Anglie - den pátý - 6.2.2011

dneska byl super den! :))

dopoledne jsme byli ve shromku, kde jsem potkala staré známé... bylo to vážně super, vidět tyhle známé lidi, být ve známém prostředí a tak... vlastně jak jsem vešla, tak jsem hned ucítila takovou typickou vůni, která mě ujistila, že jsem tam, kde jsem. Zajímavý. Nikdy jsem si to předtim neuvědomila :) (taky jsem zjistila, že někteří si čtou a překládají můj blog, to mě docela překvapilo :D že Dave? ;) )

tak kromě toho jsem měla sraz s jednou kamrádkou, co jsem se s ní seznámila pár dní, než jsem odjela z Anglie. Nakonec ná bylo víc, v jejím bytě jsme si sedli do obýváku a v česko slovenské společnosti jsme prodiskutovali všechno možný a sdělili si nejrůznější názory a zážitky :) bylo to vážně fajn odpoledne a večer :) mám pocit, jako bych tu už byla strašně dlouho, přitom jsem tu krátce a většinu mám ještě před sebou :)

ti češi a slováci, se kterýma jsem se setkala, tu všichni pracují a shodli se, že se tu vážně dá dobře vydělat. S dětma to je prý už horší, protože školka stojí na den přes 25liber a to je docela pálka. Většina z nich tu teda je jen asi na výdělek, na určitou část svého života, zbytek chtějí strávit v rodné zemi. Docela je chápu, ale kdybych se měla zaměřit na výhody Británie, minimálně, co tu teď hlavně vnímám a dost lidí to potvrdí, že prodavači a řidiči jsou milejší, také jsme se shodli, že tu lidé tolik nepospíchají. Mně osobně se moc líbí ty jejich parky a jak si tam v létě skoro celý město posedá a jí oběd.
Jo, k obědu jsem si vzpomněla, že se mě Joan ptala, co jíme k obědu, tak jsem vysvětlovala, že oběd je pro nás hlavní jídlo dne a ona říkala, že tady to dřív taky tak fungovalo, ale asi kvůli praktičnosti se to změnilo, že jak lidé jsou v práci a nemají čas, nebo příležitost se pořádně najíst, tak si s sebou začali brát jen sendviče a dávali si teplou večeři. No a z toho se teda pravděpodobně stal zvyk. Zajímvý :)

překvapuje mě, že si lidé, kteří bydlí v přízemí, nedávaj tolik závěsy do oken. Třeba je tam mají, ale nezahrnou si je. Přes den jim prostě můžete klidně koukat do obýváku, večer kontrolovat, jaký program v televizi sledují. Nevím, jestli to je tím, že jim to je prostě jedno, nebo tím, že se angličani cizím lidem do oken nedívají... ;)

jo a taky jsem zjistila, že i když můj mobil nefotí o tolik hůř, než ten foťák (nevím, jestli jsem psala, že můj foťák skoro nefunguje...no, tak jednou denně se zapne a udělám s ním jednu fotku, ale to je tak všechno:/ ), tak prostě když mám foťák, tak toho nafotím mnohem víc, než jen mobilem :( proto se omlouvám, že nemám skoro žádné fotky ničeho... ale budu se snažit fotit zajímavé věci, budovy a tak..., protože sama z toho něco chci mít... :))

pěkný vstup do nového týdne!! :)
(a pokud by se vám chtělo, tak napište nějaký komentář, ať mám nějakou odezvu. vím, že to tu někdo čte, ale přečíst si ahoj!, nebo váš názor by bylo milé ;) )

Komentáře

  1. :-D vtip

    Zavidím a nejela bych tam nutně kvůli výdělku, ale to ty víš :-D
    Zuzka J.

    OdpovědětVymazat
  2. to mě šokovalo, jak jsi psala, že si někteří z místních překládaj a čtou Tvůj blog, hodně drsný, tak dávej pozor, co o nich píšeš :-D jo a představa, jak si to v gůglu hoděj z čj do aj, to musí bejt legrace... ale asi to pořád vychází líp než naopak

    OdpovědětVymazat
  3. no, mě to proběhlo hlavou, co kdyby to udělali... ale nenapadlo mě, že by to byla vážně pravda... takže si budu muset dávat pozor :)) ale jo, musí to bejt asi vtipný ten překlad :D

    jinak bylo zajímavý sledovat, že některý lidi v tom sboru mě poznali a některý ne...

    to Zuzka: však já vim ;) ale ty kluci, co mi řikali o tom, že když makáš, tak si vyděláš, tak mě docela nalákali... :) fakt sem si řikala, třeba i po svatbě na rok odjet do UK nebo USA, si vydělat a pak se vrátit... ale záleží ještě na manželovi... ;)))

    OdpovědětVymazat
  4. Jiři, moc mi chybíš =( Ale koukám že si to užíváš =) To je fajn =) Carcoolka =)

    OdpovědětVymazat
  5. No já si upřímně nemyslim že by na tom bylo až tak pravdy... Možná tak jak říkáš, bez dětí, a hlavně mít opravdu dobrý předpoklady na získání dobrý práce hned, a nezačínat v Mekáči nebo tescovým skladu... to možná... Ale to si pak podle mě vyděláš i v Čechách :-p :-))
    nevím
    ZJ

    OdpovědětVymazat
  6. no, tak to záleží... jasně, že nezačínáš třeba uplně nejlíp a hodně to záleží na štěstí a na známostech... třeba ten jeden kluk sem nejel, ale je tu nějaká šéfka ze Žďáru nad Sázavou, která znala asi nějakýho jeho kamaráda a vlastně mu tu nabídla práci :D tak to je pěkný... ale často se to nestává :D ta další kamarádka dělá něco jako zdravotní sestru, přitom to nikdy nedělala a na pohovoru s ní byly prej holky, co s tim měly zkušenost... no a ten další kluk teda řikal, že má 2práce, nebo co... tak pokud mu to vyhovuje, tak proč ne, že? ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Tvá sestřenice z prahy :) :D7. února 2011 v 20:10

    Ahoj ! :))...prosimt e to me uplne zaskocilo ze az do konce cervence budes mimo CR?!?!??§!! :D...hlavne ze ses spokojena :)

    OdpovědětVymazat
  8. ahoj sestřenko :) no, taky mě to zaskočilo :D bylo to vážně dost narychlo... ale zatim jsem spokojená... :)
    škoda, že jsem váš už nestihla navštívit... chtěla jsem, ale měla jsem strašně moc vyřizování...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)