El Rastro: Madrid

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli do Madridu jet, či nejet... ale nakonec jsem si řekla, že v čechách už takhle přemýšlet moc nebudu, tak to musím využít a podnikla jsem svůj poslední výlet do Madridu.

Můj cíl nebyl nic moc. Jenom vidět konečně El Rastro a pak sehnat kufr.

Tak jsem jela metrem na zastávku La Latina a tam jsem ani dlouho hledat nemusela a už jsem ten bleší trh viděla.
Moc se mi to líbilo. Bylo to trochu jako trhy na Mallorce, jenom rozmanitější, zajímavější a občas i levnější :)
Nejvíc se mi tam líbily takové retro desky na zeď. Docela jsem uvažovala, jestli si jednu nekoupím, ale nějak mě odrazovala ta cena - 10euro. Asi to není moc, ale nějak jsem si nebyla jistá, ani jsem nevěděla, co vybrat. To bych se musela poradit se ségrou. I když můj favorit byla eiffelovka, nebo anglická telefonní budka :)






Na El Rastro jsem si nakonec nic nekoupila. Nechtěla jsem ten den moc nakupovat, nakonec se mi to ale trošku vymklo z ruky, protože jsem musela chodit po obchodech - sháněla jsem ten kufr.
A kufr jsem nakonec sehnala. Ne přímo v Madridu, ale jela jsem do toho obchoďáku Plaza Norte, kde jsem právě minule docela levné kufry viděla a koupila jsem si jeden velký a červený za 42 euro. To byla nejlepší cena. A má 3 roky záruku, tak to vypadá, že by to nemusel být šmejd :) to bude balení...
co bylo zajímavý, když jsem procházela tou obchodovou čtvrtí v Madridu, došla jsem až do míst, kde jsem předtím nebyla. Už jsem se nechtěla vracet, tak jsem šla furt rovně a věděla jsem, že brzo narazím určitě na nějaké metro. A vážně jsem k němu došla. To je zajímavé. Ono v Madridu najít nějaké metro není vážně problém. Je na každém rohu ;)



A jedna rada po vás: pokud máte lehkou krátkou letní sukni, která se jednoduše zvedá, nechoďte přes takové mříže, ze kterých fouká vzduch, jinak zažijete Marilyn Monroe moment. Nějak jsem to nedomyslela, když jsem přes ně šla :D

Když jsem procházela supermarketem a přemýšlela, co si koupím k snědku, tak jsem tam viděla tolik potravin, které mi budou v Čechách chybět... říkala jsem si, co všechno bych si domů odvezla... no, uvidím, co všechno ten kufr pobere... ale bude i toho chybět hodně... to španělské jídlo mi vážně chutná :)

Když jsem seděla před Plaza Norte na lavičce, protože mi zbývaly asi 2hodiny do odjezdu autobusu, tak tam kolem chodil nějaký týpek, co rozdával ochutnávku ze Starbucks, tak mi dal Frappuccino..?? bylo to moc milé a dobré... hezky osvěžující ovocné :)

Komentáře

  1. No, tak jsi byla za Marilyn no :-D
    PS: ty desky seženeš i tady v OBI, tu londýnskou jsem zrovna viděla.. :-)
    ZJ

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)