LONDON: Portobello Road Market


ve středu jsem se rozhodla, že využiji  volna a již projetých dvou jízd (do bazénu) a udělám si dopoledne někam výlet - cca po čtyřech jízdách už totiž autobus neplatím a mám jakoby denní jízdenku. 

Původně jsem moc netušila, kam jet. Bylo mi řečeno, že autobusem by mi to do centra mohlo trvat dvě hodiny a já měla čas jen do 15h. Tak jsem si řekla, že se jen pojedu podívat do Chiswicku. Tam jsem se prošla a vlastně jsem furt měla strašně moc času. Tak u nejbližší autobusové zastávky jsem se podívala, kam to jezdí, jestli tam není nějaký zajímavý název a všimla jsem si, že číslo 27 jede k Notting Hill Gate. Jestli vám to něco říká, tak to bude asi kvůli tomu filmu. Nicméně já jsem věděla, že někde tam se nachází Portobello Road Market, na který jsem se tak jako tak někdy chtěla podívat, tak jsem jela. Zabrala jsem nejlepší místo v autobuse - nahoře v první řadě, a kochala jsem se okolím :) 

Po půl hodině jsem dojela k oné zastávce, tak jsem nadšeně vystoupila, ale neměla jsem tušení, jakým směrem jít. Chvíli jsem se bezradně rozhlížela a nakonec jsem vlezla do metra, kde jsem si všimla plánku, té oblasti, tak jsem to tam nastudovala a vydala se. S malým blouděním jsem se nakonec dostala na místo, kde už byly cedulky ukazující směr, a brzy také ten trh. 

Začala jsem ho procházet, ze začátku to byly spíš malé obchůdky po stranách, ale když jsem šla dál a dál, tak začínaly být stánky v ulici. Mezitím střídavě pršelo a svítilo sluníčko, tak jsem stále vyndávala a uklízela deštník. Musím si na to ještě zvyknout ;) Zjistila jsem, že trh je rozdělen na několik částí: starožitnosti, ovoce a zelenina, nové výrobky, móda, a na konci použité věci, aneb bleší trh. Já si nejsem jistá, jestli jsem se vlastně dostala až nakonec, což je škoda, protože to mě zajímá nejvíc, ale všimla jsem si času a věděla jsem, že se musím vydat na cestu zpět. Tak třeba se tam ještě podívám, pokud mi zbyde čas jindy :) Ale i tak se mi to líbilo. Mělo to svoje kouzlo.

růžové dveře? proč ne? :)) // pink door? why not? :))








Since on Wednesdays I go to the swimming pool, I decided to make use of it and go somewhere in the morning. If I go on a bus more than 4 times a day, I get to the price cap for buses and I don´t pay any more.

I didn´t really know where to go. I was told that going to the centre of London might take me two hours and I had time just till 3pm (6hours). So I decided to go to Chiswick and see if there is anything interesting. I got there, walked through the Chiswick Street, didn´t find anything interesting and still had 5 hours left. So when I got to the nearest bus stop I looked on the timetables and was thinking if there was any interesting place where the bus could go. While looking at it I noticed that the bus 27 goes to Notting Hill Gate. If it sounds familiar to you it may be because of the film. However I also knew that somewhere there was the Portobello Road Market which I wanted to visit anyway. So I got on the first bus 27 that came. I got the best seat on the bus - upstairs in the front, and I enjoyed looking where we were going. After 36 minutes I arrived to Notting Hill Gate so I got off the bus and had no idea where to go. I saw the tube station so I went there, I found a map there, found the street and went to find it. I got a little bit lost on the way but in the end I found some direction signs and soon got there. I went along the Portobello Road, looking at all the shops and stalls. In the beginning there were only shops, later there were more stalls and also the goods changed. Meanwhile it rained for five minutes, then the sun came out, then it rained again... I found out that the market is divided into parts: there is the Antique MarketFruit and VegNew Goods and fashion, and in the end Secondhand Goods. I am not sure if I went through all of it. I may not have seen the last part which is a pity because that´s the part I am the most interested in but I noticed what time it was so I had to go back. But I am quite sure that I will come back again if I have enough time any other day :) It was really nice.

Komentáře

  1. Tak jsem se vrátila z dovolený a hltám tvoje příspěvky z Londýna! Jinak Portobello market miluju! http://rozmary-doby.blogspot.cz/2009/02/portobello-market.html :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak určitě doporučuju Camden, ale ten asi už znáš ne? :-) http://rozmary-doby.blogspot.cz/2009/02/camden.html
    Jinak jsou super! Zadarmo a dá se tam fotit :-)
    http://rozmary-doby.blogspot.cz/2009/02/british-museum-and-so-on.html nebo
    http://rozmary-doby.blogspot.cz/2008/06/science-museum.html
    Dál nultý poledník v Greenwich http://rozmary-doby.blogspot.cz/2008/05/greenwich.html
    I Brighton je super třeba http://rozmary-doby.blogspot.cz/2008/05/brighton.html

    A určitě zjisti, kdy bude Notting Hill Carnival http://rozmary-doby.blogspot.cz/2008/08/notting-hill-carnival.html :-))

    Tak jsem ti to tady trochu zaspamovala, ale to je nostalgie, ach :-))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)