Anglie - den třetí - 4.2.2011

den tři
4.2.2011 21:14

Dneska jsem měla den ve městě. Potřebovala jsem si koupit pár věcí, hlavně redukci do zásuvky a vyřešit moje nefungující anglický číslo.
S redukcí jsem měla trochu problémy, protože v WHSmith jsem ji nenašla, v Tescu jen pro angličany k nám, v Currys ji měli, ale tak nějak divně - pro shavers (holící strojky) a když jsem se ptala prodavače, jestli to půjde i na notebook, tak si nebyl jistý, jak to je s českými notebooky... nakonec jsem zašla do obchodu, který se jmenoval něco jako electro shop :D a tam jsem narazila v podstatě na to samý, jako bylo v Currys, jenom tam neměli napsaý to s holícíma strojkama a vlastně měli i větší výběr :) měli tam jednu uplně multifunkční redukci pro všechny možný státy, moc se mi to líbilo, ale teď asi zbytečný ;) Slečna se mě přišla zeptat, jestli nepotřebuju pomoc, tak jsem se zeptala na tu věc s notebookem, tak zase přišla otázka, odkud je ten notebook, a když jsem řekla, že Czech republic, tak ona, že je ze slovenska... tak jsem jí to vysvětlila česky, ale musim říct, že to bylo strašně divný :D takhle tu na někoho mluvit česky. Když jsem to pak řikala Michaelovi, tak byl zklamanej, že si myslel, že budu mít 14dní mluvení jenom anglicky... :)

v Orange jsem se ptala na tu simkartu. Původně se mi tam vůbec nechtělo. Jsem furt taková stydlivá ohledně mluvení v obchodech, s angličanama a tak, i když jsou strašně přívětiví. Ale po tom elektru a celkově jsem ten den už dost mluvila, takže jsem byla rozjetá, tka jsem tam přišla, vybalila na toho prodavače, že sem si to koupila před rokem a půl, tak mi řekl, že Orange si svoje simky po 6měsících neaktivity blokuje, tak jsem řekla, že jsem si to myslela, ale SMS, když jsem si jí poslala, tak došla, tak řikal, že to je vtipný, ale že to tak je. Tak jsem si koupila nový číslo. Trochu mě to vzhledem k tomu číslu štve, ale jinak mi to je jedno :) ale ti prodavači tu jsou vážně milí :)

no, docela jsem toho dneska nachodila dost. přišlo mi to město větší, než minule :D byla jsem po cestě zpět už pěkně unavená a dost mě bolely nohy (obrázek mapy).
Něco se tu změnilo, našla jsem tu pár obchodů nových, nějaké, jako např. Tiger :´-( (měla jsem ho ráda a chtěla jsem tam dneska zajít), jsem tu už nenašla... nojo, je to koloběh, vše se mění. Jo, ale byla jsem na skok v knihovně. Stále mám kartičku a pamatuju si dlouhé přihlašovací jméno a heslo na internet (taky jsem tam chodila tenkrát celý léto), tak jsem tam na chvilku skočila.

Odpoledne Joan vyzvedávala svá vnoučata ze školy, tak jsem si tu s nima hrála. Včera při večeři to bylo tak napůl, ale dneska jsme se už znali, takže to bylo ok :) (předtim rokem a půl jsem si tu s nima taky hrála, ale pamatovala si mě jenom ta starší holka).

Teď tu topím v krbu Michaelovi a Joan snad najde heslo k wifi, abych měla přístup k internetu. Už je to docela otravný ho nemít :D

tak heslo mam, tak jsem se konečně dostala na internet a můžu tady všechno zveřejŇvat hned... :)
teď už pujdu spát, protože se připozdívá :)
nechtěla se mi tu vykreslovat celá trasa, bylo by to na dlouho, celý červený a nevešlo by se to... ale okrajový body jsem vyznačila ;)


jak jsem již slibovala, budu dělat soutěž o balíček z Anglie... chtěla jsem se vás tu zpetat, co byste tam chtěli mít, o co soutěžit... :) já shánim něco, co není zas tak moc drahý a hlavně ne moc těžký, protože to budu posílat poštou... no, nakonec jsem už něco koupila, ale kdybyste měli nějaké nápady, tak sem s tím! :))

Komentáře