update

dneska jsem po cestě ze školy přišla na to, že se ze mě vlastně nestává jen schizofrenik... může to být i horší...
každý určitě znáte přísloví: "Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem."
Dřív jsem tato přísloví asi úplně nechápala, ale pak jsem jednou četla článek o tom, jak má člověk v každém jazyku jinou osobnost. Teda myslím, že jsem to četla. Nevím, co si o tom vy myslíte, ale já s tím souhlasím.
Myslím, že se určitým způsobem chovám jinak, když mluvím česky, španělsky, nebo anglicky. Možná rozdíly nejsou tak markantní, ale člověk, který se o jazyk hodně zajímá, přijímá tím i tu kulturu, a tím se i té kultuře v tom jazyku přizpůsobuje.
Co tím vlastně ale chci říci? Snažím se tu přijmout místní kulturu, myšlení lidí, pochopit je... chovám se (nebo se alespoň  snažím) španělsky. Baví mě to, to je na tom možná to nejlepší...

V novém bydlení se mi žije skvěle. Cítím se tu prostě dobře, jako doma. Včera jsem šla do starého bytu vrátit klíče, a pro peníze. A jak jsem tam vstoupila, úplně se mi sevřel žaludek. Spolubydlící byl ale fajn a v pohodě. Domluvili jsme se na tom, kolik peněz mi vrátí, on ale nevěděl, že přijdu, takže peníze vybere a dá mi je v pátek. Když jsem viděla ty výdaje navíc - elektřina, plyn, voda, tak jsem byla docela překvapená. Mám pocit, že mi v mailu psal, že to stojí míň. Když jsem si to tak vypočítala, tak by mě tam možná to bydlení nakonec stálo skoro stejně, jako tady... Tady je to super. Konečně pořádně jím a hodně piju... piju své oblíbené litry zeleného čaje, což znamená, že bych už měla být zas v normálu ;) První večer jsem byla trochu nervózní z toho, že si chtěl povídat a tak. V minulém bydlení jsme se spíš míjeli, a v Liberci bydlím vůbec sama. Byl to nezvyk. Ale když jsem to přijala, tak už to šlo, a teď jsem za to ráda :) je fajn, už mi hodně poradil, ohledně knihovny, bazénu, kde si asi koupím permanentku, teď také ohledně brigády na léto...

včera jsem tu měla na návštěvě Barču, Markét a Adama - mé české spolužáky :) připravili jsme si večeři - tortilla de patatas, morcilla de Burgos, brownies, a cidra. Byl to super čas, bylo fajn je tu mít na návštěvě :)

ve zkratce řečeno - mám se prostě skvěle! :)

dinner
vlevo morcilla, vpravo tortilla de patatas
dinner
zleva: Adam, Barča, Markét, já :)

Komentáře

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)