HONG KONG DIARY, poslední den


Poslední den, který jsem strávila v Hongkongu byl hodně odpočinkový. Zajímavé bylo, že ráno mírně pršelo. Když jsem se připravovala na cestu do Hongkongu, našla jsem někde informaci, že září je období dešťů a tajfunů. Docela jsem se toho bála, i v předpovědi jsem viděla, že má během mého pobytu pršet. Nakonec ale reálně pršelo opravdu až tento poslední den, kdy jsme už žádné turistické věci nepotřebovaly dělat. To bylo fakt skvěle načasované! :)
Zašly jsme s Kallen opět do naší oblíbené japonské restaurace - Uchi Coffee, kde si Kallen dala menu a já jsem chtěla zkusit něco nového, tak jsem si objednala rajčatový salát a přišlo mi naporcované rajče v nálevu. Opravdu vtipné. Musela jsem to pak dorovnat mangovým dortem a capuccinem :) Potom jsme šly shánět nějaké zajímavé jedlé produkty z Asie, které jsem chtěla dovézt domů a kamarádům jako suvenýry.
Během dne jsme vymýšlely, co kde a jak budeme večeřet. Nakonec jsme se dohodly, že se nám ani nechce do restaurace a že máme obě chuť na těstoviny. Kallen se ale přiznala, že těstoviny moc dobře vařit neumí, tak jsem řekla, že já uvařím večeři a pak pojedeme na letiště. Můj let byl totiž v 23:45 :) Prošly jsme teda trh s jídlem, kde jsme sehnaly maso, cibuli a rajčata, já jsem byla ve svém živlu. Trochu těžší bylo sehnat parmazán nebo nějaký jiný kvalitní sýr, který by nestál majlant. Také jsme se trochu zapotily při hledání bazalky :) Nakonec jsme ale všechno sehnaly a nadšeně jsme se vrátily domů s úlovky. Já jsem se sbalila, kupodivu se mi všechno vešlo, uvařila jsem, daly jsme si tu výbornou večeři a vyrazily na letiště. Bylo to smutné, ale poslední chvíle jsme si s Kallen užily. Probraly jsme důležité věci, na letišti si daly poslední kafe spolu, rozloučily se a já jsem šla hledat svoji odletovu bránu a Kallen čekala hodina a půl cesty zpět domů. 
See you soon Hong Kong!

The last day of my stay in Hong Kong was quite relaxed. It was interesting that it rained a bit in the morning. When I had been preparing for the journey I found out that September was the period of rain and typhoons. I was quite afraid that it would rain during my stay in Hong Kong, even the forecast said that but in the end it only rained this last day when we didn't need to do any sightseeing. Amazing!! :)
Kallen and I went to our favourite restaurant - the japanese Uchi Coffee where Kallen ordered one of the daily offers and I wanted to try something new so I ordered tomato salad. I got a tomato in a dressing. Funny. I had to fill my stomach with mango pancake layer cake and a cup of capuccino :) Later, we went to find some food that I could bring home as a souvenir.
During the day we were talking about what we could eat for dinner. In the end we both agreed that we were in a mood for some past. Kallen admitted that she didn't know much how to cook good pasta so I offered to cook it for us. So our hunt for the ingredients started. We went through the local market with food where we bought some meat, onions and tomatoes and I so enjoyed being in a market like that. Finding parmesan or another good cheese proved to be a bit more difficult task. We alsk had a bit of problem when looking for basil. But in the end we found everyting and returned happy home. I packed, cooked, we ate and left for the airport. My flight was leaving at 11:45 pm so we tried to enjoy the last bit of time together. We talked, had a last cup of capuccino together, then we said goodbye and I went to look for my gate and Kallen went back home.
See you soon Hong Kong!


Komentáře