březen, za kamna vlezem

Jak jsme si s Barčou zařizovaly kartičku do bazénu, resp. o naší první návštěvě, jsem vám tu psala. Zařizování různých karet a všeho možného pokračovalo.

V pondělí jsem si šla zařídit půjčování kola. Vyplnila jsem formulář, šla jsem do banky vložit peníze, potkala jsem tam mexičany, vrátila jsem se s potvrzením o vložení peněz, aktivovali mi kartu, dali mi PIN a řekli, že kolo můžu používat. Měla jsem kurz španělštiny, tak jsem se rozhodla kolo rovnou vyzkoušet. To by ale bylo moc jednoduché, kdyby to tak fungovalo, že? Holkám jsem napsala, že do školy pojedu na kole, ať jdou beze mě. Vyrazila jsem tedy později, ale stále ještě tak, abych měla rezervu. Přiložila jsem kartičku ke čtecímu zařízení a čekala, co se objeví. "karta neaktivována". Cože? To musí být chyba!! Zkusila jsem to znovu, a objevilo se mi to samé. No to si ze mě asi dělají srandu. Nasadila jsem teda tempo a doufala jsem, že do školy dorazím včas. Ještě, že mám tu kartu na autobus, pomyslela jsem si. Došla jsem na autobusovou zastávku a čekala. Autobusy by přece měly jezdit každou chvíli, ne? Koukla jsem, jaké linky mám vyčkávat, a kde vystoupit a čekala jsem. Žádný autobus v dohledu, čas utíkal. Po nějaké době jsem si všimla, že na zastávce je elektronická cedule, kde se ukazuje, za jak dlouho jaký autobus přijíždí. Aha, tak můj měl přijet až deset minut před začátkem hodiny. Cesta tam trvá asi 10 minut, tak to teda nevím, jestli bych stíhala. Nasadila jsem hodně rychlé tempo a vyběhla ze zastávky a hnala si to do školy. Ani nevím, jak jsem to dokázala, ale nakonec jsem přišla včas. Nebo možná o 2 minuty později, ale učitel tam ještě nebyl.

Večer jsem zjistila, že paní, která se mnou vyřizovala žádost, mi hned potom, co jsem odešla, že byl nějaký problém, že se moc omlouvá, a jestli jí pošlu číslo karty. Odepsala jsem jí, ale věděla jsem, že v úterý ráno, když půjdu do školy, tak to ještě vyřešené nebude. V úterý mi teda napsala, že problém byl vyřešen, a poslala mi nový PIN. Rozhodla jsem se teda, že do školy na kole pojedu ve středu. V úterý večer jsme se s Luisem ještě bavili, že vážně venku sněží, on mi předchozí dny říkal, že si ale nemám co stěžovat na počasí, když v Čechách je to horší. V úterý tu ale byly maximální teploty 3°C a ségra mi psala, že v Pace byly 4°C. Tak připustil, že tentokrát si stěžovat můžu.
A ve středu jsem se probudila do bíla. Nasněžilo tu asi tak 5cm sněhu, takže jsem opět od svého plánu - jet do školy na kole, upustila, a jela jsem autobusem. Poprvé.
Ve čtvrtek už bylo lepší počasí, tak jsem se radovala. Na internetu jsem koukala, jestli tu je zaparkované alespoň jedno kolo, abych mohla jet, a i večer předtim, i ráno tam bylo pořád jedno, na pozici 5. Bylo to trochu zvláštní, ale spoléhala jsem na to. No, na místě jsem ale zjistila, že kolo je bez sedátka. Tak to byl ten důvod, proč tam pořád bylo. Mám smůlu, nebo co? :D Nakonec jsem jela aspoň ze školy!! Hurá :D sice teda přední kolo bylo docela vyfouklé, tak to nejlepší nebylo, ale jinak to byl skvělý pocit. Aspoň vím, co příště zkontrolovat, než si jedno ze stojanu vyberu.
To by bylo ke kolu.

Jinak jsem si tento týden také už musela definitivně vybrat předměty a matrikulovat se. Dopadlo to tak, že jsem zapsaná na Hispánskou literaturu, Americkou španělštinu, Španělská literatura a kino, a také ještě na Kurz španělštiny pro cizince. S Barčou jsme šly odevzdat do kanceláře vyplněný formulář, kde jsme měly napsané tyto předměty, ale oni nám to nechtěli vzít, prý jim to máme poslat mailem. Tak super! Takže jim to pošleme mailem, oni nám napíšou, ať se tam stavíme s fotkou a dalšími věcmi, řeknou nám, ať zaplatíme v bance matrikulační poplatek, my půjdeme do banky, budeme se muset ještě jednou vrátit s potvrzení, a pak ještě jednou pro univerzitní kartičku. Tak to tady funguje. Navíc tam jsou jenom v nějakou blbou dobu, kdy většinou máme školu, tak jsem teda zvědavá, jak dlouho celý ten proces bude trvat :)

Ano, tak se tu žije. Hlavně se chodí pořád něco platit do banky. Pak si asi spočítám, kolikrát jsem už v bance na něčí účet vkládala peníze ;)

Luis (spolubydlící) má od středy práci v Madridu, tak jsem tu momentálně sama. Je to trochu nezvyk, zvykla jsem si, že jsme pořád o něčem diskutovali (nemyslím tím hádání se, ale vedli jsme zajímavé hovory). Ale má to taky svoje výhody. Tak si to tu užívám a zvykám si, protože tu asi budu víc sama.

Předevčírem jsem si šla zažádat o kartičku do knihovny, tak jsem si ji včera šla vyzvednout. rovnou jsem si tam půjčila 3 knížky a příště si možná půjčím nějaký film. Půjčila jsem si dvě knížky ve španělštině, co mám číst do školy, a jednu anglicky, abych si četla jen tak pro moje potěšení. Knihovna byla moc příjemná a knížky jsem našla rychle, tak mě to potěšilo.

Je toho moc, mnohem víc, co vám říct, ale to zase příště. Taky jsem i vyfotila moje už ně tolik nové bydlení, tak příště udělám prohlídku.

Pěkný víkend!! :)


Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos Burgos

Komentáře

  1. teda sněhu tam bylo požehnaně :-)
    takovou půjčovnu kol chci mít i u nás! :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, takhle funguje to půjčování kol. Geniální. Až na ty drobné nedostatky, cos s tím zatím prožila :-D
    ZJ

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)