tu chvíli paní zjistila, že už to je v pořádku, že už mají dost dobrovolníků, a tak jsem letěla normálně do Prahy. To jsem ale nevěděla, že to takhle můžou udělat, že si prodají víc lístků, než mají sedadel, nebo jak to je. Ale domů jsem dorazila v pořádku :)

However, I had an interesting experience on Monday. I had to leave Kandern at 8:20 by bus. At 9:15 I was in Basel. I found my tramstop but when I wanted to buy my ticket I found out I could put in only coins. And I had none. I started to panic a bit, I crossed the street to see the other machine, it seemed that I would be able to pay by card but then I saw that it was crossed out. I thought about asking someone to give me change for my paper money but then I spotted a small stall with fruits and vegetables. I went there, chose some grapes to buy. My tram was already coming so I knew I would have to take the next one. I finally got my coins, got the ticket and waited another 7 minutes for the next tram. It came at 9:27, I arrived to the Train Station at 9:38 and once again I had to find the bus stop to go to the airport. I was confused because it wasn't where the internet showed me and it wasn't anywhere in the direction towards the airport. But I saw the information centre so I entered and I was told that the bus was right in front of it. At the same place I got off on Wednesday. The lady also told me that I could buy my ticket for the bus there and then I needed to get it stamped at a certain stop. What? I didn't know I had to stamp it :D So I went outside to get into that bus on time and out behind me came running the lady from the infocentre giving me one frank back about which I forgot :D She was really nice.
I got to the airport on time, found the check-in and baggage drop but apparently I stood in a wrong line. Many people stood behind me but then they started moving and that was when I realized I was supposed to stand somewhere else too :D And when I got there the woman started telling me that the flight was overbooked and they were looking for volunteers to fly via Munich. I was thinking how was that possible but I wasn't in a hurry and they offerend some credit of 300euros to spend as a recompensation so I thought why not. But when I said I would be able to do that she found out that they already had enough volunteers. So in the end I got home as planned :)

Komentáře