SWITZERLAND: sýrárna


doufám, že jste na tom stejně jako já a čas v posledních dnech raději trávíte venku než u počítače, takže vám nevadí, že články dodávám s čím dál větším zpožděním.....ale už se chýlím ke konci Švýcarska :) (konečně) ;) :D
tentokrát exkurze do sýrárny, což jsem já, jako milovník sýra, přijala s obrovským nadšením... (zvlášť ochutnávky) ;) :D byla to výrobna Alpenzelleru, který je výborný (ale na Gruyere teda asi nemá).

Přesný proces výroby sýra už si moc nepamatuji, ale mohli jsme vidět, jak se míchá mléko, jak se lepí samolepky a pak sýry zrají, jsou otáčeny a čištěny... vstup jsme měli zdarma a mohli jsme i shlédnout poučné video. Návštěvu sýrárny bych všem doporučila ;)
PS: ti dva pracující chlápci tam byli vtipní :D












Komentáře

  1. Jé, ttak to je fakt supr-úžasný-zajímavý článek! Tam bych se chtěla podívat :)

    OdpovědětVymazat
  2. zajímavý článek :) v sýrárně jsem nikdy nebyla, ale určitě to musí být zážitek :))

    OdpovědětVymazat
  3. Švýcarské sýry (a pak taky čokoládu) mám fakt hodně rád. Škoda, že se tak často do Švýcarska nedostanu, bohužel. Ono to taky není moc ekonomická země, respektive ekonomicky výhodná pro turismus. Je tam sice pěkně, ale připravte si peněženky. To mi přijde mnohem lepší třeba Slovensko, u nějž mi přijde, že takovou tu horskou atmosféru má pod Tatrami hodně podobnou. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)