21 let!


V sobotu jsem měla narozeniny. Jsem již docela zvyklá neslavit své narozeniny doma, a slavit je poslední roky v zahraničí. S přibývajícím věkem už člověk svoje narozeniny ani tolik neřeší, jako to dělával jako dítě, ale i tak jsem chtěla podniknout něco zajímavého v ten den. Bohužel většina lidí, co tu znám, odjeli na dovolenou, nebo museli pracovat, takže jsem se nakonec viděla jen s Anni. Ale i tak to bylo fajn.

S Anni jsme se dlouho dohadovaly, kam půjdeme, až jsme si konečně stanovily sraz a vydaly se do Kensingtonu na zahradu, která je na střeše. Bohužel jsme byly obě nějak natvrdlé, že jsme si ani nenastudovaly, kde to je, ani jsme si nepoznamenaly adresu :D já jen rychle koukla na mapu a myslela jsem, že Anni ví, kde to je. Ona asi zas spoléhala na mě :D Takže když jsme dorazily metrem na High Street Kensington, tak jsme se začaly bezradně rozhlížet, jakým směrem jít a později se na střídačku ptát lidí. Při tom jsme zjistily, že většina místních i cizích, o této zahradě v životě neslyšela. Byly jsme poslány do úplně jiného parku, hledaly jsme ty policajty, kteří jsou většinou na každém rohu a připraveni poradit, ale najednou nikde nikdo, až jsme se nakonec zeptaly zaměstnanců jednoho hotelu a ti nás konečně poslali správným směrem. Ale ani tentokrát jsme neměly štěstí. U vstupu do toho domu, jsme zjistili, že tam momentálně mají nějakou soukromou akci, a sice by nás tam teda nakonec mohli pustit, ale musely bychom zaplatit každá vstup 20 liber. A to je pro nás chudé aupairky moc, tak jsme odmítly a já jsem se ještě stihla zeptat, kdy to teda mají otevřené pro veřejnost, a zjistila jsem, že teda ve čtvrtky. Hmm, tak to se tam asi bohužel nevydám. Myslela jsem, že to je přístupné častěji, ale asi to je tak populární pro soukromé akce, že to mají plné. Tak jsme se nakonec s Anni vydaly do Kensington Gardens, tam jsme si sedly na lavičku, snědly skoro všechno jídlo, co jsem s sebou nesla, prošly se tam chvilku a vyfotily pár fotek :) Pak jsme se ještě prošly k Albert Monument a Albert Hall, kolem Vědeckého muzea a už jsme byly uchozené, tak jsme skočily do metra a jely jsme domů. Takže nakonec to byl fajn den a navštívila jsem nová pěkná místa.











Komentáře

  1. Jéééé, krásné narozky přeju!! :) Jinak reakci rodiny nemá ani cenu komentovat, popřát je slušnost.. Ale snad sis i tak narozeniny užila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dodatečně všechno nejlepší :-) Rodinu neřeš, taková lekce britishkosti :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Dodatečně všechno nejlepší :-) Rodinu neřeš, taková lekce britishkosti :-))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)