den DRUHÝ - 11.9.2010

DEN DRUHÝ

Takže… noc byla docela v pohodě, až na to, že mi vrzala postel, kdykoliv jsem se pohnula… a taky až na to, že se jeden spolubydlící vrátil ve 4h ráno a vůbec neměl potřebu být trochu tišší, když ostatní spí… ale docela sme se vyspali... už si nepamatuju přesný pořadí toho, co sme dneska podnikali… bylo by docela vtipný vidět na mapě trasu, jak sme se pohybovali… rozhodně sme se jeli podívat, kde je Jednota Bratrská. Tam sme se na nikoho nemohli dozvonit, ale pak se táta dovolal kazateli.

Vydali sme se na ostrov Djurgarden, kde jsme navštívili Vasa museum… bylo to obrovský a docela zajímavý… strávili sme tam asi 3hodiny. Pak sme se šli podívat, kde je vchod do skanzenu, ale místo toho jsme dorazili k zábavnímu parku… vypadalo to rozhodně zajímavě a lákavě, ale odradilo nás vstupný. Kdyby se platily atrakce samy od sebe za víc, tak bych tam šla spíš, než muset zaplatit vstupný a pak si ještě připlácet atrakce… tak táta si aspoň objednal v nějakým fastfoodu kebab… pak jsme se vydali zase do centra a rozhodli se jít na ostrůvek, na kterým jsme ráno viděli přistávat vrtulník, nějaký lidi a docela pěkný stavby… no, jenomže sme se tam nakonec dostali mnohem pozdějc, protože sme potkali marathon… bylo tam fakt hoodně lidí… tak sme je docela dlouho sledovali, fotili a mezitím odešly mraky a VYSVITLO SLUNÍČKO! všechno vypadalo najednou líp, zářivějc… fakt moc pěknej pohled… a potom sme se konečně dostali na ten ostrov, kterej byl taky moc krásnej… viděli sme všechny budovy z jiný strany… to je na tom asi nejlepší :)

Sem moc ráda, že vylezlo to sluníčko… měli sme možnost poznat Stockholm v jiným světle… :)

Jinak: metra tu jsou tichý, jezdící schody hlasitý… je tu strašně moc blonďatých lidí a, asi díky víkendu, hodně švédů… čekala sem víc cizinců :)

Vedlejší pokoj je strašně hlasitej, tak snad se bude tátovi spát dobře… já myslim, že budu spát fajnově po dnešním hodně náročným dnu… :) dobrou noc… :)


fotky sem snad dám brzo... :) dobrou noc... :)

Komentáře

  1. dobrou noc také a piš dále, moc to rádi čteme, dnes jsme našli houby a je tu Zuzka a odjela Marie s Petrem Objímám m

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné povídání. Baví nás to číst. Vysvětlení: Marie s Petrem odjeli, protože se v Praze v sobotu běhal taky závod pořádaný organizací, co dělá Maraton, ale bylo to jen 10 km. Petr to statečně uběhl. :-) Zdraví vás Fr.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)