jak to bylo s tou církví a co jsem dělala o víkendu...

Ahojte, máme tu další týden, a já nemůžu uvěřit, jak to tady letí.

O víkendu jsem byla na jedné akci, ale abyste pochopili smysl, mám pocit, že bych měla dokončit svoji story, kterou jsem tu psala už dávno, o tom, jak jsem tu hledala církev.

Psala jsem vám, jak jsem hledala církev v centru a nikdo tam nebyl, telefon byl zrušený, tak jsem šla do jiné, tam byli rumunští ortodoxové, někdo mě zavedl do katolického kostela (vedle kterého teď bydlím), a nakonec jsem se dostala do jedné evangelické církve. Tam si na mě vzali číslo a seznámila jsem se s jednou sympatickou dívčinou v mém věku.

V tom týdnu potom, jsem měla odpoledne telefonát. Zvedla jsem to, a zjistila jsem, že jedna paní si konečně přečetla ten můj mail, vše mi vysvětlila, ptala se, jak se mám, jak bydlím, a byla to paní z té církve, která jsem si myslela, že teda už neexistuje. Říkala jsem, že jsem tam byla v 11:50 a ona řekla, že jsme se tam museli těsně minout, že asi přichází až okolo 12h, navíc se teď stěhovali (proto ten nefungující telefon), a tak... Nabídla mi pomoc s hledáním ubytování, tak jsem další neděli šla tam, a líbilo se mi tam víc. Dokonce mě i první neděli, co jsem tam byla, pozvali k sobě na oběd, bylo to moc fajn a milé.

Nicméně v pátek se mi odpoledne ozvala ta dívčina z té předchozí církve, že jde někam jinam na setkání mladých lidí, jestli nechci přijít. Ten večer jsem už ale měla plány, tak jsem napsala, že třeba příště. Takže jsem se tam vydala ten další týden. Potkala jsem tam dokonce jednu američanku, se kterou mám společný předmět. Bylo to moc fajn ji tam vudět a mít "spřízněnou duši". Celkově lidi tam byli skvělí, seznámila jsem se s nimi a rovnou mi řekli, že následující týden mají jednu víkendovou akci, a jestli se nechci zúčastnit. Tak jsem si řekla - proč ne? ;)

A proto - tenhle víkend jsem se zúčastnila akce ORIGEN.
Bylo to vážně super, i když ze začátku jsem se cítila trochu ztracená. Představte si sebe mezi cca 130-150 španěly z různých koutů Španělska, ze kterých znáte asi jen 5-10 lidí trošku, kteří jsou navíc organizátoři, takže nemají čas se s vámi bavit. Navíc mi nějak chyběla odvaha jít k nějaké skupince španělů a říct: "ahoj, jsem Jířa, jak se máte a tak... a tak..." Jinak to byl super víkend, měli jsme program, nějaké řečníky, v pátek večer byl koncert kapely + ještě představení bubeníků, v sobotu po půlnoci tam byl DJ, takže diskotéka - kterou si španěláci dost užívali... je to fakt takovej party národ :D ;)
v sobotu jsme měli i volnější program, kdo chtěl, tak tancoval na wii, šel si nechat udělat henna tetování, šel na "speed date" - rychlé poznávání ostatních lidí (to jsem bohužel nestihla), nebo se hrál stolní tenis a stolní fotbálek - to jsem dělala já :) zbytek si zase povídal a tak... 
odpoledne jsme se vydali do centra města v různých skupinách. Já jsem byla ve skupině, kde jsme dávali free hugs - objetí zdarma. Také jsme nabízeli čaj, nebo kafe Bylo to moc fajn, vidět, jak to lidi přijímali, nebo tak :) Taky tam byla skupina, která hrála na bubny, nebo třeba malovali dětem na obličej. Bylo to super, sledování reakcí lidí bylo také fajn, i když ne všichni reagovali pozitivně.

Jinak to byl ale super víkend se super lidma, potkala jsem další nové lidi, poznala jsem španěly, které tu prý není jen tak lehké poznat, tak mám radost...

a teď pár fotek :)

Komentáře

Okomentovat

Thank you for your lovely comments!! If you have any questions, send me an email on travelwithgeorgie@gmail.com :)