10 otázek


Minulý týden jsem byla nominována Míšou z blogu Itchy Feet Diary (koukněte na její krásnej blog a její dobrodružství jako aupair v Anglii), abych odpověděla na 10 otázek o mně. Tak jdeme na to!

1) Co máš na cestování nejraději?
Jé, rozhodně poznávání lidí, anebo scházení se s těmi, které už znám, ale dlouho jsem neviděla. Dál taky poznávání kultur, zvyků a v neposlední řadě jídla. Jídlo miluju! :)


2) Jaký je tvůj nejoblíbenější kontinent a proč?
I když Evropu mám moc ráda, řekla bych, že asi Jižní Amerika. Je to lidmi, jídlem, jazykem, ale i obrovským množstvím mnou ještě neprozkoumaných míst. Je tam pro mě hodně nového a fascinujícího. Spousta historických míst a taky dialektů španělštiny. Doufám, že budu mít příležitost toho víc poznat :)



3) Letadlem, vlakem nebo autem?

Miluju vlak, ale na delší vzdálenosti určitě letadlem.

4) Bez kterých 3 věcích (vyjma pasu, kreditky apod.) by ses na cestách neobešla?

Foťák, něco na poznámky (tablet, notebook, blok), láhev vody.

5) Tvůj nejkrásnější zážitek z cest?

Těch je moc. Nejkrásnější jsou setkání s místními lidmi, kteří jsou ochotní otevřít své domovy, aby vás pohostili. Letos se mi tohle stalo v Hongkongu, kde mě rodiče Kallen přijali jako svou, měli mě doma týden a ještě mě zvali, ať přijedu někdy na déle. To je pro hongkongské číňany něco neobvyklého, u nich jsem byla první cizinec v domácnosti. Rodiče ani neuměli anglicky, ale vždy je mezi lidmi ještě něco víc, než jen znalost řeči. To, že mě maminka Kallen při odjezdu objala bylo pro mě asi nejsilnější zážitek.

Nicméně, kdybych měla vybrat jeden největší zážitek z cest, byla by to práce v nemocnici v Peru. Něco málo o tom ZDE.





6) Co bys poradila všem mladým lidem, kteří chtějí cestovat? 

Nebojte se toho! :) Ale ještě spíš... Nemějte předsudky a kamkoliv přijedete, první se učte od místních, než se budete snažit hodnotit, jak to má být správně. Protože žádné správně často nefunguje, to "správně" je jen náš pohled podle toho, v čem jsme vyrostli. Tím, že se naučíte něco nového, nějaký způsob, si obohatíte život do budoucna.

7) Zítra odjíždíš, peníze nejsou problém. Kam bys jela?

Peru... anebo Kuba :)


8) Jaké nejchutnější jídlo jsi na svých cestách ochutnala?
áááá, to je strašně těžká otázka! Těch bylo strašně moc. Ale asi to vyhraje ceviche v Lambayeque :)


9) Proč jsi začala s blogováním?
První jsem začala, protože jsem jela do Anglie jako aupair a všichni byli zvědaví, jak to půjde. Tak jsem psala, abych to všem nemusela říkat zvlášť. Bylo to i místo, kam jsem si mohla vylít srdce, když jsem byla sama a neměla jsem to komu říct. Blogování jsem pak obnovila rok na to, když jsem měla prázdniny po maturitě a trochu jsem se nudila. Potřebovala jsem se nějak kreativně vyžít :)

10) Jaké je tvé cestovatelské motto?

Nebojte se zkoušet nové věci! :)


-------

10 otázek je řetězec, který putuje mezi bloggery. Jsem poctěna, že jsem byla nominována, ale nejsem moc dobrá v nominování ostatních. Tím, že ale nominace slouží k propojení bloggerů, nechci tomu utíkat, tak sem hodím pár odkazů na moje bloggerské kamarádky či blogy, které ráda sleduji :)


Komentáře