minulý týden


poslední dny tady v Burgosu byly spíše odpočinkovější, tak jsem měla čas dodělat některé resty, i když mi jich stále dost zbývá, odpočinout si, a nějak si tady trochu zvyknout.
V úterý ještě nebyla škola, protože tu byl svátek kvůli karnevalu. Bylo mi trochu líto, že místní organizace pro studenty, Aegee, nám nedala třeba nějak vědět, kdy se co koná, co stojí za to, protože já mám španělský karneval strašně ráda, a naprosto všechno jsem propásla...

nicméně, v úterý odpoledne jsme se s Barčou vydaly hledat nějaké kadeřnictví. Ona už od začátku říkala, že si chce nechat ostříhat ofinu, a já chtěla tak nějak celkově. Je jich tu dost, ale chtěly jsme nějaké doporučení. Její spolubydlící nám trochu poradila, tak jsme se tam vydaly, chvíli váhaly, ale pak do jednoho vlezly. Řekli nám tam sice, že nemají na nás čas, že bychom se měly objednat, ale na ofinu řekli, že tu můžou ostříhat. Já jsem se objednávat nechtěla, netušila jsem, kolik by to stálo, tak jsme to s Barčou vyřešily tak, že jsme u vietnamců koupily nůžky a ona mě ostříhala pak u nich doma :D měla jsem to jen za 1,50e ;) a jsem spokojená :)

ve středu, jsem se rozhodla jít podívat na jinou hodinu, než minulý týden. Pořád jsem si nebyla jistá, co si zapsat, morfologie by se mi sice hodila ke zkoušce, co budu mít v červnu v ČR, Americká španělština mě ale zase moc zajímá. Šla jsem teda na tu hodinu okouknout učitele a požadavky. Zajímavé bylo, že v 8:50 to vypadalo ve škole, jako někdy v 5ráno. Nikde nikdo, a to škola začíná v 9h. Po chvíli ale dorazili nějací studenti, a dvě holky erasmačky, co už znám, tak jsem byla ráda :) seděly jsme tam a čekali... učitel nikde... v 9:20 jsme se už s tou francouzskou a němkou začaly bavit, že v našich zemích bychom to čekání už tak nějak zabalily. Bylo vtipné, že jsme se bavily tak nějak polohlasem, v té třídě byl dost klid. Ti tři španělé, co tam s námi byli, byli skoro zticha :D po 45 minutách nám to přišlo ještě divnější, a už jsme se začaly bavit mnohem víc nahlas. Ti španělé po chvíli taky začali :D a po hodině a půl, kdy už zbývala jenom půlhodina do konce výuky, jsme to prostě zabalily, a šly :D ti španělé (a přitom to byli čtvrťáci, kteří by mohli vědět, co dělat), tam ještě chvíli tak bezradně seděli, ale za 5 minut jsme je taky potkali dole na chodbě. Zvláštní. Tak to jsem si toho z tý hodiny moc neodnesla :/ ale zase jsem se víc skamarádila s těma holkama :) Na informacích jsme se zeptaly, jestli se neví, co s tím učitelem je, jestli je nemocný, protože by třeba odpadly další hodiny. A mám pocit, že nám řekly, že je normálně ve své kanceláři, ať se tam stavíme. Ale to nám přišlo zvláštní, tak jsme to nakonec teda nechaly...

Nechtěla jsem celý den sedět doma, venku bylo fajn počasí, tak jsem se vydala podívat se k castillo - to je hrad na kopci nad městem. Je tam super vyhlídka, tak jsem z ní chtěla nafotit nějaké fotky :) Bylo tam vážně pěkně a klid, tak jsem si to tam užívala :) nafotila nějaké fotky a šla zase domů. Když jsem byla skoro doma, tak začalo zapadat slunce, bylo to tak krásný, že jsem si řekla, že se na ten hrad musím vrátit za západu slunce :)

jinak mám nějaké novinky ohledně bydlení, ale asi vás napnu a napíšu je zas příště :) těšte se! ;)
Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos 




The last days in Burgos have been quite restful so I had time to do some stuff I needed although I still have many left. But I was glad to rest a bit. 
We didn't have school on Tuesday because of the carnival. I was a bit disappointed because the student organization Aegee didn't tell us anything about it so I missed the best events. And I really like carnival...

However, on Tuesday afternoon Bara and I went to find a good hairdressers. She wanted to have her fringe cut and I wanted to have my hair cut. There are many hairdressers but we needed some recommendation. Bara's flatmate gave her some advice so we went. We doubted a bit but in the end we entered one hairdressers. They told us that they didn't have time for us, only to book us for tomorrow but when Bára said that she needed just her fringe, they did it in 5 minutes. I decided to wait for another opportunity and in the end we bought scissors and Bára cut my hair in their flat :) It cost me 1,50e. And I am satisfied :)


On Wednesday I decided to see another lesson than the one last week. I wasn't still sure for which subjects should I sign up. The Morphology would be useful for the exam I will have in June in CR but American Spanish sounded more interesting. I went to see the American Spanish. It was interesting as the school at 8:50 was incredibely quiet and empty. And the classes were supposed to start in 10 minutes. In the class there was also one french and one german girl. We were waiting for the teacher, first in a quiet, but after 20 minutes started talking about the fact that in our countries we would giva up the waiting already. The spanish people were still waiting and not saying anything. When we started talking laudly they started talking as well. After hour and a half we gave up and left. The spanish people stayed but left not long after us. It was strange. I was a bit disappointed that I couldn't see the lesson. But it was good to talk to the girls :) We asked at the information office what was with that teacher, if he was sick, and the lady told us that he had to be in his office. So we didn't understand it...



I didn't want to sit at home all day and it was sunny outside so I went to see the castillo - the castle, on the hill. There is a nice view over the town so I wanted to take some pictures. It was nice and peaceful there so I took some pictures, enjoyed it and went home. When I was close to home I saw the sunset and thought that one day I had to go to the castle and take pictures of the sunset :)

Otherwise I have some news about my living but I will tell you next time :)

Stay tuned! ;)

Komentáře

  1. nádherný fotky a nádherný město. Už se těším na pokračování o bydlení, jsem fakt napjatá. :) To je jako čekání na další díl oblíbeného seriálu ;-)
    Anička

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)