už je po víkendu...

Ahoj!
tento víkend byl trochu odpočinkovější, i když jsem se nenudila. To já neumím :)

Ve čtvrtek jsem šla s Barčou do optiky jako takový tlumočník v případě potřeby, a kamarád v nouzi ;) Vybrala si krásný brejle Ray Ban, cena docela dobrá, necelých 100e, ale skla!! nebo vlastně plast!! neuvěřitelná cena. Víc, než ty obroučky. Ale bude je mít vážně pěkný :)
Taky mi měl dojít jeden balíček ze Švýcarska a bohužel nedošel. Vypadá to, že se po cestě někde prostě ztratil. Byla jsem se ptát i na poště a nic tam neměli, škoda.
Taky jsme šly do knihovny, která je moc fajn, a po cestě jsme potkaly demonstraci. Já už jednu viděla předtím, ale tato byla mnohem větší :) překvapivé téma: propouštění

V pátek jsme měli opět českou "party". Tentokrát nám Adam upekl kuře a připravil k tomu naprosto výborný salát, do kterého dal smažený chorizo (takový salám). To musím vyzkoušet, bylo to vynikající! I to kuře. Takže jsem si dneska jedno koupila, že si ho zkusím upéct a pak ho budu celý týden jíst :D Můj další experiment tady.
Nicméně ten den už bylo konečně zase o něco lepší počasí, tak jsme se pak šli ještě na chvíli projít a v parku u univerzity jsme udělali pár vtipných fotek - zprovoznila jsem totiž zase svoji dálkovou spoušť k foťáku. Takže pod článkem můžete vidět fotky, jak se Češi baví v pátek.
Večer jsem se vydala do jedné místní zajímavé kavárny - Ágora. Párkrát předtím jsem okolo ní prošla a vždy mi přišla něčím zajímavá už zvenku :) Tentokrát jsem se tam vydala, protože jsme tam šli s kamarády podpořit jiné, kteří tam dělali předskokany jednomu zpěvákovi - David Bea. Bylo to super, líbilo se mi to, a i ta kavárna je super. Má hezký design, a mají tam i produkty Fair Trade, čímž u mě získali další plus :) Po tomhle jsme se ještě vydali do 100 montaditos - dalo by se tomu říct španělský fastfood :D Bylo tam narváno, ale španělé prostě potřebovali někdy před jedenáctou hodinou (nebo kolik bylo) večeřet. Já jsem (kupodivu!!!) dostala chuť na pivo :D (kupodivu, protože normálně pivo nemám ráda, ale občas si ho dám, abych si zvykla). Tak jsem si ho objednala, a protože byl pátek, tak jsem za stejnou cenu mohla mít pivo s párkem v rohlíku. Tak jsem párek v rohlíku dala kamarádce a dala si to pivo. Nebylo moc hořké, takové jemné (možná nekvalitní), tak mi chutnalo :) A tak jsme tam takhle seděli a povídali asi tak do půldruhé ráno. Vlastně už přesně nevím :) Ale šla jsem spát pozdě, protože jsem doma ještě něco dělala. Problém v tom, jak si povídali byl takový, že člověk, když povídá víc lidí najednou, moc nerozumí. Je to docela záhul na mozek, ta všechna španělština, rychlé mluvení, špatné vyslovování, hluk, a tak... A pak se k tomu ještě přidají kulturní rozdíly - fakt, že se ti lidé baví o něčem, co třeba neznám, nebo čemu nerozumím. Navíc jsem nechytla úplně začátek diskuze, tak to bylo docela těžké. Ale i tak bylo super tam být, protože jinak nemám tolik příležitostí mluvit tu španělsky. Porovnáno s mými aupair pobyty, tak to tu vůbec nemluvim :D

Tak jsem si vzpomněla, že když jsem šla do té kavárny, tak jsem šla okolo nějakého obchodu se zmrzlinou. Byla tam kupa lidí, v půl deváté večer, venku strašná zima, tak jsem nechápala, co tam dělají, až jsem někoho zaslechla říkat, že se to ten den otevřelo. Tak to už dává větší smysl. Ale poději jsem zaslechla, že dokonce dávali zmrzlinu zadarmo. Tak v tu chvíli mi to dalo konečně naprostý smysl, protože jinak jsem si nedokázala vysvětlit fakt, že by všichni šli na novou zmrzlinu a chodili s tím po městě. Škoda, že jsem to nevěděla dřív a taky jsem to nezkusila. Musím přijít na nějaké dobré informační kanály :) Kde zjišťovat takové věci :)

Sobotu jsem tedy prospala a propracovala. A proflákala taky trochu. A taky celý den pršelo :/ Takže jsem ven šla jen večer. Šla jsem se s kamarádkou Johannou podívat na koncert Gospel sboru, který mají v té církvi. Chceme do něj totiž chodit. Koncert byl super. Líbilo se mi, že to mělo šmrnc, a hlavně hodně udělal doprovod bicích, bubnu a baskytary. Takže v pátek půjdeme a budeme muset zazpívat jednu píseň a případně něco navíc, aby si nás mohli zařadit do hlasů a uvidíme. Nechci teda zpívat tu píseň, ani nevím jakou, ale co se dá dělat. Aaachjo :) Nicméně po koncertě mě ještě ostatní zvali, ať jdu s nima někam pařit, ale já s sebou měla velký deštník, chtěla jsem ještě něco udělat ten večer a vyspat se, tak jsem odmítla :)

V neděli jsem šla teda na nedělní setkání (do té církve), a tam měl zvali, abych večer ještě přišla, že se budou koukat na nějaký film. Já jsem ale večer měla mít s holkama spoužačkama u mě filmový večer. To nakonec ale padlo, tak jsem se tam mohla vydat. Zase ale šíleně pršelo, tak jsem si vzala, po odpolední zkušenosti, s sebou suché ponožky a bačkory, boty tam nechala schnout, a všichni ze mě měli srandu, že jsem si donesla bačkory :) Nakonec jsem teda zjistila, že jsem ten film viděla, ale aspoň jsem si dala tortillu, a byla s těmi lidmi. Jak už s nimi jsem častěji, tak je poznávám, nestydím se tolik a baví mě to víc. Tak se těším na další akce :)

Dneska jsme měli jen španělský kurz, a zítra zas budeme naplno od 9h do 15h ve škole. Masakr den, ale snad to půjde :) Takže jdu spát.
Dobrou noc! :)

Komentáře