NYC memories n°2

V neděli jsme se s Martou opět vydaly do NYC. Z vlaku jsme to vzaly do Mc Donald's na kávu. Ufff, už to je skoro jako americké klišé - nosit si kávu v kelímku všude s sebou. Ale ona byla docela zima.



Šly jsme na Times Square. A jestli tam někdy chcete jít, tak tam jděte v neděli ráno, nebyl tam skoro nikdo!! :) Takže supéér :)





Bylo to vtipný, protože tam zrovna měli na jedný z obrazovek reklamu na Peru :)
Vydaly jsme se do Times Square Church na shromáždění, a vzaly jsme to ještě přes Hershey Factory, nebo spíš obchod. Jéé, tam toho bylo. Hned bych to všechno koupila ;)
V Times Squarer Church jsem moc nefotila, protože na začátku říkali, ať nefotíme, nebo něco v tom smyslu. Mám jen jednu fotku před začátkem. Ale bylo to zajímavý, strašně moc lidí, skoro jsme si nesedli, byli tam lidé, kteří hledali příchozím sedadla, skoro nás ani nechtěli nechat jít si to tam hledat, ale nepřišli mi extrémně sympatičtí, spíš unavení, bylo tam fakt narváno. Měli tam obrovský pěvecký sbor a dokonalou kapelu. Bylo to pěkné, ale já jsem asi spíš na menší a osobnější církve :)



Potom jsme šly někam na oběd. Bylo to docela pěkné místo, kde jsme si mohly vybrat salát, polívku, pití, zeleninu. Takový napolo samoobslužný to bylo. Bufet? Asi jo. Nebylo to tak drahý, tak jsem měla radost, dala jsem si polívku, to mě zaplnilo, a hlavně zahřálo. Bylo tam skoro všude plno a měla jsem radost, když jsme našly místa na sezení. Tak to je asi prostě New York. Pořád spěch, pořád hodně lidí, pořád plno. Prošly jsme zase nějaké obchody, zašly si do Lindt na ochutnávku ;) a na mé přání, a taky trochu víc od lidí, do Central Parku.
Myslím si, že v jakýmkoliv jiným čase, než na začátku podzimu to tam je hezčí. Anebo jsme taky byly ve špatný části, je opravdu obrovskej! Ale pro představu to stačilo. A hlavně jsem viděla tu vcházecí bránu, kterou znám z Tučňáků z Madagaskaru!! :) A mrakodrapy zase z jiné strany ;)




Ke konci odpoledne jsme doběhly zpátky k Grand Central, kde jsem si nechala v úschovně kufr (pokud dobře vzpomínám) a vyrazily jsme pěšky k nedaleké zastávce autobusu na letiště Newark. A začalo sněžit! Teda sněžilo dost :) Na zastávce zrovna byl autobus, který brzo odjížděl, tak jsem si zaplatila jízdné, rozloučila jsem se s Martou a vydala se na letiště na cestu domů :)



Návštěva Velkého Jablka, toho Města, které nikdy nespí, byla úžasná, ale bohužel krátká. Musím se ještě někdy vrátit, nejlépe na jaře nebo v létě. Projedu se na lodi k Soše Svobody, ještě jednou navštívím Top of the Rock, projdu si v klidu Central Park, půjčím si kolo a pořádně si to město projedu. Užiju si tu atmosféru, a budu vzpomínat... :)

Komentáře