Diary from Barcelona, part 3


Tak jsem tu zpět, s pokračováním našeho španělského dobrodružství! :)



4. den - pondělí

V pondělí jsme měli další volný den, teda skoro celý den. Samozřejmě, že jsme vyrazili na pláž a vyřádili se tam! :) Dospělí si zašli na kafíčko, děti lezly do vody a na prolejzačku, a všichni jsme si to užili.
Odpoledne jsme se vrátili, protože jsme měli v Sant Andreu koncert, náš poslední koncert :) Bylo to pěkné, lidé nadšení, a potom měl být ještě "raut", ale nahnali nás na radnici, kde jsme měli přivítání (ke konci pobytu :D ) místním radním :) Byla jsem poctěna a jako oficiální tlumočnice jsem musela sedět vpředu, jako na nějakém tiskové konferenci :D Pan radní se mě teda ptal, jestli mám mluvit katálánsky, španělsky nebo anglicky, tak jsem řekla španělsky a přišlo mi, že by mnohem raději mluvil anglicky. Zvláštní. Navíc ze začátku mluvil katalánsky a pak si uvědomil, že já mu vlastně nerozumím, i když já jsem mu docela i katalánsky rozuměla, a tak to ještě řekl španělsky. Pak si už nějak zvykl. Ke konci jsme dostali dárkové tašky, kde jsme dostali čepice, penál, propisku a tužku Barcelony a pěknou tašku. Španělský sbor nám mezitím už skoro snědl celý "raut", tak se děti vrhly na zbytky a pak jsme šli domů a padli do postele :D










5. den - úterý

V úterý jsme si udělali výlet do centra, dorazili jsme na Plaza Cataluña a odtamtud jsme po Ramblas šli k Mercado St. Miguel. Ten je plný všech možných zajímavých věcí a jídel. Tam jsme se dali rozchod a sraz jsme zvolili na pláži. Ve skupinkách jsme tedy rozhodli, co dál. Moje skupinka se nadchla mým vyprávěním o Frozen Jogurt, tak jsme podle google a mapy šli najít nejbližší prodejnu. Dorazili jsme tam v 11:30 a v tu chvíli nám google řekl, že otevírají až ve 12h! Tak jsme se procházeli po okolí, zašli jsme do nějakých obchodů se suvenýry a vrátili se ve 12h. Pořád bylo zavřeno. Počkali jsme dalších asi 20 minut, a když pořád notevírali, i když jsme ťukali na ty jejich žaluzie, tak jsme to vzdali. Polovina naší skupinky se trhla a šla na pláž, ale polovina zůstala, tak jsme šli hledat další místo s Frozen Jogurt. Tam měli otevřeno, jupíí! :) Tak jsme si po delší době vybrali toppingy, a vypadalo to takhle (kliněte) :)
Než jsme došli na pláž, tak jsme měli snědeno. Bylo opravdu krásné teplo. Měli jsme čas asi do čtyř, kdy jsme se měli se španělským sborem sejít v Maremagnum kvůli spoelčné návštěvě akvária. Joseph, hlavní velitel nám několik dní předtím ukazoval, kde to je, a že je tam obchoďák, tak jsem odešla dřív s několika holkama, co si chtěly něco koupit. Po cestě jsme málem zabloudily a vlezly do soukromého jachtového klubu, ale nakonec jsme vyčerpané dorazily a hned zapluly do obchodů. Já jsem si to s holkama strašně užila. Chodila jsem a hledala jsem jim nějaké zajímavé oblečení a strašně mě to bavilo. Pokud někdo potřebujete nakoupit oblečení, klidně půjdu s vámi a něco vám vyberu ;) Myslím, že všechny jsme pořídily, ale tím, jak nás bylo hodně, tak nám to docela trvalo, tak jsme pak musely běžet na sraz :)
Akvárium bylo fajn, ale asi jsem od toho čekala víc. Pamatovala jsem si totiž to akvárium v Gijonu a myslela jsem si, že tohle bude mnohokrát lepší, takže jsem nakonec byla mírně zklamaná, když jsme najednou vyšli a já jsme si uvědomila, že to bylo všechno... Ale ty tunely, kde nad vámi plavou ryby byly super, to jsme si užili, jen nás šíleně bolely nohy... Takže jsme opět dorazili do hostitelských rodin naprosto mrtví a padli jsme :D






jednorožci existují!! // unicorns do exist! :D



Komentáře