haircut for free

ahojte! :) na předevčírem jsem slíbila historku. Už asi radši nebudu slibovat. Pak to člověk nestihne a cítí se provinile.
Tak teda dneska :)




Ve středu jsem se sešla s Verčou, českou au pair, která je v Londýně. Šly jsme na kafe do Costa Café (doporučuji ;) ), nějakou dobu jsme si tam povídaly, mezitím jsme kafe dopily, a najednou k nám přišel nějakej týpek a začal nám říkat něco anglicky. Já jsem byla docela zmatená, chvilku mně trvalo, než jsem se z tý češtiny zas dostala do angličtiny a zaposlouchala se do toho jeho přízvuku, takže mi trochu unikl začátek. Ale po chvilce poslouchání toho, co říkal, jsem pochopila, že nám nabízí stříhání vlasů zdarma. Nějak jsme moc nechápaly proč, on říkal, že tam teď nikoho nemá a ukazoval na salon přes ulici. Nějak jsme nevěděly, co na to říct. Verča mi přišla, že se trochu bála, já jsem se zase styděla :D rozhodnutí narychlo jsou těžký, on ale řekl, jestli teda chceme přijít za půl hodiny, Verča řekla, že jo, vzájemně jsme se ještě představili, on odešel, a pak mi teprve došlo, do čeho jsme se namočily :D i když jsem byla trochu nervózní, tak jsem se ale docela i těšila. Jak často vás někdo ostříhá zadarmo? ;) taky jsem si vzpomněla, že jedna z au pairek říkala, že v tuto dobu se někteří lidé zaučují, takže stříhají zadarmo. Tak jsem si říkala, že to bude asi jeho případ, a pr mi to nepřišlo tak podezřelý :D
nicméně jsme tam teda na stanovenej čas přišly, Verča si naštěstí pamatovala jméno toho kluka (nevim, co bychom jinak dělaly :D ), tak jsme se po něm poptaly a on nás hned zdravil, Verču si vzal jako první a já se uvelebila na gauči s časopisem :) Musím říct, že kadeřnictví tu mají vážně příjemný. Několikrát mi nabídly kafe nebo čaj, časopisů tam měli na výběr dost a gauč byl pohodlný. Jenom jim tam teda hrála hudba a tak duněla, že hrnky jim tam z toho zvonily :D a ke konci hrála jedna písnička asi 5x dokola a už jsem ji měla po krk. Jamie (ten kluk), protože se zaučoval, tak tam měl jednu další kadeřnici, která ho kontrolovala a radila mu. Takže celý stříhání trvalo asi o dost déle, než normálně, ale zase bych řekla, že to bylo poctivý. Jak Verču končili, tak já jsem už musela jít pro Christophera do školy, ale oni mě pozvali, jestli nechci přijít teda na stříhání druhý den. Tak jsem nadšeně souhlasila a oni si mě tam "objednali". Jinak Verče udělali vážně krásnej sestřih, moc jí to slušelo. Tak jsem se ani neměla čeho bát ;)
Já jsem tam teda šla ve čtvrtek dopoledne na 10h, byla jsem tam asi dvě hodiny a půl a odešla jsem o dost vlasů lehčí, krásně prostříhaná, vyfoukaná a s výborným pocitem. Ještě když jsem odcházela, tak mi Jamie dal lístek (taková megavizitka) toho kadeřnictví, kdybych něco potřebovala, tak ať zavolám a ptám se po něm. Mám pocit, že zmínil, že by mi to i udělal zadarmo, ale nejsem si stoprocentně jistá :D no, ale určitě, kdybych potřebovala sestřih, tak bych tam šla. Všichni v tom salonu byli moc sympatičtí a se sestřihem jsem maximálně spokojená :)

Komentáře

  1. kapku nezvyk, ale vypadá to dobře

    OdpovědětVymazat
  2. Super ti to udělali:-) První den se vidíme a hnedka takovej zážitek:-D ještě že jsme tam na to kafe šly:-)
    Verča

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)