HAARLEM in pictures


Nevím proč, ale Haarlem mě jako město zaujal. Je to ta architektura, uspořádání města, nebo něco jiného? Byla jsem tam už před třemi lety, jen pár hodin, ale to město jsem si prostě zapamatovala. Co myslíte vy? Líbí se vám? Můžete mi to napsat do komentáře pod článkem.

I don't really know why but Haarlem as a city has something interesting that made me like it in no time. Is it that architecture, the structure of the city or something else? I visited this city already three years ago and although it was just for few hours, I just remembered this city. What do you think? Do you like it? Let me know in the comments :)



Dozvěděli jsme se, že v Holandsku existuje takový systém péče o staré lidi (vdovy), že jim jsou poskytnuty byty, nebo domky, ale v komplexu více takových bytů, aby ti lidé nebyli sami. Toto ubytování je finančně podporováno církvemi. Tyto komplexy se jmenují Hofjes. Následující dvě fotky jsou takový typický příklad Hofjes. Je to dvůr s domem okolo. Ten dům je rozdělen na menší domky či byty, ve kterých bydlí ti senioři :) no nebylo by hezké tam bydlet ve stáří?

We learned that there is a system for elderly people (mostly widows) that provides them with living in these small houses or more likely flats but these are in a complex of more flats like these so that the people wouldn't live alone. This living is financially supported by the Dutch churches. These complexes are called Hofjes. The following two pictures are a typical example of Hofjes. It's a courtyard with a house surrounding it but the house is divided into small houses or flats where the people live :) tell me, wouldn't it be nice to live in such a place when we get older? :)








Komentáře

  1. Ahoj, nevim,jestli jsi neudelala chybu v nazvu HaArlem, nebo jde o nejaky jiny nez ten v NY. Podle fotek moc nevypada jako ten new yorksky, ktery totalne miluju, protoze ma uzasnou a osobitou atmosferu. Vim o cem mluvim, nekolik let jsem tam zila. Ale ty jsi asi myslela jiny Harlem,ze? ;-)
    Iva/Chicago

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Není to New York. Stejně jako předchozí a následující články, týká se to Holandska. Je to jedno město nedaleko od Amsterdamu a jsou tam dvě A. Chyby sice často dělám, ale u názvu si docela pozor dávám :)

      Vymazat
  2. Super, vidim,ze komentare nikdo necte,ze se vubec snazim,proste se ti na to vis co…:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Jsem momentálně na táboře mimo civilizaci, takže s rychlostí internetu je to tak, že to trvá věčnost, než se mi něco načte. Tak se omlouvám, ale na komentáře budu aai odpovídat se zpožděním. Další články a odkazy na fb mám přednastavené, tak něco se mezitím dit bude :)

      Vymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)